Ontmoet de locals tijdens een Sri Lanka excursie

Er zijn vele manieren waarop jij je reis zo positief mogelijk kan maken. Hieronder hebben we een aantal toffe excursies voor je verzameld waarmee je tijdens je reis prachtige ervaringen kan opdoen bij de lokale gemeenschap. Zo draag je ook een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen!

Wandeling door Sinharaja regenwoud

Gelegen in het hart van de 'natte zone' van het eiland ligt het Sinharaja regenwoud. Dit is het laatste regenwoud in Sri Lanka. Midden in de dikke groenblijvende planten die zich uitstrekken over 18900 hectare bevinden zich enkele van de zeldzaamste natuurschatten van dit paradijselijke eiland. Bij het betreden van het bos worden de bezoekers één met de natuur en omarmen ze de sereniteit van de weelderige omgeving. 

In de vroege ochtend kun je een wandeling maken door het regenwoud om vogels te spotten. Als je geluk hebt, kun je een van de 22 endemische vogelsoorten in het Sinharaja-regenwoud zien. Misschien lukt het zelfs om de Blue Magpie vogel te fotograferen! Ter bescherming tegen insectenbeten wordt het wel aangeraden om hoge sokken mee te nemen.

Wandeling door National Park Horton Plains

Om 5 uur 's ochtends word je opgehaald door je chauffeur om richting National Park Horton Plains te rijden. Het natuurpark is op meer dan 2000 meter hoogte gelegen. Je vindt er grasvlakten, dichte wouden, watervallen, meren en grote rotsblokken. Het hoogtepunt van deze wandeling is 'the World's End', waar het plateau abrupt eindigt en je uitkijkt over de heuvelrug. Daarnaast is de Baker's Falls populair bij bezoekers vanwege de serene en mistige omgeving.

Bezoek de Rawana grot

In Ella is de Rawana grot te vinden. Je bereikt de grot via een lange trap omhoog. Onderweg kun je genieten van het uitzicht over de theeplantages. Naast het pad vind je een klein theehuisje waar je kunt stoppen voor een kokosnoot of een kop thee. Na de trappen klim je nog een stukje over de rotsen voordat je de grot bereikt. Eenmaal boven geniet je van het prachtige uitzicht en de schaduw die de grot biedt. Misschien spot je zelfs nog vleermuizen die nog in de Rawana grot leven. 

Benieuwd naar de excursies die onze reisexpert Lea aanraadt? Bekijken dan de Sri Lanka reistips, aanbevolen door Lea. 

Excursies Sri Lanka: Botanische tuinen van Peradeniya

Breng een bezoek aan de Koninklijke Botanische tuinen van Peradeniya in Kandy. Hoewel de oorsprong van de tuin teruggaat naar de middeleeuwen, heeft de tuin een rijke geschiedenis die wordt onderbroken door kolonialisme en industriële veranderingen. Bovendien wordt de interesse van veel bezoekers gewekt door de kruidentuinen, de gigantische waterlelies, papyrusriet en de vele exotische planten. 

 

Sigiriya Rock Fortress

In Sigiriya kun je een bezoek brengen aan het Sigirigy Rock Fortress, ook wel de Lion Rock genoemd. Deze bezienswaardigheid staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Samen met de gids bekijk je onderweg naar boven de natuurlijke grotten en wandschilderingen. Eenmaal boven zie je de overgebleven ruines van het oude koninklijke paleis van koning Kashyapa. Daarnaast heb je op de top prachtig uitzicht over de culturele driehoek. Vanwege de warmte is het aan te raden om de klim 's ochtends te plannen. 

Volg een kookworkshop in Kandy

Na het ontbijt leer je hoe je traditionale Sri Lankaanse rijst en curry maakt tijdens een kookworkshop in Kandy. Je proeft de verschillende kruiden en curry's, ontdekt verschillende gerechten zoals Papadam and leert koken in traditionele kleipotten. Misschien ontdek je wel een lekker recept dat je thuis ook wilt maken! 

Wist je dat reisbloggers Patrick en Daisy deze kookworkshop gevolgd hebben? Lees hier alles over hun ervaring tijdens de kookworkshop. 

Excursies Sri Lanka: Fietstocht door Galle

Je kunt de omgeving van Galle ook ontdekken op de fiets, samen met een lokale gids. De tour begint en eindigt in de buurt van Wiaya Beach en is ongeveer 12 kilometer lang. Tijdens de fietstocht kom je langs rijstvelden en fiets je over rustige wegen en paden. Halverwege de route kun je stoppen om een kokosnoot te drinken onder een ambalama in een privé jungle tuin. 

Volg een Yogales

Gedurende de reis kun je in verschillende accommodaties een yogales volgen. De lessen duren gemiddeld 90 minuten en worden gegeven door een lokale yogaleraar. De lessen zijn buiten in de openlucht op een rustige locatie. Leuk om een keer te proberen en te genieten van de prachtige omgeving in Sri Lanka. 

Safari in Yala National Park

Ga een halve dag op safari door Yala National Park. Je ontdekt hier het prachtige landschap en spot wilde dieren in hun natuurlijke leefomgeving. Je vindt hier onder andere herten, buffels, vossen en vogels. Als je echt geluk hebt, zie je ook nog luipaarden tijdens je safari. 

Plan jouw reis naar Sri Lanka

Ben je op zoek naar een bijzondere Sri Lanka reis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Lea, de reisexpert in Sri Lanka. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Lea.

Beste reistijd Sri Lanka

De beste reistijd voor Sri Lanka is van februari t/m april, maar ook in de andere maanden is reizen door Sri Lanka goed te doen. Lees meer over de beste reistijd Sri Lanka.

 

Sri Lanka met kinderen

Wil je graag naar Sri Lanka reizen met kinderen en ben je op zoek naar een bijzondere familiereis door dit mooie land? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met een lokale reisexpert, die ervaring heeft met het organiseren van reizen met kinderen. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk hier onze voorbeeldreis Sri Lanka met kinderen.