De impact van je Jordanië reis

Wij geloven dat toerisme de wereld een beetje mooier maakt, als het op een verantwoorde manier gebeurt. Daarom organiseren we rondreizen door Jordanië met een focus op duurzaamheid. Zo heb jij een onvergetelijke ervaring en de mensen daar inkomsten uit het toerisme, zonder dat het ten koste gaat van hun leefomgeving.

Positieve Impact


Bij de positieve impact kijken we onder meer naar de hotels waar onze reizigers slapen, hoeveel gidsen en chauffeurs er aan het werk zijn en welke excursies er geboekt zijn.

Bekijk de impact score

De echte prijs van vliegen

De echte prijs van vliegen

Basisprijs ticket
€600
Bijdrage klimaat
€152
Bijdrage luchtvervuiling
€64
Echte Prijs
€816

Tips voor duurzaam reizen naar Jordanië

Er zijn vele manieren waarop ook jij je reis zo positief mogelijk kan maken. Bekijk al onze tips voor duurzaam reizen. Hieronder hebben we een aantal voorbeelden voor je verzameld om te laten zien hoe je tijdens je reis door Jordanië prachtige duurzame ervaringen kan opdoen. Zo draag je ook een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen!

Duurzame rondreis Jordanië

Duurzaam reizen in Jordanië hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Het land heeft prachtige ecolodges, die met minimale impact op de natuur werken. Slaap bijvoorbeeld in Feynan Ecolodge of Dana Guesthouse in het prachtige Dana Nature Reserve en ga wandelen met een lokale gids. Hij kan je alles vertellen over de flora en fauna in het gebied en je kunt hem al je vragen stellen. Door lokale gidsen in te huren, zorg je dat de locals direct profiteren van je bezoek. Wil je kennis maken met de Bedoeïenen-cultuur in Jordanië? Slaap dan in een homestay in Wadi Rum. Ook dit is een mooie manier om kennis te maken met lokale tradities en Jordanië op een duurzame manier te beleven.

Daisy - locals

"Reizen met een sociale onderneming betekent niet alleen een bijzondere ervaring, je mag je er ook nog eens goed bij voelen. Jouw geld wordt namelijk gebruikt om het leven van de gemeenschap die je bezoekt een beetje beter te maken."

Daisy - Impact Manager Better Places
Daisy