Sri Lanka reistips: Reizen met de trein 

Of je nu een auto met chauffeur huurt of vooral met de bus reist: zorg dat je in elk geval ook minimaal één treinreis meepakt. Reizen met de trein is in Sri Lanka een geweldig avontuur. Je passeert kleine stationnetjes die zo uit de jaren vijftig lijken te komen. Je zit tussen de locals die van hun treinreis een gezellig dagje uit maken. Je kunt heerlijk uit de open deuren hangen en zwaaien naar spelende kinderen die de trein enthousiast begroeten. Ondertussen geniet je van de prachtige groene landschappen van Sri Lanka en van de theeplantages waar geen einde aan lijkt te komen. Kun je maar één treinreis maken? Kies dan voor de route van Kandy naar bergdorpje Ella. Hier zijn de uitzichten spectaculair mooi, met hoge bergen, valleien en glooiende heuvels.

Lijkt het je wel wat om door de theeplantages te tuffen? Hier kun je meer lezen over de mooiste treinsreis van Sri Lanka!

De theeplantages van Sri Lanka

Het eiland is beroemd om haar thee en een bezoekje aan de theeplantages in het binnenland is misschien wel één van de beste Sri Lanka reistips. Een goed startpunt is het stadje Nuwara Eliya. Alleen de weg hier naartoe is al de moeite waard: de weg kronkelt zich dwars door de glooiende heuvels vol theeplanten en je kunt regelmatig stoppen om een wandelingetje tussen de theevelden te maken. Vanuit Nuwara Eliya kun je bovendien verschillende theefabrieken bezoeken, waar je uitleg krijgt over het productieproces van thee. Natuurlijk kun je ook thee proeven. Er zijn volop gratis proeverijen beschikbaar, waarbij je een groot aantal theesoorten proeft, van witte tot zwarte thee. Je leert er ook nog eens iets van, want elke theesoort heeft eigen eigenschappen die goed zijn voor het genezen van allerlei kwaaltjes.

Hiken in Ella

Een tweede plek om te genieten van de theevelden is Ella. Dit kleine bergdorp ligt op één van de mooiste plekken van Sri Lanka en je kunt hier geweldige wandelingen maken. Beklim bijvoorbeeld Little Adam’s Peak, waarbij je dwars door de glooiende theevelden loopt. Of maak de wat zwaardere hike naar Ella Rock, met als beloning een fantastisch uitzicht over de bergen rond Ella. In het dorpje zelf kun je heerlijk eten en Ella heeft een groot aantal goede homestays. Slaap een paar nachtjes bij een Sri Lankaans gezin thuis, ben even onderdeel van de familie en maak zo kennis met hun dagelijkse leven.

Nog meer reistips voor Sri Lanka? Reisblogger Karlijn ging hiken in Ella en vond het één van de mooiste plekken van heel Sri Lanka.

Tuktuks in Sri Lanka

Wil je een straat oversteken in Sri Lanka, kijk dan altijd goed uit. De kans is groot dat er net een felgekleurde tuktuk om de hoek komt scheuren. Tuktuks zijn in Sri Lanka overal en je kunt hiermee prima kortere afstanden afleggen. Langs de zuidkust is het bijvoorbeeld makkelijk om een tuktuk als vervoer te gebruiken. In surfplaatsjes als Weligama wordt de tuktuk ook gebruikt om surfplanken te vervoeren, gewoon op het dak. Maak van te voren wel even een afspraak over de prijs voor het ritje, dan weet je precies waar je aan toe bent. Dan is het daarna een kwestie van instappen en genieten van de gezellige chaos op de wegen van Sri Lanka.

Plan jouw reis naar Sri Lanka

Ben je op zoek naar een bijzondere Sri Lanka reis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Lea, de reisexpert in Sri Lanka. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Lea.

Meer inspiratie voor je Sri Lanka rondreis

Wil je meer lezen over Sri Lanka en waarom dit geweldige land een goede keuze is voor een speciale rondreis? Lees meer over de beste lokale ervaringen van onze lokale reisexpert of over de mooiste stranden in dit land. Reisbloggers Daisy en Patrick reizen de hele wereld rond en hebben ook in Sri Lanka veel gezien. Lees meer over hun geweldige avonturen in Sri Lanka.