Hun dochter liep stage in Jordanië, en Ella Warmenhoven en haar man besloten een bezoek aan haar te combineren met een mooie vakantie. Flexibiliteit in hun reisplanning was heel belangrijk. Samen met Elena, de lokale reisspecialist van Better Places in Jordanië, stelden ze een prachtige rondreis samen. Ze vertellen meer over hun ervaringen tijdens in onderstaand Jordanië reisverslag.

Jordanië reis op maat

“We wilden onze dochter graag bezoeken in Jordanië en toen we ons gingen verdiepen in het land bleek er veel te zien te zijn”, vertelt Ella. “Daarom plakten we een week vakantie aan ons bezoek in Jordanië vast. We hadden verschillende wensen voor die reis, waarvoor veel flexibiliteit nodig was. Onze dochter kon maar een dag vrij nemen van haar werk, dus we hadden inclusief het weekend drie dagen om samen te reizen. Daarna wilden mijn man en ik samen verder, om op het laatst weer met z’n drieën af te sluiten in Amman.” Helemaal op de bonnefooi reizen wilde Ella niet en daarom zocht ze een reisorganisatie die een reis op maat kon maken. “Dat was lastig, want de meeste organisaties houden vast aan hun eigen programma”, zegt ze. “Toen vond ik Better Places en kwam ik in contact met Elena. We hebben heel intensief contact gehad om onze reis helemaal naar wens samen te stellen.”

Wandelen in Dana

Normaal gesproken reizen Ella en haar man graag met eigen vervoer, maar door gezondheidsproblemen was dat deze keer geen optie. Daarom reisden ze in Jordanië met privéchauffeur. Chauffeur Faisal haalde hen op op het vliegveld van Amman, waar ze in een leuk boetiekhotel vlakbij de kamer van hun dochter verbleven. “Dat hotel was ook een maatwerkonderdeel van onze reis, want we wilden graag dichtbij onze dochter verblijven,” zegt Ella. “Op de tweede dag haalde Faisal ons op en reden we via Mount Nebo en Kerak Castle naar het prachtige natuurreservaat Dana. De volgende dag zijn we met een Bedoeïenen-gids gaan wandelen. Hij nam ons ook mee naar zijn familie, erg leuk.”

"Jordanië heeft zoveel te bieden; meer dan we dachten!"

Wereldwonder Petra

Daarna reisden ze door naar wereldwonder Petra, om daar de hele dag de ruïnes te verkennen. Aan het einde van de dag nam hun dochter de bus terug naar Amman, terwijl Ella en haar man de volgende dag doorreden naar Wadi Rum. Daar maakten ze een prachtige jeepsafari en sliepen ze in de woestijn. “De jeepsafari had van mij wel langer mogen duren”, zegt Ella. “Wij hadden de tocht van anderhalf uur geboekt, maar de lange versie had ook prima gepast.” Na Wadi Rum reden ze via Bethany Beyond the Jordan, de plaats waar Jezus werd gedoopt, naar een luxe hotel aan de Dode Zee. “De dag erna reden we terug naar Amman, waar ik met mijn dochter naar de hammam ging”, zegt Ella. “De laatste dag bezochten we de Romeinse ruïnes van Jerash en reed Faisal ons naar de werkplek van mijn dochter, zodat we samen nog een laatste avond konden doorbrengen.”

Jordanië reisverslag - Eigen chauffeur

Het reizen met chauffeur Faisal beviel Ella prima. “Hij was heel vriendelijk, dacht met ons mee en stond overal keurig op tijd te wachten”, zegt ze. “We zijn heel tevreden over de manier waarop Better Places alles heeft geregeld. De hotels waren allemaal mooi en hadden steeds iets speciaals en ook de gidsen waren bijna overal goed, zodat we steeds goede uitleg kregen over de plekken die we bezochten. Jordanië is een prachtig land met geweldige bezienswaardigheden, bijzonder aardige mensen en enorme variatie. In één week kun je er heel veel zien. Jordanië heeft natuurlijk de pech dat het in een onrustige regio ligt, maar ik heb me er geen moment onveilig gevoeld. Van tevoren heb ik veel met Elena gemaild om alles geregeld te krijgen, maar ter plekke kon ik het helemaal loslaten. Alles was goed georganiseerd en ik hoefde me nergens druk over te maken.”

Plan je reis naar Jordanië

Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Elena, de reisexpert in Jordanië. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Jordaniëreis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden voor een rondreis Jordanië of de beste reistijd Jordanië.

Jordanië rondreis op maat

Ella en haar man lieten zich helpen door onze lokale reisspecialist Elena tijdens het samenstellen van haar reis. Wil je ook graag een privé rondreis door Jordanië? Dat kan! Elena, de lokale reisspecialist van Better Places in Jordanië, stelt graag een mooie rondreis samen je. Bekijk hier een paar mooie voorbeeldreizen. Op zoek naar meer inspiratie? Reisjournalisten Daisy en Patrick hebben veel mooie verhalen over hun ervaringen in Jordanië.

Beste reistijd Jordanië

De beste reistijd in Jordanië is van half maart t/m half mei en half september t/m half november. In juni en december kun je ook prima een rondreis Jordanië maken.

Gerelateerde klantervaringen