Vakanties zonder vliegen

Onze duurzame reizen zijn speciaal samengesteld voor reizigers die reizen op een zo duurzaam mogelijke manier willen uitvoeren. Bij deze duurzame reizen houden we rekening met het verminderen van CO2 uitstoot, het stimuleren van de lokale economie en het creëren van werkgelegenheid en zorgen we voor behoud van de natuur en biodiversiteit. Deze reis biedt de perfecte oplossing voor het maken van een mooie reis zonder dat de wereld er onder lijdt.

Bijzonder aan deze duurzame reis

  • Accommodaties met eco-label
  • Rondreizen met de trein en elektrische auto
  • Excursies met minimale uitstoot
  • Slow travel; neem de tijd om het land te ervaren
  • Lokale ondernemers steunen met een bezoek
  • Human powered activities

Route treinreis Spanje

Dit is een voorbeeldreis, je kunt deze rondreis Spanje in overleg aanpassen. Hiervoor kun je een reisvoorstel aanvragen, rechtstreeks bij Debora, de Spanje specialist die er al jaren woont. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk hier meer voorbeelden voor een rondreis Spanje of de beste reistijd Spanje.

Dag 1-3: San Sebastian

Met de Thalys en de TGV rijd je via Parijs in één dag naar Hendaye, op de grens met Spanje. Met de Baskische spoorwegen (EuskoTren) vertrek je naar San Sebastian, waar je de eerste 3 nachten zal verblijven in een hotel iets buiten het centrum, 20 minuten lopen vanaf het station. Het hotel beschikt over fietsen die je de komende dagen kan gebruiken. San Sebastian is een prachtige stad aan een strandbaai waar het heerlijk toeven is. Je kan San Sebastian verkennen vanaf een van de heuveltoppen in en rondom de stad (zowel te voet als met een kabelbaan te bereiken); het uitzicht is werkelijk schitterend! San Sebastian wordt ook wel de culinaire hoofdstad van Spanje genoemd. Je kunt hier dus genieten van een heerlijke lunch en diner! 

Tijdens deze reis, reis je per trein en bus. Lees meer over hoe je met de auto of met de trein naar Spanje reist.

 

Dag 3-6: Bilbao

Vandaag reis je met de EuskoTren van San Sebastian naar Bilbao, een treintrip van zo'n 2 uur. In de avond kan je met een Nederlandstalige gids op 'pintxos-tour'; een soort kroegentocht, maar dan anders: de gids brengt je naar de lekkerste bars, je proeft één of twee pintxos, en op naar de volgende! Het is een ontzettend leuke manier om de stad goed te leren kennen en alles te weten te komen over de Baskische keuken. Bezoek het beroemde Guggenheim museum en maak een boottochtje met Bilboats om de stad goed te leren kennen. Je kunt ook een fiets huren, eventueel met gids. In het oude stadsdeel Caso Viejo loop je door smalle, oude straatjes met oude gevels en loop je langs de kathedraal van Santiago, San Nicolás, Santon Juanes en nog veel meer moois. 

Benieuwd waar je overnacht tijdens je Spanje rondreis? Met Better Places verblijf je altijd in kleinschalige en bijzondere accommodaties. Bekijk voorbeelden van de mooiste hotels die we in Spanje gebruiken.

 

Dag 6-9: Santillana del Mar

Je reist per trein in ongeveer 3 uur met de smalspoortrein van FEVE via Santander naar Torrelavega. Vervolgens reis je per bus binnen 15 minuten naar Santillana del Mar in Cantabrië. Hier kan je alvast de historische stad verkennen. Je kunt het historische stadje Santillana del Mar bekijken. Wandel langs de prachtige historische gebouwen en versierde herenhuizen. Dit geeft een uniek beeld van het leven van de Spaanse adel. Je ervaart echt een beetje de middeleeuwse sfeer van de stad. Ook kunnen je een bezoek brengen aan ‘El Capricho’, een prachtige villa ontworpen door Gaudi. Daarnaast kan je de beroemde grotten van Altamira met prehistorische rotskunst bekijken. Deze rotstekeningen zijn in 1879 ontdekt en zouden ongeveer 15.000 jaar oud zijn. Je kan er vervolgens voor kiezen om nog eens door Santillana del Mar, dat rijk is aan palacio's, te lopen en onderweg tapas te eten in een barretje. 

Lees op deze blog van alles over onvergetelijke excursies in Spanje.

 

Dag 10-12: Hendaye

Vandaag reis je per bus terug naar Hendaye voor je laatste overnachting. De touringcars zijn comfortabel met eigen tv-schermpje en een minibar. Ook is er een toilet in de bus aanwezig. De volgende ochtend stap je weer op de TGV in Hendaye, en na een overstap aan het eind van de middag in Parijs kom je met de Thalys weer in Nederland aan. Je treinreis Spanje zit er weer op!

Ben je een wandelliefhebber? Reisexpert Debora geeft je graag tips voor wandelroutes in Spanje.

Met de trein naar Spanje

Spanje is prima bereikbaar per trein. Een treinreis naar Spanje is een geweldige belevenis, waarbij je onderweg een aantal mooie stops kunt maken.

Met de auto naar Spanje

Spanje is prima bereikbaar per auto. Via België en Frankrijk rijd je in anderhalve dag naar Spanje toe. Onderweg kun je een aantal leuke stops maken. 

Vliegtickets rondreis Spanje

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Spanje boeken. Door waar mogelijk te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. 

Financiële garanties

Better Places is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) en het Calamiteitenfonds, dit betekent voor jou financiële zekerheid.

Better Places garantie SGR Better Places garantie Calamiteitenfonds

Bijzondere accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Spanje maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Reisadvies Spanje

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Spanje. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Noordwest-Spanje

rondreis-spanje

Beste reistijd Midden-Spanje

beste-reistijd-spanje

Beste reistijd Spanje

Ontvang een voorstel op maat

Geef Debora je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

LET OP: Vanwege corona nemen onze reisexperts alleen aanvragen voor verre reizen in behandeling met vertrek vanaf september 2021. Voor bestemmingen binnen Europa kun je aanvragen doen voor reizen met vertrek vanaf juli 2021.

 

LET OP: Vanwege corona nemen onze reisexperts voor bestemmingen binnen Europa alleen aanvragen in behandeling voor reizen met vertrek vanaf juli 2021.

 

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze maatregelen om veilig op reis te kunnen gaan en onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.