Neem een optie

Deze reis heeft een vast programma en is eenvoudig te boeken. Het is een ideale rondreis vol prachtige wandelroutes, avontuur en authentieke lokale ervaringen. Een dagje meer of minder kan altijd, maar maatwerk is niet mogelijk bij deze reis. Neem een optie en onze reisexpert stuurt je binnen vijf werkdagen een prijsopgave. Vervolgens kun je de reis definitief boeken.

 

Uitstoot van het vervoer naar Frankrijk Bretagne (kg CO2e)

Route wandelvakantie Bretagne

 

Dag 1-2: aankomst in Bretagne en bezoek Mont Saint-Michel

's Avonds stap je op de trein naar Parijs en na een overnachting, vertrekt je trein 's ochtends naar Pontorson. De rest van de dag heb je de tijd om het UNESCO werelderfgoed Mont Saint-Michel te bezoeken. Je overnacht in een comfortabel hotel.

Deze reis is gebaseerd op transport met de trein. Pontorson is goed bereikbaar met de trein, vanaf Parijs duurt de treinrit minder dan 4 uur. Wanneer je direct doorreist vanuit Nederland naar Pontorson, stap je 2x over, in Parijs en in Granville, en kom je na een reis van ongeveer 9 uur aan. Je boekt de treinreis eenvoudig zelf bij NS international. Bekijk hier de voordelen van het reizen met de trein door Europa.

 

Dag 3: van Beauvior naar Roz-sur-Couesnon

Vroeg in de ochtend maak je een korte overtocht naar Beauvoir. Je ziet vandaag de vele polders, waar markttuinen en zilte weilanden met schapen zij aan zij liggen. Dit schouwspel verandert mee met het getij. Je volgt het pad langs de oude kustkliffen van de baai om het charmante dorpje Roz-sur-Couesnon te bereiken. De ruige rotsen en het weidse uitzicht geven een gevoel van verbondenheid met de natuur. Je wandelt vandaag langs kronkelende paden en geurige bloemenvelden, terwijl je de zeelucht inademt. Je overnacht in een guesthouse en het diner is vanavond inclusief.

17,5 km wandelen met 125 hoogtemeters

 

Dag 4: van Roz-sur-Couesnon naar Dol-de-Bretagne 

De dagtocht voert je vandaag langs de oude kliffen van het Saint-Broladre massief. Je doorkruist vervolgens de charmante dorpjes Roz-sur-Couesnon en Saint-Marcan via vredige, schaduwrijke paden. De etappe eindigt in Dol-de-Bretagne, een klein stadje met karakter, gedomineerd door een prachtige kathedraal. Onderweg geniet je van de rustgevende schoonheid van het platteland, waar groene weiden en kabbelende beekjes je vergezellen. Tussen de oude stenen van de dorpen en de majestueuze architectuur van de kathedraal voel je de geschiedenis en het karakter van deze regio.

19 km wandelen met 145 hoogtemeters 

Tijdens de wandeltocht heb je alleen een dagrugzak nodig. De rest van je bagage wordt vervoerd!

 

Dag 5: van Dol-de-Bretagne naar Cancale

Je wandelt vandaag richting de Mont-Dol, een 65 meter hoge granieten rots. Veel legendes zijn geïnspireerd door deze spectaculaire plek en bieden een prachtig panorama over de hele baai. Vervolgens ga je verder richting Le Vivier-sur-Mer, een mosselhaven waar de bouchot-mosselen hun thuis hebben gevonden. Het pad stijgt dan om Cancale te bereiken, een beroemde oesterhaven waar een aangename proeverij een must is! Onderweg word je omgeven door de geur van de zee en het geluid van meeuwen die boven de golven cirkelen. De kleuren van de lucht weerspiegelen zich in het kalme water, terwijl je uitzicht hebt over het kustlandschap. 

20 km wandelen met 175 hoogtemeters

 

Dag 6: van Cancale naar Meinga

Vandaag vertrek je richting de Pointe du Grouin, een rotsachtige uitloper van waaruit je de krachtigste stromingen van Europa kunt observeren. Vervolgens volgt het kustpad een opeenvolging van rotsachtige kaapjes en fijne zandstranden, omringd door smaragdgroen water. Terwijl je langs de kliffen loopt, voel je de wind lang je heen suizen. Het landschap is adembenemend, met dramatische rotsformaties die uitsteken boven de glinsterende zee, en kleine baaien die uitnodigen tot verkenning.

23 km wandelen met 495 hoogtemeters 

Van 26 juli t/m 11 augustus 2024 zullen de Olympische Spelen in Parijs gehouden worden. Ons advies is om deze reis niet te boeken in de periode van 19 juli t/m 18 augustus 2024, in verband met grote drukte in Parijs en hoge prijzen voor accommodaties.

 

Dag 7: van Meinga naar Saint-Malo

De wandeling langs de Smaragdkust brengt je vandaag wederom langs de kustlijn en langs witte zandstranden. Elke bocht van het pad onthult een nieuw schilderachtig uitzicht, met grillige kliffen die uitsteken over de bruisende golven en verborgen baaien. 

14 km wandelen met 210 hoogtemeters

Je wandelt gedurende de reis langs de smaragdkust, die zich over 40 kilometer tussen Cancale en Cap Fréhel uitstrekt.

 

Dag 8: van Saint-Malo naar Lancieux

Je steekt vandaag de rivier de Rance over per boot om Dinard te bereiken. Hier ontdekken we dit charmante kustplaatsje uit de "belle époque". Je zult versteld staan van de enorme villa's die uitkijken over de stranden. Je vervolgt je route op de GR 34: langs het strand van Saint-Lunaire, door de monding van de Arguenon en de baai van Lancieux. Aan het einde van de wandeling maak je een overtocht naar Saint-Jacut-de-la-Mer. Onderweg geniet je van de kalme deining van de zee en het zachte ruizen van de wind. Vanavond is het diner inclusief.

21 km wandelen met 195 hoogtemeters

 

Dag 9: van Saint-Jacut-de-la-Mer naar St Cast-le-Guildo

Vandaag wandel je langs de baai van Arguenon. Deze baai is opmerkelijk vanwege haar flora en fauna, die zijn opgenomen in de lijst van het Conservatoire du Littoral. Onderweg passeer je ook de ruïnes van het kasteel van Guildo, dat dateert uit de 11e eeuw. Terwijl je langs de kust loopt, zie je kleurrijke wilde bloemen die langs het pad bloeien en misschien spot je zelfs enkele zeldzame vogels die hun thuis hebben gemaakt in dit beschermde natuurgebied.

18 km wandelen met 210 hoogtemeters

Je ontvangt een digitaal routeboekje voor deze wandelreis. Je kunt dus volledig zelfstandig de route volgen. Mocht je toch vragen hebben, staat Delphine gedurende de hele reis voor je klaar!

 

Dag 10: van Saint-Cast-le-Guildo naar Cap Fréhel

Saint-Cast is een klein kustplaatsje omringd door kaapjes, eilanden, inhammen en stranden. Tijdens het wandelen bereik je de baai van Fresnaye, waar talrijke beschermde vogelsoorten nestelen. Het is ook een hotspot voor alles wat met schelpdierenteelt te maken heeft. Terwijl je langs de kust loopt, zie je kleurrijke vissersboten dobberen op het kalme water en hoor je het geluid van meeuwen die boven de kliffen cirkelen. De lucht is gevuld met de geur van zout en zeewier, terwijl je geniet van het uitzicht op de eindeloze horizon en de glinsterende zee. Het diner is vandaag inclusief.

17,5 km wandelen met 615 hoogtemeters 

 

Dag 11: van Cap Fréhel naar Sables-D'or-les-Pins

De dag begint met een wandeling rondom Cap Fréhel. Je wordt betoverd door het adembenemende uitzicht op de immense kliffen en het Fort-la-Latte: een van de beroemdste kastelen van Bretagne. Dit indrukwekkende bouwwerk, gelegen op 70 meter boven zeeniveau, biedt een prachtig uitzicht op de Smaragdkust, tussen bremstruiken en heidebloemen. Vervolgens gaat de tocht verder naar Pléhérel en haar charmante strand. Onderweg hoor je het geluid van de golven die tegen de rotsen slaan en zie je de zon langzaam opkomen en haar stralen werpen over het betoverende landschap. De lucht is gevuld met de geur van de zee en het geluid van vogels die hoog boven je zweven, terwijl je je verwondert over de majestueuze schoonheid van de natuur om je heen.

24,5 km wandelen met 260 hoogtemeters

 

Dag 12: van Sables-D'or-les-Pins naar Pléneuf-Val-André

Wandeltocht op de Cap d'Erquy door de heide. In het voorjaar word je betoverd door de kleuren en diversiteit van de flora langs het pad. Bij aankomst in Erquy, de hoofdstad van de Sint-Jakobsschelp, heb je misschien geluk en ontmoet je vissers bij de haven. Aan het einde van de wandeling volgt de overdracht naar het treinstation van Lamballe. Onderweg adem je de frisse lucht in, omringd door het weelderige groen van de heide en voel je de opwinding van het ontdekken van nieuwe landschappen en ontmoetingen. De geur van de zee vermengt zich met de zoete aroma's van bloeiende planten, terwijl je geniet van het rustgevende geluid van ritselende bladeren en fluitende vogels.

24 km wandelen met 650 hoogtemeters 

 

Dag 13: Vertrek vanuit Lamballe

Je wandelvakantie Bretagne is helaas tot een einde gekomen. Na een overnachting in Lamballe, neem je vandaag de trein terug naar Nederland. Au revoir!

Neem een optie

Neem een optie en onze reisexpert stuurt je binnen vijf werkdagen een prijsopgave. Vervolgens kun je de reis definitief boeken.

 

Met de trein naar Bretagne

Bretagne is goed bereikbaar per trein. Een treinreis naar Bretagne is sneller dan een reis met de auto. Wanneer je met de Eurostar reist, hoef je alleen in Parijs over te stappen, en sta je binnen 7 uur in Nantes op het station.

Met de auto naar Bretagne

Bretagne is prima bereikbaar per auto. Via België rijd je, afhankelijk van je startpunt, in ongeveer 10 uur naar Bretagne. Onderweg kun je een aantal leuke stops maken.

 

logo voetafdrukBetter Places is gestopt met het compenseren van de CO2-uitstoot van haar reizen. In plaats daarvan willen wij de CO2-uitstoot van al onze reizen elk jaar met 5% verminderen. Wij investeren voor elke reiziger een bedrag in projecten voor duurzame energie of biodiversiteit.

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.