De beste reistijd in Ecuador wordt uiteraard met name bepaald door het klimaat van Ecuador. Maar wellicht speelt voor jou ook de vraag hoe druk het is in de verschillende maanden een rol. Voor de bestemming zelf is het eveneens beter als het toerisme beter over het jaar gespreid is. Daarom kijken wij niet alleen naar het weer, maar ook naar de drukte in de verschillende maanden.

Als je niet afhankelijk bent van de schoolvakanties is het een aanrader om buiten het hoogseizoen op vakantie naar Ecuador te gaan. Het voordeel van reizen buiten de schoolvakanties is bovendien dat de ticketprijzen vaak een stuk lager liggen. Onze lokale expert René, die al jaren in Ecuador woont, geeft je graag advies.

Het Andesgebergte verdeelt Ecuador in verschillende klimaatgebieden, waardoor het moeilijk is een beste reistijd Ecuador aan te geven. Door de droge tijd in de bergen worden de maanden juni t/m oktober als beste maanden gezien, dit zijn tevens ook de drukste maanden. Ecuador is echter het gehele jaar door goed te bereizen.

Ecuador Klimaat

Beste reistijd Ecuador

Ecuador ligt op de evenaar. De Andes verdeelt het land in 3 gebieden, elk met zijn eigen regenseizoen en beste reistijd: Sierra (Andesgebergte), Costa (kust) en Oriente (Amazonegebied ten oosten van de Andes).

In de Sierra bepaalt de hoogte de temperatuur en loopt het regenseizoen van november t/m mei. In de periode half december-eind januari is er vaak een korte droge periode. Overdag heerst er over het algemeen een lenteklimaat met felle zon, ’s avonds kan het, afhankelijk van de hoogte, flink afkoelen. Aan de kust loopt het regenseizoen van december t/m mei. In deze periode is het over het algemeen juist zonnig, met stevige tropische buien. Van juli tot november is het aan de kust het seizoen van de ‘garua’: het is meestal bewolkt met soms miezer regen. In de Oriente is het gedurende het hele jaar tropisch warm en vochtig. Dit is het Amazonegebied, en tropische regenbuien kunnen hier dan ook het hele jaar voorkomen. In juli en augustus valt hier de meeste regen.

Door de verschillende klimaatgebieden in Ecuador is het moeilijk één beste reistijd aan te geven. Vanwege de droge tijd in de bergen, worden de maanden juni t/m oktober vaak als beste reistijd gezien. Een rondreis Ecuador is echter het hele jaar door goed te doen en ongeacht welke maand je reist, zul je altijd wel ergens regen hebben.

Drukte

Weer Ecuador

De drukste maanden in Ecuador zijn de maanden juni t/m september. Wil je in deze periode een rondreis Ecuador maken, zorg er dan voor dat je al vroeg van te voren begint met zoeken, want de prijzen zullen alleen maar op blijven lopen. De rest van het jaar is het wat toerisme betreft vrij rustig in Ecuador, terwijl je in deze periodes ook prima een rondreis Ecuador kunt maken.

Plan jouw reis naar Ecuador

Ben je op zoek naar een bijzondere Ecuador rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met René, de reisexpert in Ecuador. Hij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij René.

Ecuador met kinderen

Wil je graag naar Ecuador reizen met kinderen en ben je op zoek naar een bijzondere familiereis door dit mooie land? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met een lokale reisexpert, die ervaring heeft met het organiseren van reizen met kinderen. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk hier onze voorbeeldreis Ecuador met kinderen.

Reiservaringen Ecuador

Bekijk meer reiservaringen van reizigers die op reis gingen naar Ecuador op TrustpilotRondreis of Reviews.