Route gezinsvakantie door Tsjechië

 

Dag 1: Malá Skála

Met je eigen auto kom je aan in Tsjechië, waar de reis start in Malá Skála. Je kunt er ook voor kiezen om met de trein te reizen, vanaf Praag kun je overstappen. Malá Skála is een klein dorpje vlakbij het Bohemian Paradise Nature Park. Dat is één van de weinige plekken in Europa die je werkelijk uniek mag noemen. Het Boheems Paradijs is een rijk natuurgebied, met bijzondere rotslabyrinten, beboste valleien, bizarre zandsteen formaties en een paar opmerkelijke kastelen. Dat is nog niet alles. Het dorp is vooral bekend vanwege het rotskasteel Vranov, dat ook wel Pantheon wordt genoemd. In Malá Skála verblijf je in een appartement in een gerestaureerde boerderij uit 1850. Tegenover het huis vind je het startpunt van diverse mountainbike-  en wandelroutes. 

 

Dag 2-5: Malá Skála

Vanuit Malá Skála kun je op eigen gelegenheid allerlei buitenactiviteiten ondernemen. Zo kun je een prachtige wandeling maken over rotspassages, door koele valleien en langs spannende kliffen. Op dag twee leer je in een halve dag de technieken van traditioneel boogschieten, zoals dat al eeuwen gedaan wordt.
Vlakbij Malá Skála ligt de Jizera rivier. Op dag drie liggen er kano's, peddels en zwemvesten langs het water op je te wachten. Het is tijd voor een geweldige tocht over de Jizera naar Dolánky. Na een paar uur peddelen staan er scooters klaar voor de terugweg. De vierde dag in Malá Skála kun je helemaal zelf invullen. Wat dacht je van een bezoek aan de opvallende Jested toren? In het puntvormige gebouw vind je een hotel met restaurant, waar je kunt genieten van een waanzinnig uitzicht. Liever iets avontuurlijkers? Dan ga je rotsklimmen met een instructeur. Je laatste dag in Malá Skála staat in het teken van mountainbiken, waarbij je meer dan 60km aan trails hebt geschikt voor jong en oud.

 

Dag 6-8: Praag

Tijd om weer in de auto te stappen. Je reist terug naar de hoofdstad van Tsjechië, Praag. De aankomende dagen verblijf je in een bijzonde ecohotel dat zich heeft gevestigd in een voormalig klooster. Nadat je je spullen heb achtergelaten kun je de mooie stad op eigen houtje verkennen. Neem vooral je camera mee, want het historische centrum met uitzicht over het Kasteel van Praag is bijzonder fotogeniek. Aan het eind van de middag ontmoet je een lokale familie, waarmee je samen gaat koken en eten.
Je laatste dag in Praag krijg je een plattegrond met instructies voor een schattenjacht in het centrum van de stad. Een leuke en interactieve manier om Praag te leren kennen. Je sluit het avontuur af met een typisch Tsjechische lunch in een lokale pub.
Na zeven dagen genieten is het op dag acht tijd om weer naar huis te reizen. Je gezinsvakantie door Tsjechië zit er alweer op.

Ontvang een voorstel op maat

Geef Luit je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

Let op: De lokale reisexpert van deze bestemming spreekt geen Nederlands, de communicatie zal daarom in het Engels verlopen. Het is geen probleem als je zelf liever in het Nederlands schrijft.

Let op: Oostenrijk kan alleen via het formulier op de betreffende pagina geboekt worden.

Let op: Op dit moment is het helaas niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Kaapverdië

Let op: Vanwege de politieke situatie in Ethiopië is het momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen.

Let op: De verwachting is dat China vanwege corona pas in 2023 weer toeristen toelaat. Op dit moment is het daarom niet mogelijk om een reisaanvraag te doen.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Mongolië.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Kirgizië.

Let op: Vanwege de politieke situatie in Myanmar is het momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen.

Let op: Vanwege de vele aanvragen duurt het momenteel wat langer voor je een reactie op je aanvraag ontvangt van onze reisexpert voor Kroatië & Slovenië.

Let op: Op dit moment is het helaas niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Maleisisch Borneo.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Kosovo.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Moldavië.

Let op: Het is op dit moment wegens drukte niet mogelijk om een rondreis naar Noord-Portugal aan te vragen voor de maanden juli en augustus. Wil je toch in juli of augustus op vakantie? Dan is Italië een goed alternatief.

Momenteel bieden wij alleen rondreizen op maat naar Noord-Portugal aan. Bekijk hier onze voorbeeldreizen door het noorden van Portugal.

Let op: Helaas is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis Costa Rica met vertrek in juli of augustus. De meeste hotels en huurauto's zijn volgeboekt. Wil je toch in juli of augustus op vakantie? Bekijk dan onze reizen naar Cuba of Zuid-Afrika .

Let op: Helaas is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis Colombia met vertrek in juli of augustus. De beste hotels zijn volgeboekt. Wil je toch in juli of augustus op vakantie? Bekijk dan onze reizen naar Cuba of Guatemala.

Let op: Helaas is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis Noordwest-Spanje met vertrek in juli of augustus. De meeste hotels en huurauto's zijn volgeboekt. In Noordoost- en Midden-Spanje is nog voldoende beschikbaarheid. 

Let op: Helaas is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis Sicilië met vertrek in juli of augustus. De meeste hotels en huurauto's zijn volgeboekt. Voor juni en vanaf september is er nog voldoende beschikbaarheid. 

Met de trein naar Tsjechië

Tsjechië is prima bereikbaar per trein. Een treinreis naar Tsjechië is een geweldige belevenis, waarbij je onderweg een aantal mooie stops kunt maken.

Met de auto naar Tsjechië

Tsjechië is prima bereikbaar per auto. Via Duitsland rijd je in anderhalve dag naar Tsjechië toe. Onderweg kun je een aantal leuke stops maken. 

Met het vliegtuig naar Tsjechië

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Tsjechië boeken. Door waar mogelijk te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen.

 

logo voetafdrukBij Better Places compenseren we de CO2-uitstoot van al onze reizen.

Retour Amsterdam-Praag uitstoot per persoon per vervoersmiddel

Auto o.b.v. 4 personen

Bijzondere accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Tsjechië maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat. 

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Reisadvies Tsjechië

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Tsjechië. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Tsjechië

rondreis-tsjechie

Beste reistijd Tsjechië

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze maatregelen om veilig op reis te kunnen gaan en onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Boek je internationale treinreis via The Train Traveller

Wil je duurzaam met de trein naar je bestemming reizen? Better Places werkt samen met The Train Traveller. Hier kun je terecht voor bijna alle treintickets binnen Europa en daarbuiten. De treinexperts van The Train Traveller kennen de verschillende internationale boekingssystemen op hun duimpje. Vraag vrijblijvend een prijsopgave aan.

Image
Tsjechië boogschieten
Image
Tsjechië vakantiehuis
Image
Tsjechië vakantiehuis
Image
Tsjechië vakantiehuis
Image
Tsjechië klimmen
Image
Tsjechië klimmen
Image
Tsjechië bbq
Image
Tsjechië kanoën
Image
Tsjechië hotel
Image
Tsjechië hotel
Image
Tsjechië mountainbiken
Image
Tsjechië mountainbiken
Image
Tsjechië mountainbiken