Uitstoot van het vervoer naar Sicilië (kg CO2e)

Korte familiereis Sicilië

 

Dag 1-3: Aankomst Catánia

Je korte familiereis door Sicilië gaat van start! Je komt aan op het vliegveld van Catánia waar je de huurauto ophaalt. Vervolgens rij je naar een agriturismo, waar je de komende nachten verblijft. Je bevindt je in een oase van rust en natuur, omringd door wel honderden (biologische verbouwde) sinaasappelbomen en olijfbomen. De eerste dag heb je tijd om te slenteren door Taormina, volop te genieten van de kust met zijn vele prachtige stranden en de kristalheldere zee of te raften. Op de tweede dag staat er een excursie gepland waar je het spektakel van de actieve vulkaan de Etna kunt bewonderen en ga je wandelen door de bekende Alcantara kloof.

De prachtige agriturismo ligt op een bijzondere plek naast de Etna, met een landelijke sfeer en ook de kamers zijn warm, gezellig en met veel smaak ingericht. Dit gebouw werd vroeger gebruikt om verschillende families, die de boerderij hielpen runnen, een thuis te bieden. De jonge eigenaresse heeft dan ook besloten om van de oude boerderij een agriturismo te maken uit respect voor de vroegere functie, gastvrijheid. Benieuwd waar je nog meer verblijft? Bekijk dan hier de hotels in Sicilië.

 

Dag 4-6: Monteallegro

Je familierondreis door Sicilië gaat verder in de omgeving van Monteallegro. Je verblijft in een gerestaureerd appartement dat zich twee minuten lopen vanaf het prachtige strand en de azuurblauwe zee bevindt. De fantastische omgeving is rijk aan archeologie en is uiterst geschikt om te wandelen, fietsen of per paard te ontdekken. Een bezoek aan de Agrigento omgeving mag je hier niet missen! De derde dag bezoek je Val Di Kam. Deze ervaring geef je de mogelijkheid om de nog onberoerde natuur te beleven en de bewoners te ontmoeten die de typische hartverwarmende Siciliaanse gastvrijheid weten over te brengen. Breng hier ook vooral een bezoek aan de schapenherders of de lokale bakkerij.

Wist je dat je met de trein naar Sicilië kunt reizen? Via de website The Train Traveller koop je gemakkelijk je treintickets.

 

Dag 7-9: Ragusa

De laatste bestemming is in het oostelijke puntje van Sicilië. Je verblijft hier in een masseria op het platteland waar de velden nog als van oudsher afgescheiden zijn met typische natuurstenen muurtjes. Het Zuidoosten van Sicilië telt veel bezienswaardigheden, zowel op cultureel gebied als wat betreft natuurschoon. Denk maar aan de stadjes van de Val di Noto, het vissersdorp Marzamemi, de zandstranden van Vendicari of de kleine meertjes bij Cava Grande del Cassibile. Op de tweede dag ga je met een lokale gids de archeologische steengroeve Pantalica bezoeken. De prehistorische vindplaats dateert uit de late bronstijd en onderscheidt zich door zijn duizenden grotgraven die op de wanden van de kloof liggen.

Tijdens je familiereis door Sicilië onderneem je verschillende excursies en kom je ook in contact met andere locals. Benieuwd welke activiteiten je kunt toevoegen aan je reis? Bekijk dan hier de excursies in Sicilië!

Ontvang een voorstel op maat

Geef Mario of Sandra je wensen door en ze sturen je een voorstel op maat.

 

Met de trein naar Sicilië

Sicilië is prima bereikbaar per trein. Een treinreis naar Sicilië is een geweldige belevenis, waarbij je onderweg een aantal mooie stops kunt maken. 

Met de auto naar Sicilië

Het is prima te doen om met je eigen auto naar Sicilië te reizen. Zo hoef je niet te vliegen en bespaar je de kosten van een huurauto.

Met het vliegtuig naar Sicilië

Bij Better Places kun je zelf je vlucht naar Sicilië boeken. Door waar mogelijk te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen.

Financiële garanties veilig reizen Better Places SGR veilig reizen Better Places Calamiteitenfonds

Better Places is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) en het Calamiteitenfonds, dit betekent voor jou financiële zekerheid.

"Eerlijke Reiswijzer Sicilië"

Bekijk de positieve en negatieve impact van de Sicilië reis.

Ik ben benieuwd

Bijzondere accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Sicilië maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat. 

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Reisadvies Italië

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Italië. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Italië

rondreis-sicilie

Beste reistijd Italië

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Boek je internationale treinreis via The Train Traveller

Wil je duurzaam met de trein naar je bestemming reizen? Better Places werkt samen met The Train Traveller. Hier kun je terecht voor bijna alle treintickets binnen Europa en daarbuiten. De treinexperts van The Train Traveller kennen de verschillende internationale boekingssystemen op hun duimpje. Vraag vrijblijvend een prijsopgave aan.