Uitstoot van het vervoer naar Tsjechië (kg CO2e)

Route gezinsvakantie door Tsjechië

 

Dag 1-2: Malá Skála

Je korte gezinsvakantie Tsjechië begint met een tussenstop en overnachting halverwege in Duitsland. De volgende dag rij je met je eigen auto verder en kom je aan in Malá Skála, het vertrekpunt van je avontuur in Tsjechië. Malá Skála is een klein dorpje vlakbij het Bohemian Paradise Nature Park. Dat is één van de weinige plekken in Europa die je werkelijk uniek mag noemen. Het Boheems Paradijs is een rijk natuurgebied, met bijzondere rotslabyrinten, beboste valleien, bizarre zandsteen formaties en een paar opmerkelijke kastelen. Dat is nog niet alles. Het dorp is vooral bekend vanwege het rotskasteel Vranov, dat ook wel Pantheon wordt genoemd. In Malá Skála verblijf je in een appartement in een gerestaureerde boerderij uit 1850. Tegenover het huis vind je het startpunt van diverse mountainbike-  en wandelroutes. 

 

Dag 3-6: Malá Skála

Vanuit Malá Skála kun je op eigen gelegenheid allerlei buitenactiviteiten ondernemen. Zo kun je een prachtige wandeling maken over rotspassages, door koele valleien en langs spannende kliffen. Op dag twee leer je in een halve dag de technieken van traditioneel boogschieten, zoals dat al eeuwen gedaan wordt.
Vlakbij Malá Skála ligt de Jizera rivier. Op dag drie liggen er kano's, peddels en zwemvesten langs het water op je te wachten. Het is tijd voor een geweldige tocht over de Jizera naar Dolánky. Na een paar uur peddelen staan er scooters klaar voor de terugweg. De vierde dag in Malá Skála kun je helemaal zelf invullen. Wat dacht je van een bezoek aan de opvallende Jested toren? In het puntvormige gebouw vind je een hotel met restaurant, waar je kunt genieten van een waanzinnig uitzicht. Liever iets avontuurlijkers? Dan ga je rotsklimmen met een instructeur. Je laatste dag in Malá Skála staat in het teken van mountainbiken, waarbij je meer dan 60km aan trails hebt geschikt voor jong en oud.

 

Dag 7-9: Praag

Tijd om weer in de auto te stappen. Je reist terug naar de hoofdstad van Tsjechië, Praag. De aankomende dagen verblijf je in een bijzonde ecohotel dat zich heeft gevestigd in een voormalig klooster. Nadat je je spullen heb achtergelaten kun je de mooie stad op eigen houtje verkennen. Neem vooral je camera mee, want het historische centrum met uitzicht over het Kasteel van Praag is bijzonder fotogeniek. Aan het eind van de middag ontmoet je een lokale familie, waarmee je samen gaat koken en eten. Je laatste dag in Praag krijg je een plattegrond met instructies voor een schattenjacht in het centrum van de stad. Een leuke en interactieve manier om Praag te leren kennen. Je sluit het avontuur af met een typisch Tsjechische lunch in een lokale pub. Na zeven dagen genieten is het op dag acht tijd om weer naar huis te reizen. Je gezinsvakantie door Tsjechië zit er alweer op.

Ontvang een voorstel op maat

Geef Luit je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

 

Met de trein naar Tsjechië

Tsjechië is prima bereikbaar per trein. Een treinreis naar Tsjechië is een geweldige belevenis, waarbij je onderweg een aantal mooie stops kunt maken.

Met de auto naar Tsjechië

Tsjechië is prima bereikbaar per auto. Via Duitsland rijd je in anderhalve dag naar Tsjechië toe. Onderweg kun je een aantal leuke stops maken. 

Met het vliegtuig naar Tsjechië

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Tsjechië boeken. Door waar mogelijk te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen.

 

logo voetafdrukBetter Places is gestopt met het compenseren van de CO2-uitstoot van haar reizen. In plaats daarvan willen wij de CO2-uitstoot van al onze reizen elk jaar met 5% verminderen. Wij investeren voor elke reiziger een bedrag in projecten voor duurzame energie of biodiversiteit.

Bijzondere accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Tsjechië maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat. 

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Reisadvies Tsjechië

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Tsjechië. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Tsjechië

rondreis-tsjechie

Beste reistijd Tsjechië

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Boek je internationale treinreis via The Train Traveller

Wil je duurzaam met de trein naar je bestemming reizen? Better Places werkt samen met The Train Traveller. Hier kun je terecht voor bijna alle treintickets binnen Europa en daarbuiten. De treinexperts van The Train Traveller kennen de verschillende internationale boekingssystemen op hun duimpje. Vraag vrijblijvend een prijsopgave aan.

Image
Tsjechië boogschieten
Image
Tsjechië vakantiehuis
Image
Tsjechië vakantiehuis
Image
Tsjechië vakantiehuis
Image
Tsjechië klimmen
Image
Tsjechië klimmen
Image
Tsjechië bbq
Image
Tsjechië kano
Image
Tsjechië hotel
Image
Tsjechië hotel
Image
Tsjechië mountainbiken
Image
Tsjechië mountainbiken
Image
Tsjechië mountainbiken