Neem een optie

Deze reis heeft een vast programma en is eenvoudig te boeken. Het is een ideale rondreis vol prachtige wandelroutes, avontuur en authentieke lokale ervaringen. Een dagje meer of minder kan altijd, maar maatwerk is niet mogelijk bij deze reis. Neem een optie en onze reisexpert stuurt je binnen vijf werkdagen een prijsopgave. Vervolgens kun je de reis definitief boeken.

 

Uitstoot van het vervoer naar Frankrijk Occitanië (kg CO2e)

Route Montpellier met kinderen

Dag 1: Dijon

Op reis naar het zuiden, verblijf je de eerste nacht in Dijon, in een gezellige en ecologische accommodatie midden in de natuur. Deze plek herbergt een gemeenschap van bewoners en omvat accommodaties, een geitenboerderij, eetbare en kruidentuinen. De ingrediënten voor de maaltijden die geserveerd worden zijn lokaal geproduceerd, zoals de groenten, het brood en de kaas.

Je maakt een tussenstop zodat je in een aangenaam tempo naar het zuiden reist.

Dag 2: Salagou meer

Je vertrekt de volgende dag richting het zuiden, waar je op het platteland verblijft in een huisje met terras en uitzicht op een kleine waterval. Er is een trampoline en een volleybal net. Neem een duik in het gedeelde zwembad voordat je de komende dagen meerdere uitstapjes maakt vanaf je accommodatie. Als beschermd natuurgebied is het Salagou meer een belangrijke hotspot voor biodiversiteit in de landschappen van Frankrijk. Met zijn ravijnen is de omgeving ideaal om te wandelen en te zwemmen. Je verblijf bevindt zich dicht bij het meer en in een van de meest pittoreske dorpjes. Het landgoed omvat een klein bos, een rivier, een vijver, boerderijdieren en een zwembad. Hier heb je vandaag een vrije en ontspannende dag, voordat het de komende dagen spannend wordt met een verscheidenheid aan activiteiten.

Dag 3: Mourèze

Tijd om vandaag de omgeving te gaan ontdekken. Je maakt vandaag een wandeling en beklimt de ‘Cirque de Mourèze’. Op de top heb je een adembenemend uitzicht over de vallei en het meer van Salagou!

Tijdens deze reis verblijf je in drie verschillende accommodaties en maak je van daaruit uitstapjes in de omgeving. Zo reis je langzaam en duik je dieper in het lokale leven en neem je de tijd om een plek écht te leren kennen. Je reis is bovendien duurzamer. Hier lees je meer over de voordelen van slow travel.

Dag 4-5: Hérault vallei

Rond het meer van Salagou is er genoeg voor actievelingen te doen. Je maakt vandaag een mountainbike tocht over de rode aarde van dit prachtige natuurreservaat en ontvangt een kaart met alle mogelijke routes. De volgende dag doe je een een inleidende permacultuurwandeling van een paar uur langs het botanische pad op het terrein. Cédric, de eigenaar van de accommodatie en permacultuurspecialist, zal de principes van permacultuur en hun toepassing op zijn landgoed uitleggen. Zoals het beheer van water, dieren en hun interactie met de andere elementen van het land, ecoconstructie, hun moestuin en de fruithaag. Je bezoekt de rivier met zijn waterval, de visvijver, het bos en de eetbare tuinen. Hier staan meer dan honderd bomen, aromatische en geneeskrachtige planten. Je eindigt deze tour met tips voor het herkennen van bomen, insecten en vogels. Een leerzame dag!

Ontdek wat er allemaal te doen is in Zuid-Frankrijk! 

Dag 6: Saint Guilhem le Désert

Vandaag reis je naar Saint-Guilhem-le-Désert, een spirituele tussenstop op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. Het is een klein middeleeuws stadje en een van de mooiste dorpen van Frankrijk. Waar je rond loopt en het historische erfgoed verkent. De eerste stop brengt je naar de plaatselijke brouwerij. Je hebt de mogelijkheid hier de lokale biertjes te proeven. Het bronwater dat in het dorp stroomt is gebruikt voor het brouwen van dit bier! Vervolgens maak je kennis met Mathieu en Marion, twee imkers die je meer zullen vertellen over het houden van bijen, en waar je een workshop kaarsen maken volgt. Uiteraard mag je hun biologische honing proeven.

Tijdens deze reis vind je de waarden van permacultuur terug, dit betekent samenwerken met de natuur en met de lokale bevolking.

Dag 7-8: Canet

Na gisteren een aantal lokale producenten in Saint Guilhem le Désert te hebben ontmoet, ontmoet je vandaag een wijnmaker. Deze ervaring is een subtiele mix van wijntraditie en moderne technologie. De wijnreis neemt je mee op ontdekkingsreis door de verschillende stadia van het wijn maken, via een bewegwijzerde route door het landgoed. Van de kelder naar de wijnmakerij, via de wijngaard, wordt deze pittoreske wandeling onderbroken door leuke video's en aan het einde van de rondleiding kunt je genieten van een wijnproeverij met uitleg in de kelder. Op je gemak en op verzoek kan er een lunchbox van lokale en biologische producten beschikbaar worden gesteld, en kun je je lunch op een bankje onder een boom en uitkijkend over de vijver opeten. De laatste dag aan het meer van Salagou heb je een vrije dag om van te genieten voordat je vertrekt naar je volgende accommodatie dichter bij Montpellier.

Wist je dat Occitanië het op twee na grootste wijngaardoppervlak ter wereld omvat?

Dag 9-11: Saint Jean de Cuculles

Op slechts 20 minuten van het bruisende Montpellier verblijf je in een accommodatie omringd door natuur, olijfbomen, ezels, wildernis. Dit huisje heeft een grote woonkamer en een groot terras met uitzicht op de olijfbomen. Vandaag kom je tot rust en ontmoet je Caroline, die je gids zal zijn voor de middag. Zij leidt je rond zodat je de lokale flora kunt ontdekken met een vleugje cultureel erfgoed. 

De Pic Saint-Loup is een van de lokale bergen en een onvermijdelijk herkenningspunt in het achterland van Montpellier. Trek de volgende dag je wandelschoenen aan om te genieten van de uitzichten over de regio die je vanaf de berg zult hebben. Aan het voet van de berg zijn overal wijngaarden te vinden en tijdens je tocht ruik je verschillende kruiden: tijm, rozemarijn, bonenkruid en lavendel. 

Dag 12: Montpellier

Vandaag breng je de dag door in Montpellier, een stad van erfgoed en hedendaagse schatten. Montpellier is een mediterraans kruispunt gelegen tussen de zee en de bergen. Een stad van middeleeuwse oorsprong dat bekend staat om zijn smalle straatjes in het stadscentrum. In de middag kun je een permacultuur-stadsboerderij bezoeken dat op een van de oudste wijndomeinen van Montpellier ligt. Op de boerderij zul je de middag afsluiten met een ter plaatsen gebrouwen lokaal biertje in de hand.

Nog niet overtuigd om deze reis te maken? Dit zijn onze vijf redenen voor een vakantie in Occitanië te verkennen!  

Dag 13: Cécélés meer

Vandaag neem je een verfrissende duik in het meer en maak je een mooie wandeling rond een plaatselijk meer in de buurt van je accommodatie. Onder de top van de Pic Saint-Loup strekt het meer van Cécélès zicht uit, dat zwemmers en wandelaars aantrekt. Het is hier prima een dagje verkennen, de omgeving is bezaaid met bossen, wijngaarden en stranden. In minder dan 40 minuten maak je een wandeling om het meer heen. Het is heerlijk om je benen te strekken op een plek weg van de drukte. Op je gemak geniet je van een lunch in de lokale guinguette met direct uitzicht op het meer.

Guinguettes zijn populaire barretjes, oorspronkelijk komt het begrip uit de 18e eeuw waar je in een soort buitenherberg in Parijs en andere steden in Frankrijk een drankje kon doen of een hapje kon eten. 

Dag 14-15: Saint Jean de Cuculles en Carnon strand

Vandaag ga je naar het strand Carnon, gelegen langs een schiereiland tussen een vijver en de Middellandse Zee. Dit is een badplaats die bekend staat om zijn jachthaven, beschermde zandduinen en stranden. Het is ook de thuisbasis van vele bars, regionale en internationale restaurants, markten en winkels naast elkaar. Je kunt hier genieten van alles wat de gastronomie te bieden heeft. De volgende dag is je laatste dag in de regio Saint Jean de Cuculles, en hebt deze dag vrij te besteden voordat je morgenochtend vertrekt om terug naar huis te gaan via Dijon.


 

Dag 16-17: Dijon

Je begint aan je terugreis richting Nederland. Je maakt een tussenstop in Dijon waar je een nacht zult verblijven. Je ontmoet dezelfde gemeenschap die je op weg naar Zuid-Frankrijk verwelkomde. Je volgt een van de workshops kunst en tuinieren, of verken het stadscentrum van Dijon. De volgende dag rijd je in ongeveer 7 uur terug naar huis na twee weken genieten van de natuur, zonneschijn, mensen, eten en gezelligheid. Goede reis!

Neem een optie

Neem een optie en onze reisexpert stuurt je binnen vijf werkdagen een prijsopgave. Vervolgens kun je de reis definitief boeken.

 

Met de trein naar Frankrijk

Frankrijk is heel goed te bereiken per trein. Een treinreis naar Frankrijk is een geweldige belevenis, en is bovendien sneller dan met de auto. Je kunt onderweg een aantal mooie stops kunt maken.

Met de auto naar Frankrijk

Frankrijk is goed bereikbaar per auto. Je rijdt in een tot twee dagen naar het zuiden van Frankrijk, afhankelijk van het aantal tussenstops dat je wilt maken. 

Vliegtickets rondreis Frankrijk

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Frankrijk boeken. Door waar mogelijk te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen.

logo voetafdrukBetter Places is gestopt met het compenseren van de CO2-uitstoot van haar reizen. In plaats daarvan willen wij de CO2-uitstoot van al onze reizen elk jaar met 5% verminderen. Wij investeren voor elke reiziger een bedrag in projecten voor duurzame energie of biodiversiteit.

Bijzondere accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Frankrijk maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis door Frankrijk prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Boek je internationale treinreis via The Train Traveller

Wil je duurzaam met de trein naar je bestemming reizen? Better Places werkt samen met The Train Traveller. Hier kun je terecht voor bijna alle treintickets binnen Europa en daarbuiten. De treinexperts van The Train Traveller kennen de verschillende internationale boekingssystemen op hun duimpje. Vraag vrijblijvend een prijsopgave aan.