Uitzicht op de Cotopaxi vulkaan

Binnen in de haciënda proef je nog steeds de oude sfeer van de boerderij. De Hacienda el Porvenir was in de koloniale tijd eigendom van de Jezuïeten. Sinds 1913 is het in het bezit van een lokale familie, die het sinds 1999 heeft omgetoverd tot accommodatie. De lemen gebouwen met rieten daken zijn gebouwd met materialen uit de omgeving en liggen rondom een grote binnenplaats waar je onder andere de stallen nog kunt zien.

Ga samen met ons de strijd aan tegen plastic afval! Bekijk hier onze tips hoe je plasticvrij reist in Ecuador.

Wandelen en paardrijden

Rondom de Hacienda el Porvenir kun je onder andere wandelingen en paardrijdtochten maken. Daarnaast is ook een bezoek aan het Cotopaxi Nationaal Park een aanrader, waar je de páramo kunt bewonderen. Actievelingen kunnen hier tevens proberen een wandeling naar het basecamp op 4864 meter hoogte te maken. De wandeling ernaartoe kun je op 2 manieren maken; een pad dat al slingerend omhoog loopt, of een pad dat loodrecht omhoog gaat. Het pad dat je kunt nemen is afhankelijk van het weer; indien er veel wind staat, kun je bijvoorbeeld het slingerende pad niet nemen. Zorg ervoor dat je veel water bij je hebt, want de klim is een inspanning van ongeveer een uur (goede conditie, diverse stops onderweg) en je hebt vanwege de ijle lucht al snel behoefte aan zuurstof & water.

Ontspannen in de Jacuzzi

Als je na een actieve dag terugkomt in de haciënda, kun je ervoor kiezen een massage te nemen in de spa of te genieten van de jacuzzi. In het restaurant heb je keuze in lokale gerechten die gemaakt zijn van verse producten, onder andere ook uit eigen tuin. Er staat een groot aantal vegetarische gerechten op de kaart, waaronder Andean Tortillas. Andere gerechten zijn bijvoorbeeld forel met korianderpesto en chilipepers uit de hooglanden, of vlees dat wordt bereid op vulkaanstenen van de Cotopaxi. De 22 kamers van de Hacienda el Porvenir zijn ingericht op het onvoorspelbare weer. Zo hebben de meeste kamers een open haard of kachel, zijn er voldoende dekens en komt een van de gastvrije dames ieder bed voorzien van een warmwaterkruik.

Plan jouw reis naar Ecuador

Ben je op zoek naar een bijzondere Ecuador rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met René, de reisexpert in Ecuador. Hij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij René.

Ecuador met kinderen

Wil je graag naar Ecuador reizen met kinderen en ben je op zoek naar een bijzondere familiereis door dit mooie land? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met een lokale reisexpert, die ervaring heeft met het organiseren van reizen met kinderen. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk hier onze voorbeeldreis Ecuador met kinderen.

Meer inspiratie opdoen?

Op zoek naar meer inspiratie? Naturescanner's Cindy deelt haar Ecuador tips.

Beste reistijd Ecuador

De beste reistijd voor Ecuador is erg verschillend en het ligt er maar net aan of je naar de kust, het Andesgebergte of het Amazonegebied in wilt. Lees meer over de beste reistijd Ecuador.