De beste reistijd in Jordanië wordt natuurlijk met name bepaald door het klimaat. Daarnaast wil je wellicht dat het niet te druk is. Ook voor de bestemming zelf is het beter als het toerisme beter over het jaar gespreid is. Daarom kijken wij voor Jordanië niet alleen naar het weer, maar ook naar de drukte.

Onze lokale reisexpert Elena, die al jaren in Jordanië woont, geeft je graag advies over de beste periode om naar Jordanië te reizen, waarbij ze naast informatie over het klimaat, ook informatie geeft over de drukte in de verschillende maanden. Zo kun je een goede afweging maken bij de keuze van je vakantieperiode. Hieronder lees je meer.

De beste reistijd Jordanië is van half maart t/m half mei en half september t/m half november. In juni en december kun je ook prima een rondreis Jordanië maken.

Jordanië Klimaat

beste reistijd Jordanië

Jordanië bestaat uit twee klimaten. In het westen heerst een mediterraan klimaat en landinwaarts meer een steppe- en woestijnklimaat. Hierdoor kunnen in het westen de maanden december t/m februari koud en nat zijn. In die maanden wordt het gemiddeld overdag niet warmer dan 15 graden Celsius, al daalt de temperatuur lang niet altijd zover af. De zomermaanden zijn droog en heet met temperaturen die oplopen tot rond de 30 graden Celsius. In de woestijngebieden koelt het ’s avonds altijd snel af, onafhankelijk van hoe warm het overdag is geweest. In deze gebieden kun je het beste tijdens het middaguur rusten.

De beste reistijd Jordanië is van half maart t/m half mei en half september t/m half november. In juni en december is een rondreis Jordanië eveneens prima mogelijk. Het weer kan nog vrij goed zijn, met ook in december vaak meer zonnige, warme dagen dan regenachtige dagen.

Drukte

beste reistijd Jordanië drukte

De drukste maanden in Jordanië zijn april en oktober. De tussenseizoenen vallen rondom deze drukke maanden, namelijk in maart, mei-juni, september en november-december. Het laagseizoen valt in januari-februari en juli-augustus, dit zijn dan ook de maanden met de slechtste weersomstandigheden. De beste reistijd in Jordanië is ongeveer van half maart t/m half mei en half september t/m half november.

Speciale Evenementen

beste reistijd Jordanië evenementen

Ramadan 2023: 23 maart - 23 april

In 2023 vindt van 23 maart t/m 23 april de Ramadan plaats, de vastentijd voor moslims. De moslims die de Ramadan aanhouden, onthouden zich in deze periode van zonsopgang tot zonsondergang van eten en drinken. Reizen tijdens de Ramadan is goed mogelijk, en heeft geen tot weinig effect op uw rondreis. Alle hotels serveren maaltijden volgens het gebruikelijke schema. Op andere locaties zullen er altijd een aantal restaurants zoals gewoonlijk overdag open zijn. De openingstijden van bepaalde toeristische attracties worden slechts licht gewijzigd, dus er zijn geen problemen met het bezoeken van deze attracties tijdens je rondreis. Nog een bijkomend voordeel van reizen in Jordanië tijdens de Ramadan, is dat het een stuk rustiger is, en je minder toeristen zult tegenkomen.

De Ramadan is een bijzondere periode om door een islamitisch land te reizen. Met name de vieringen in de avond na zonsondergang zijn een feest om mee te maken. Het verschilt per regio hoe streng de ramadan wordt nageleefd. Elena kan je verder adviseren en geeft je specifiek advies.

Plan je reis naar Jordanië

Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Elena, de reisexpert in Jordanië. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Jordaniëreis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden voor een rondreis Jordanië of de beste reistijd Jordanië.

Meer weten over Jordanië?

Lees hier meer over praktische info Jordanië of het reisadvies voor Jordanië.

Reiservaringen Jordanië

Bekijk meer reiservaringen van reizigers die op reis gingen naar Jordanië op TrustpilotRondreis of Reviews.