Boek je treinticket naar Spanje

Reis met de trein naar Spanje en houdt de CO2-uitstoot van je reis lekker laag. Om het boeken van een treinticket zo makkelijk mogelijk te maken, werken we samen met The Train Traveller. Deze treinexpert helpt je bij het vinden van de beste route en het regelen van de reis. Je boekt een retourticket naar Hendaye in Noord-Spanje al vanaf €245,- per persoon (2e klasse, inclusief gereserveerde zitplaatsen en ligplaats in nachttrein).

Boek je treinticket

Bijzonder aan deze duurzame treinreis

  • Verblijf in kleinschalige accommodaties
  • Rondreizen met de trein en bus
  • Excursies met minimale uitstoot
  • Slow travel; neem de tijd om het land te ervaren
  • Lokale ondernemers steunen met een bezoek
  • Human powered activities

Route treinreis Spanje

Dag 1-3: San Sebastian

Met de Thalys en de TGV rijd je via Parijs in één dag naar Hendaye, op de grens met Spanje. Je reist verder naar San Sebastian, waar je de eerste 3 nachten verblijft in een kleinschalig hotel iets buiten het centrum, 20 minuten lopen vanaf het station. Het hotel beschikt over fietsen die je de komende dagen kan gebruiken. Stap dus op de fiets om de mooiste plekjes van de stad en omstreken te bezoeken. Ontspan aan de uitgestrekte strandbaai, wandel naar een van de heuveltoppen met gave uitzichtpunten en proef de Baskische cultuur terug in de specialiteiten van de streek. Met een Nederlandse gids ga je hier op stap om de bekende pintxos te proeven. Een unieke ervaring! Je hebt ook alle tijd om de Baskische kust te voet te verkennen. Zo kun je een stukje lopen van de Camino de Santiago, en kom je al wandelend langs leuke vissersdorpjes. Al met al een mooi begin van je duurzame treinreis door Spanje.

Tijdens deze reis, reis je per trein en bus. Lees meer over hoe je met de trein naar Spanje reist.

 

Dag 3-6: Bilbao

Je reist van San Sebastian naar Bilbao, een treintrip van zo'n 2 uur. Een van deze dagen ga je samen met een Nederlandse gids op pad om alle insider tips te ontdekken. Je gids woont al jaren in de stad en kan je precies vertellen waar je moet zijn en wat de lokale gebruiken zijn. De tour kan op basis van je wensen worden aangepast zodat hij het beste aansluit op wat je leuk vindt om te ontdekken. Als je in Bilbao bent, kun je niet om het beroemde Guggenheim museum heen. Trek dan ook een paar uur uit voor een bezoekje aan het museum. Ook is het leuk om een boottochtje door de stad te maken en eventueel kun je ook samen met een gids de stad verder ontdekken. In het oude stadsdeel van Bilbao, Caso Viejo loop je door smalle, oude straatjes met oude gevels en loop je langs de kathedraal van Santiago, San Nicolás, Santon Juanes en nog veel meer moois. Je overnacht weer in een kleinschalig hotel.

Benieuwd waar je overnacht tijdens je Spanje rondreis? Met Better Places verblijf je altijd in kleinschalige en bijzondere accommodaties. Bekijk voorbeelden van de mooiste hotels die we in Spanje gebruiken.

 

Dag 6-9: Santillana del Mar

Je reist per trein in ongeveer 3 uur met de smalspoortrein via Santander naar Torrelavega. Vervolgens reis je per bus in 15 minuten naar Santillana del Mar in Cantabrië. De middag van aankomst heb je nog tijd om de historische stad alvast te verkennen. Wandel langs de prachtige historische gebouwen en versierde herenhuizen. Dit geeft een uniek beeld van het leven van de Spaanse adel. Op deze manier ervaar je echt een beetje de middeleeuwse sfeer van de stad. De komende dagen kun je onder andere ervoor kiezen een bezoek te brengen aan ‘El Capricho’, een prachtige villa ontworpen door Gaudi. Daarnaast kan je de beroemde grotten van Altamira met prehistorische rotskunst bekijken. Deze rotstekeningen zijn in 1879 ontdekt en zouden ongeveer 15.000 jaar oud zijn. Je verblijft in een koloniaal, kleinschalig hotel in de stad.

Lees op deze blog van alles over onvergetelijke excursies in Spanje.

 

Dag 9-10: Hendaye

Vandaag reis je per bus terug naar Hendaye in Frankrijk voor je laatste overnachting. Hendaye is een gezellig stadje aan de Atlantische kust, net over de Franse grens. Een aanrader om te bezoeken is het fort van Hendaye. Sluit de dag af door plaats te nemen op een sfeervol terrasje en te genieten van je drankje met uitzicht op de Pyreneeën.  

De volgende ochtend stap je weer op de TGV in Hendaye, en na een overstap aan het eind van de middag in Parijs kom je met de Thalys weer in Nederland aan. Je duurzame treinreis Spanje zit er weer op!

Ben je een wandelliefhebber? Reisexpert Debora geeft je graag tips voor wandelroutes in Spanje.

Ontvang een voorstel op maat

Geef Debora je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

Let op: De lokale reisexpert van deze bestemming spreekt geen Nederlands, de communicatie zal daarom in het Engels verlopen. Het is geen probleem als je zelf liever in het Nederlands schrijft.

Let op: Oostenrijk kan alleen via het formulier op de betreffende pagina geboekt worden.

Let op: Op dit moment is het helaas niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Kaapverdië

Let op: Vanwege de politieke situatie in Ethiopië is het momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen.

Let op: De verwachting is dat China vanwege corona pas in 2023 weer toeristen toelaat. Op dit moment is het daarom niet mogelijk om een reisaanvraag te doen.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Mongolië.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Kirgizië.

Let op: Vanwege de politieke situatie in Myanmar is het momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen.

Let op: Op dit moment is het helaas niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Maleisisch Borneo.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Kosovo.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Moldavië.

Let op: het is op dit moment enkel mogelijk een actieve (wandel- en/of fiets-) reis door Zwitserland aan te vragen. 

Let op: Wales kan alleen via het formulier op de betreffende pagina geboekt worden.

Let op: Helaas is het tot en met eind oktober niet mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis door Panama. 

Met de trein naar Spanje

Spanje is prima bereikbaar per trein. Een treinreis naar Spanje is een geweldige belevenis, waarbij je onderweg een aantal mooie stops kunt maken.

Met de auto naar Spanje

Spanje is prima bereikbaar per auto. Via België en Frankrijk rijd je in anderhalve dag naar Spanje toe. Onderweg kun je een aantal leuke stops maken.

 

logo voetafdrukIn plaats van compenseren wil Better Places de CO2-uitstoot van al haar reizen elk jaar met 5% verminderen.

Retour Amsterdam-Bilbao uitstoot per persoon per vervoersmiddel

Auto o.b.v. 2 personen

Meer info

Bijzondere accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Spanje maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Reisadvies Spanje

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Spanje. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Noordwest-Spanje

rondreis-spanje

Beste reistijd Spanje

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze maatregelen om veilig op reis te kunnen gaan en onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Boek je internationale treinreis via The Train Traveller

Wil je duurzaam met de trein naar je bestemming reizen? Better Places werkt samen met The Train Traveller. Hier kun je terecht voor bijna alle treintickets binnen Europa en daarbuiten. De treinexperts van The Train Traveller kennen de verschillende internationale boekingssystemen op hun duimpje. Vraag vrijblijvend een prijsopgave aan.