Uitstoot van je reis naar Jordanië (kg CO2e)

Route Jordanië met kinderen

Dag 1 - Aankomst in Amman

Je landt op het vliegveld nabij Amman. Eenmaal hier haalt onze chauffeur je op van het vliegveld om je naar de hoofdstad te brengen. Je hoogtepunten rondreis door Jordanië is begonnen! Na aankomst in Amman kun je op eigen houtje rustig rondkijken in de hoofdstad. Bezoek bijvoorbeeld de citadel en het Romeinse amfitheater. Op de vele pleinen met waterpijpbarretjes of bij een van de vele patisserieën ontmoet je de Jordaniërs.

Dag 2 - Bezoek Jerash & Ajloun

Na het ontbijt ga je op weg naar Jerash, een Romeinse opgraving van wereldformaat. Het vroegere Gerasa werd in de zevende eeuw na Christus bedolven door een aardbeving. Hierdoor zijn straten, tempels, kerken en pleinen goed bewaard gebleven. Na de lunch reis je verder naar Aljoun, met op de heuvel een islamitisch fort vanwaar je een weids uitzicht hebt op de omgeving. 

Jordanië is al jaren een stabiel land en een veelzijdige, mooie en bovenal veilige bestemming voor een rondreis in het Midden-Oosten.

Dag 3 - naar de Dode Zee

Vandaag reis je naar het diepste punt van de aarde: de Dode Zee. Onderweg maak je een stop bij Mount Nebo. Op deze plaats zag Mozes het beloofde land liggen. Je hebt hier bij helder weer inderdaad een goed uitzicht over de Jordaanvallei en je kunt dan zelfs Jericho en Jeruzalem zien liggen. 


In de Dode Zee kun je ervaren hoe je kunt blijven drijven op het zoute water. Natuurlijk kun je in de lokale toeristenwinkels en drogisterijen van alles kopen met zouten en mineralen die goed zijn voor huid, haar en de innerlijke mens. Je verblijft in een hotel aan de Dode Zee. 

Dag 4 - Dana NP

Na een vrije ochtend aan de Dode Zee reis je naar het zuiden. Daar leiden twee wegen naartoe: de snelle Desert Highway en de oeroude King’s Highway, een antieke karavaanroute. Je wordt door de lokale chauffeur meegenomen over de laatste. Langs bergen en ravijnen reis je naar het ruige Dana Nationaal Park. Onderweg maak je nog een stop bij het oude kasteel Kerak. In Dana slaap je in een guesthouse waar je van goed lokaal eten wordt voorzien.

Dana is het grootste natuurreservaat van Jordanië. Het maakt deel uit van de Rigtvallei en beslaat zo'n 320 vierkante kilometer aan spectaculaire bergen en kliffen. In het gebied leven allerlei reptielen, wolven en zelfs lynxen.

Dag 5 - naar Petra

Vandaag heb je volop tijd om Dana te ontdekken. Zo is het mogelijk om met een lokale gids een mooie wandeling door de omgeving te maken. De gids weet alles van dit gebied en kan je daarom veel vertellen. Je ziet tijdens een wandeling vast veel vogels en prachtige rotsformaties. Je reisdoel, Petra ligt niet ver van Dana, daarom vertrek je pas aan het eind van de middag. Eenmaal aangekomen zie je al snel dat je bij een wereldwonder bent.

Je overnacht hier twee nachten in een familiehotel met zwembad, op loopafstand van Petra. Bekijk hier meer uitgelichte accommodaties Jordanië.

Dag 6 - Petra

Vandaag heb je alle tijd om Petra te bezoeken. Petra betekent ‘rots’ in het oud-Grieks. Als je er rondloopt begrijp je de benaming van de stad meteen. Petra werd in de 2e eeuw voor Christus hoofdstad van het kleine, maar machtige rijk der Nabateeërs, maar raakte later in verval. De stad lag voor de buitenwereld totaal verborgen in de bergen. Via een tocht door een lange, smalle kloof arriveer je bij de wonderschone ‘Schatkamer’, een in rozerode kalksteen uitgehouwen gebouw. Je kunt urenlang door de stad dwalen. 

Je kan tijdens je verblijf meedoen aan een speciale 'Petra by Night' excursie, waar je het prachtige Petra 's avonds kan bezoeken met een gids.

Dag 7 - Wadi Rum

Vanuit Petra vervolg je de Jordanië met kinderen reis naar Wadi Rum, een uitgestrekte woestijn met rotswanden van zandsteen en graniet. In deze woestijn leven Bedoeïenen in kampen die door de woestijn trekken. Vooral ‘s avonds is Wadi Rum prachtig en kun je genieten van de sterrenhemel. Vandaag doe je mee aan een mooie sunset tour. Samen met een lokale gids pak je de jeep om naar de mooie plekken van Wadi Rum te gaan. Een korte kamelenrit verder en je kan genieten van de ondergaande zon die het unieke Wadi Rum goud doet kleuren. Je slaapt in een eenvoudig tentenkamp.

Tijdens je rondreis met de kinderen door Jordanië zal je veel gidsen ontmoeten, en krijg je ook een auto met privé chauffeur. De gidsen en chauffeurs zorgen dat je het échte Jordanië leert kennen.

Dag 8 - naar Aqaba

In de ochtend maak je een kamelentocht door de woestijn. Meedeinend op de trage stappen van de kameel geniet je van de omgeving. In de middag trek je naar Aqaba, de perfecte plek om lekker te luieren aan het strand. Je verblijft in een comfortabel hotel met een zwembad. 

Een vakantie met de kinderen naar Jordanië is wellicht niet het eerste dat bij je opkomt als volgende vakantiebestemming met het gezin. Toch is dit verrassende land een ideale bestemming voor een mooie reis met de familie.

Dag 9 - 10: Aqaba

De Rode Zee, waaraan het stadje ligt, is beroemd om zijn koraalriffen die één groot levend aquarium vormen. Hier kun je perfect snorkelen. Een welverdiend moment van rust. ’s Avonds kun je ‘mezze’ eten in een lokaal restaurantje. Dat is de Arabische variant van tapas, en minstens even lekker!

Elena geeft je graag advies over de beste reistijd Jordanië. Daarbij houdt ze rekening met je wensen voor de activiteiten en ook met de drukte in verschillende reismaanden.

Dag 11: Naar Madaba

In de middag reis je in ongeveer 4 uur terug naar het noorden, naar Madaba. Dit antieke stadje was van oudsher een christelijke nederzetting. Hier liggen onder andere oude Byzantijnse vloermozaïeken. De kaart uit de 6de eeuw met Bijbelse plaatsen is waarschijnlijk wel de bekendste attractie van Madaba. Een leuk restaurant om vanavond te gaan eten is Haret Jdoudna in een prachtig historisch pand, populair onder zowel Jordaniërs als toeristen.

Veel reizigers gingen je al voor met een individuele rondreis langs de hoogtepunten van Jordanië. Je maakt de reis geheel op maat met de lokale reisspecialist Elena.

Dag 12 - vertrek uit Jordanië

Je wordt naar het vliegveld van Amman gebracht voor je vlucht naar huis. Je reis langs de hoogtepunten van Jordanië met de kinderen komt helaas tot zijn einde.

Wil je Jordanië en haar bewoners echt leren kennen? Dan raden we je aan om je reis uit te breiden met extra dagen. Dit zijn de voordelen van langer op reis gaan.

Ontvang een voorstel op maat

Geef Elena je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

 

Vliegtickets rondreis Jordanië

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Jordanië boeken. Door waar mogelijk te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Elena geeft je graag advies over de beste optie. Kijk hier voor meer informatie.

Financiële garanties

Better Places is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) en het Calamiteitenfonds, dit betekent voor jou financiële zekerheid.

Better Places garantie SGR Better Places garantie Calamiteitenfonds

 

Bekijk de positieve en negatieve impact van de Jordanië reis.

Ik ben benieuwd

Bijzondere accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Jordanië maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Reisadvies Jordanië

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Jordanië. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Jordanië

rondreis-jordanie

Beste reistijd Jordanië

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Veelgestelde vragen rondreis Jordanië met kinderen

Waarom zou ik een familiereis Jordanië maken?

Zijn er in Jordanië mogelijkheden om te zwemmen?

Wat zijn de hoogtepunten tijdens een familiereis Jordanië?