Ontmoet de locals tijdens een excursie in Cambodja

Er zijn vele manieren waarop jij je reis zo positief mogelijk kan maken. Hieronder hebben we een aantal toffe excursies voor je verzameld waarmee je tijdens je reis prachtige ervaringen kan opdoen bij de lokale gemeenschap. Zo draag je ook een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen!

  • Ankor Wat tour
  • Zipline Ankor Wat
  • Kookworkshop Phnom Penh
  • Natuurexcursie Jahoo Gibbon Camp
  • Handwerk Workshop
  • Fietstocht Battambang

 

Angkor Wat tour

Per tuktuk en onder begeleiding van een Engelssprekende gids bezoek je het wereldberoemde Angkor Wat complex. Angkor beslaat een gebied van ongeveer 25 km², met meer dan 100 hindoeïstische en boeddhistische tempels. De beroemdste tempel is de Angkor Wat, maar zeer interessant zijn ook de nu verlaten stad Angkor Thom en de tempel Ta Prohm waar de natuur langzaam het gebouw heeft teruggevorderd. Grote boomwortels en lianen overwoekeren langzaam de prachtig bewerkte muren wat zorgt voor een extra mysterieuze sfeer. Je bezoekt ook de tempels Baphoun, Terrace of Elephants en Terrace of the Lepper King.

Zipline Angkor Wat - excursies Cambodja

Houd je van actie, dan is de spannende Zipline in Ankor Wat iets voor jou. Hangend in een tuigje glijd je via een kabelbaan in volle vaart van het ene platform naar het andere. Ook loop je over een aantal skybridges en een spiderman bridge, en behoort een abseil afdaling tot het avontuur. Na afloop kun je bijkomen onder het genot van een traditionele khmer lunch.

Kookworkshop Phnom Penh

Tijdens deze workshop leer je hoe je zelf een aantal lekkere typisch Cambodjaanse gerechten kunt klaarmaken. Je bezoekt de markt en koopt te benodigde ingrediënten voor de kookles. Je hebt je eigen fornuis, waar je onder begeleiding van een lokale chef een aantal Cambodjaanse gerechten leert koken. Je maakt een voorgerecht, een hoofdgerecht en een dessert. Uiteraard eet je je zelfgemaakte gerechten ook op. De excursie start om 9 uur en duur ongeveer 3,5 uur.

 

Wil je echt iets bijzonders meemaken? Loop dan een dagje mee met een echte monnik en ervaar hoe het leven in het klooster eraan toegaat. Lees meer op onze blog!

Een dagje bij de gibbons - excursies Cambodja

Tijdens deze dag bezoek je het Jahoo Gibbon Camp in het natuurreservaat Keo Seima in het oosten van Cambodja. De lokale gemeenschap speelt een belangrijke rol in het bestaan van dit reservaat. De indrukwekkende groene omgeving is het huis van veel verschillende soorten vogels en primaten, waaronder de bekende goudwang gibbon. Vroeg in de ochtend ga je samen met een gids op zoek naar één van de gibbon families. Je zal ze vast al snel horen zingen en dan weet je dat je in de buurt bent! Na een lunch in het kamp ga je verder het bos in om nog meer soorten vogels, primaten en ander wildlife te spotten. Een leuke dag midden in de natuur!

Handwerk workshop

Tijdens deze workshop ga je met leer aan de gang. Veel Cambodjaanse families hebben thuis verschillende handwerken van leer. Het is dus een typisch handwerk waar jij zelf mee aan de slag gaat. Daarnaast worden de handwerken van leer ook gebruikt voor de poppenshows om extra diepgang en sfeer aan te brengen. Tijdens de workshop leer je meer over de technieken en word je begeleid door een echte expert op het gebied van leren handwerken. 

Fietstocht Battambang

De perfecte manier om de omgeving van Battambang te leren kennen is per fiets. Samen met een lokale gids ga je een halve dag fietsen en leer je op een relaxte manier de omgeving kennen. Onderweg zie je hoe lokale producten gemaakt worden en vertelt de gids je meer over de Cambodjaanse cultuur. Je proeft rijstewijn, fietst langs lokale marktjes en proeft wat rijstkoekjes. Dat alles in de prachtige natuur rondom Battambang.

Plan jouw reis naar Cambodja

Ben je op zoek naar een bijzondere Cambodja rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Jurry, de reisexpert in Cambodja. Hij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Jurry.

Cambodja met kinderen

Wil je graag naar Cambodja reizen met kinderen en ben je op zoek naar een bijzondere familiereis door dit mooie land? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met een lokale reisexpert, die ervaring heeft met het organiseren van reizen met kinderen. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. 

Beste reistijd Cambodja

De beste reistijd voor Cambodja is in de maanden november tot en met april. Ook in de overige maanden kan je prima reizen door Cambodja. Lees meer over de beste reistijd Cambodja.

Meer Cambodja inspiratie

Cambodja is een prachtige bestemming in Azië. Volgens blogger Yvonne van der Laan is het echt een must visit. Een bestemming die zeker op je lijstje hoort als je Azië aandoet. Lees meer over haar ervaringen op haar blog. Ben je benieuwd wat volgens reisexpert Jurry de leukste bezienswaardigheden van Cambodja zijn? Lees hier zijn tips.