Juli en augustus is hoogseizoen voor veel bestemmingen en op de stranden, in de binnensteden en zelfs in sommige natuurparken krioelt het dan van de mensen. Wil je deze drukte vermijden dan is het verstandig om niet in deze maanden te reizen. Maar er zijn nog een heleboel andere goede redenen om te reizen in het voor- of naseizoen.

Top 5 voordelen

  • Authentieke ervaringen
  • Bespaar op je reis
  • Vermijd de hitte
  • Zie de mooiste landschappen
  • Verleng je zomer

Beleef het land meer

Het maakt natuurlijk wel wat uit of je ontspannen in je eentje door een oude stad kuiert of in een grote mensenmenigte. Ook heb je een heel andere ervaring wanneer je alleen door de bergen loopt dan wanneer je overal andere wandelaars tegenkomt. Vaak is het contact met lokale mensen wat ongedwongener wanneer ze de tijd voor je hebben. Kortom, je hebt een grotere kans op een authentieke ervaring als je deze niet met honderden andere bezoekers hoeft te delen.

Bespaar op je reis

Trein- en vliegtickets zijn duurder in het hoogseizoen, maar heel veel andere zaken ook. Accommodaties, excursies, ze kosten allemaal meer. Er zijn zelfs restaurants waar ze andere menuprijzen hebben voor als de hordes toeristen komen. In het laagseizoen is er veel meer keuze in aanbod, zodat je meer kwaliteit voor je geld krijgt. Daarnaast zijn veel accommodaties bereid je een korting te geven.

Voor zowel mei als juni kun je vaak nog nét wat goedkoper op reis dan in de drukke zomermaanden. Ook als je gebonden bent aan de meivakantie kunnen we je perfect adviseren over een mooie reis dichterbij huis.

Reizen in voor- of naseizoen: Vermijd de hitte

Veel Europese bestemmingen kennen snikhete zomers. Niet zo erg als je aan het strand wil liggen, maar minder fijn voor een actieve rondreis. In de maanden mei/juni en september/oktober is het in de meeste bestemmingen heerlijk weer, met temperaturen rond de 25 graden overdag en nog koele avonden. Wil je hoog de bergen in, plan je verblijf dan in de laatste twee weken van juni of de eerste twee weken van september. Buiten die periode is er nog kans op sneeuw.

De mooiste landschappen

Voor veel landen is het voorjaar het mooiste jaargetijde. Het landschap is dan op zijn groenst en overal zie je velden vol klaprozen en zeeën van weidebloemen. Op de bergen ligt vaak nog sneeuw, wat prachtige vergezichten oplevert. In het (late) najaar beginnen de bomen te kleuren en baden beboste heuvels in een magisch herfstlicht.

Door te reizen in september of oktober verleng je eigenlijk je zomer nog even, want waar de meeste mensen al weg zijn geweest mag jij er nog op uit! Ook als je gebonden bent aan de herfstvakantie zijn er voldoende mogelijkheden voor leuke bestemmingen.

Verleng je zomer

Reis je in mei, juni, september of oktober dan plak je als het ware wat extra weken aan je zomer in Nederland. In mei kun je al op terrasjes zitten en in september is de zee nog heerlijk warm om te zwemmen en is er overal sappig fruit, gerijpt in de zomerzon.

Wil je ook reizen in het voor- of naseizoen?

Wil jij ook in het voor- of naseizoen op vakantie én ben je benieuwd naar onze rondreizen in Europa? Hier lees je waarom reizen in Europa net zo bijzonder is als een verre vakantie. 

Reizen per trein

Wil je weten hoe je met de trein naar onze Europese bestemmingen kunt reizen? Wij delen tips voor reizen met de trein naar al onze bestemmingen in Europa. Handig!