Korte familiereis Sicilië

 

Dag 1-3: Aankomst Catánia

Je korte familiereis door Sicilië gaat van start! Je komt aan op het vliegveld van Catánia waar je de huurauto ophaalt. Vervolgens rij je naar een agriturismo, waar je de komende nachten verblijft. Je bevindt je in een oase van rust en natuur, omringd door wel honderden (biologische verbouwde) sinaasappelbomen en olijfbomen. De eerste dag heb je tijd om te slenteren door Taormina, volop te genieten van de kust met zijn vele prachtige stranden en de kristalheldere zee of te raften. Op de tweede dag staat er een excursie gepland waar je het spektakel van de actieve vulkaan de Etna kunt bewonderen en ga je wandelen door de bekende Alcantara kloof.

De prachtige agriturismo ligt op een bijzondere plek naast de Etna, met een landelijke sfeer en ook de kamers zijn warm, gezellig en met veel smaak ingericht. Dit gebouw werd vroeger gebruikt om verschillende families, die de boerderij hielpen runnen, een thuis te bieden. De jonge eigenaresse heeft dan ook besloten om van de oude boerderij een agriturismo te maken uit respect voor de vroegere functie, gastvrijheid. Benieuwd waar je nog meer verblijft? Bekijk dan hier de hotels in Sicilië.

 

Dag 4-6: Monteallegro

Je familierondreis door Sicilië gaat verder in de omgeving van Monteallegro. Je verblijft in een gerestaureerd appartement dat zich twee minuten lopen vanaf het prachtige strand en de azuurblauwe zee bevindt. De fantastische omgeving is rijk aan archeologie en is uiterst geschikt om te wandelen, fietsen of per paard te ontdekken. Een bezoek aan de Agrigento omgeving mag je hier niet missen! De derde dag bezoek je Val Di Kam. Deze ervaring geef je de mogelijkheid om de nog onberoerde natuur te beleven en de bewoners te ontmoeten die de typische hartverwarmende Siciliaanse gastvrijheid weten over te brengen. Breng hier ook vooral een bezoek aan de schapenherders of de lokale bakkerij.

Wist je dat je met de trein naar Sicilië kunt reizen? Via de website The Train Traveller koop je gemakkelijk je treintickets.

 

Dag 7-9: Ragusa

De laatste bestemming is in het oostelijke puntje van Sicilië. Je verblijft hier in een masseria op het platteland waar de velden nog als van oudsher afgescheiden zijn met typische natuurstenen muurtjes. Het Zuidoosten van Sicilië telt veel bezienswaardigheden, zowel op cultureel gebied als wat betreft natuurschoon. Denk maar aan de stadjes van de Val di Noto, het vissersdorp Marzamemi, de zandstranden van Vendicari of de kleine meertjes bij Cava Grande del Cassibile. Op de tweede dag ga je met een lokale gids de archeologische steengroeve Pantalica bezoeken. De prehistorische vindplaats dateert uit de late bronstijd en onderscheidt zich door zijn duizenden grotgraven die op de wanden van de kloof liggen.

Tijdens je familiereis door Sicilië onderneem je verschillende excursies en kom je ook in contact met andere locals. Benieuwd welke activiteiten je kunt toevoegen aan je reis? Bekijk dan hier de excursies in Sicilië!

Ontvang een voorstel op maat

Geef Mario je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

Let op: De lokale reisexpert van deze bestemming spreekt geen Nederlands, de communicatie zal daarom in het Engels verlopen. Het is geen probleem als je zelf liever in het Nederlands schrijft.

Let op: Oostenrijk kan alleen via het formulier op de betreffende pagina geboekt worden.

Let op: Op dit moment is het helaas niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Kaapverdië

Let op: Vanwege de politieke situatie in Ethiopië is het momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen.

Let op: De verwachting is dat China vanwege corona pas in 2023 weer toeristen toelaat. Op dit moment is het daarom niet mogelijk om een reisaanvraag te doen.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Mongolië.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Kirgizië.

Let op: Vanwege de politieke situatie in Myanmar is het momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen.

Let op: Het is vanwege drukte niet mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis door Kroatië met vertrek tot en met 10 augustus. Na 10 augustus is er wel weer beschikbaarheid. 

Let op: Het is vanwege drukte niet mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis door Slovenië met vertrek tot en met 10 augustus. Na 10 augustus is er wel weer beschikbaarheid. 

Let op: Op dit moment is het helaas niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Maleisisch Borneo.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Kosovo.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Moldavië.

Let op: Het is op dit moment wegens drukte niet mogelijk om een rondreis naar Noord-Portugal aan te vragen voor de maanden juli en augustus. Wil je toch in juli of augustus op vakantie? Dan is Italië een goed alternatief.

Momenteel bieden wij alleen rondreizen op maat naar Noord-Portugal aan. Bekijk hier onze voorbeeldreizen door het noorden van Portugal.

Let op: Helaas is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis Costa Rica met vertrek in juli of augustus. De meeste hotels en huurauto's zijn volgeboekt. Wil je toch in juli of augustus op vakantie? Bekijk dan onze reizen naar Cuba of Zuid-Afrika .

Let op: Helaas is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis Colombia met vertrek in juli of augustus. De beste hotels zijn volgeboekt. Wil je toch in juli of augustus op vakantie? Bekijk dan onze reizen naar Cuba of Guatemala.

Let op: Helaas is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis Noordwest-Spanje met vertrek in juli of augustus. De meeste hotels en huurauto's zijn volgeboekt. In Noordoost- en Midden-Spanje is nog voldoende beschikbaarheid. 

Let op: Helaas is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis Sicilië met vertrek in juli of augustus. De meeste hotels en huurauto's zijn volgeboekt. Voor juni en vanaf september is er nog voldoende beschikbaarheid. 

Let op: Helaas is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis Sicilië met vertrek in juli of augustus. De meeste hotels en huurauto's zijn volgeboekt. In Sardinië is nog voldoende beschikbaarheid. 

Let op: het is op dit moment enkel mogelijk een actieve (wandel- en/of fiets-) reis door Zwitserland aan te vragen. 

Let op: Helaas is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis Jamaica met vertrek in juli en augustus. Vanaf half augustus nemen we weer nieuwe aanvragen aan voor de periode vanaf september. Wil je toch in juli of augustus op vakantie? Bekijk dan onze reizen naar Cuba of Guatemala.

Let op: Wales kan alleen via het formulier op de betreffende pagina geboekt worden.

Let op: Helaas is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis Canada met vertrek in juli of augustus. Er zijn niet voldoende huurauto's en accommodaties meer beschikbaar. Voor een reis in het najaar of voor 2023 helpen onze reisexperts je graag verder! 

Let op: Helaas is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis Mexico met vertrek in juli of augustus. Er is niet voldoende beschikbaarheid meer om een mooie rondreis samen te stellen. Voor reizen vanaf september helpt onze reisexpert je graag verder! 

Let op: Helaas is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis Montenegro met vertrek in juli of augustus. Er zijn niet voldoende huurauto's en accommodaties meer beschikbaar. Voor reizen met vertrek op of na 25 augustus is er nog voldoende beschikbaarheid! 

Met de trein naar Sicilië

Sicilië is prima bereikbaar per trein. Een treinreis naar Sicilië is een geweldige belevenis, waarbij je onderweg een aantal mooie stops kunt maken. 

Met de auto naar Sicilië

Het is prima te doen om met je eigen auto naar Sicilië te reizen. Zo hoef je niet te vliegen en bespaar je de kosten van een huurauto.

Met het vliegtuig naar Sicilië

Bij Better Places kun je zelf je vlucht naar Sicilië boeken. Door waar mogelijk te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen.

 

logo voetafdrukBij Better Places compenseren we de CO2-uitstoot van al onze reizen.

Retour Amsterdam-Palermo uitstoot per persoon per vervoersmiddel

Auto o.b.v. 4 personen

Meer info

Bijzondere accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Sicilië maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat. 

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Reisadvies Italië

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Italië. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Italië

rondreis-sicilie

Beste reistijd Italië

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze maatregelen om veilig op reis te kunnen gaan en onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Boek je internationale treinreis via The Train Traveller

Wil je duurzaam met de trein naar je bestemming reizen? Better Places werkt samen met The Train Traveller. Hier kun je terecht voor bijna alle treintickets binnen Europa en daarbuiten. De treinexperts van The Train Traveller kennen de verschillende internationale boekingssystemen op hun duimpje. Vraag vrijblijvend een prijsopgave aan.