Top 5 voordelen

Authentieke ervaringen
Bespaar op je reis
Vermijd de hitte
Zie de mooiste landschappen
Verleng je zomer

Beleef het land meer

Het maakt natuurlijk wel wat uit of je ontspannen in je eentje door een oude stad kuiert of in een grote mensenmenigte. Ook heb je een heel andere ervaring wanneer je alleen door de bergen loopt dan wanneer je overal andere wandelaars tegenkomt. Vaak is het contact met lokale mensen wat ongedwongener wanneer ze de tijd voor je hebben. Kortom, je hebt een grotere kans op een authentieke ervaring als je deze niet met honderden andere bezoekers hoeft te delen.

Bespaar op je reis

Trein- en vliegtickets zijn duurder in het hoogseizoen, maar heel veel andere zaken ook. Accommodaties, excursies, ze kosten allemaal meer. Er zijn zelfs restaurants waar ze andere menuprijzen hebben voor als de hordes toeristen komen. In het laagseizoen is er veel meer keuze in aanbod, zodat je meer kwaliteit voor je geld krijgt. Daarnaast zijn veel accommodaties bereid je een korting te geven.

Reizen in voor- of naseizoen: Vermijd de hitte

Veel Europese bestemmingen kennen snikhete zomers. Niet zo erg als je aan het strand wil liggen, maar minder fijn voor een actieve rondreis. In de maanden mei/juni en september/oktober is het in de meeste bestemmingen heerlijk weer, met temperaturen rond de 25 graden overdag en nog koele avonden. Wil je hoog de bergen in, plan je verblijf dan in de laatste twee weken van juni of de eerste twee weken van september. Buiten die periode is er nog kans op sneeuw.

De mooiste landschappen

Voor veel landen is het voorjaar het mooiste jaargetijde. Het landschap is dan op zijn groenst en overal zie je velden vol klaprozen en zeeën van weidebloemen. Op de bergen ligt vaak nog sneeuw, wat prachtige vergezichten oplevert. In het (late) najaar beginnen de bomen te kleuren en baden beboste heuvels in een magisch herfstlicht.

Verleng je zomer

Reis je in mei, juni, september of oktober dan plak je als het ware wat extra weken aan je zomer in Nederland. In mei kun je al op terrasjes zitten en in september is de zee nog heerlijk warm om te zwemmen en is er overal sappig fruit, gerijpt in de zomerzon.

Wil je ook reizen in het voor- of naseizoen?

Wil jij ook in het voor of naseizoen op vakantie én ben je benieuwd naar onze rondreizen in Europa? Bekijk dan onze voorbeeld rondreizen door Europa. Er staan meer Europese landen op de planning, dus houd onze website in de gaten!

Reizen per trein

Wil je weten hoe je met de trein naar onze Europese bestemmingen kunt reizen? Op deze pagina vind je heel veel informatie en tips voor reizen per trein, niet alleen in Europa!