Jordanië is een mysterieuze bestemming waar je in korte tijd veel kunt ontdekken. Bewonder de sterrenhemel vanuit een bedoeïenkamp in Wadi Rum, wandel door het Dana Natuurreservaat en blijf drijven in de Dode Zee. Stuk voor stuk bijzondere ervaringen! Ben je nog niet om? Lees dan onze Jordanië inspiratie!  

Jordanië inspiratie

Of je nou wilt duiken tussen de nieuwsgierige vissen in de Rode Zee, thee wilt drinken in een landschap dat veel weg heeft van Mars of het wereldberoemde Petra met eigen ogen wilt zien; het kan in Jordanië.
Jordanië heeft bezienswaardigheden die zijn ontstaan vanuit verschillende religies en culturen. Zo vind je in Amman prachtige moskeeën, in Jerash zie je hoe het Romeinse Rijk hier ooit grote invloed had en in het zuiden leer je meer over het leven van de nomadische bedoeïenen. En natuurlijk wil je het wereldwonder Petra niet overslaan tijdens een rondreis in Jordanië. 
Ook de natuur stelt niet teleur in Jordanië. Wie wist dat het woestijnlandschap zo gevarieerd kon zijn? In Wadi Rum overnacht je bij de bedoeïenen in de woestijn, een van de beste plekken om de Melkweg en vallende sterren te zien. In kloven zoals Wadi Mujib kun je op een avontuurlijke manier wandelen. Aqaba ligt bovendien aan de Rode Zee: een van de beste plekken ter wereld om te snorkelen en duiken.    

Tips voor natuurliefhebbers

Diverse tinten rood en oranje kleuren het landschap van Wadi Rum, een van de meest magische plekken in Jordanië. Het oranje woestijnlandschap en de gigantische rotsen in de meest vreemde vormen ontdek je per kameel of jeep. ’s Avonds overnacht je bij de bedoeïenen, die een nomadisch leven leiden. Er is geen lichtvervuiling in Wadi Rum, dus je zult ongetwijfeld wat vallende sterren spotten!

Iets wat bij veel mensen op hun bucket list staat is een bezoek aan de Dode Zee, op de grens tussen Israël en Jordanië. De Dode Zee is het laagste meer ter wereld, op 400 meter onder zeeniveau. Je voelt je gewichtloos als je hier drijft, alsof je in de ruimte rondzweeft. Een unieke ervaring die je niet wilt missen als je in Jordanië bent!
 

Tips voor cultuurliefhebbers

Wanneer je door een canyon naar de Treasury loopt in Petra voelt het alsof je in een andere wereld bent beland. Het is bijzonder hoe mensen hier 2000 jaar geleden een beschaving hebben opgebouwd en hoe je dat vandaag de dag nog steeds kunt bewonderen. Een ander hoogtepunt in Petra is de Monastery, op ongeveer een uur wandelen van de Treasury vandaan.

Cultuurliefhebbers zullen een stop willen maken bij de archeologische vondsten van Jerash. De kerken, tempels, pleinen en straten zijn hier goed bewaard gebleven. Een belangrijke stad voor het Christendom is Madaba. Overal op straat zie je kleurrijke mozaïeken en in de Sint-Joriskerk vind je een mozaïek met de oudste kaart van Palestina.
 

Bijzonder overnachten

Een van onze favoriete accommodaties in Jordanië is de Feynan Ecolodge in het Dana Natuurreservaat. Hier ervaar je hoe het is om duurzaam te reizen. De lokale bevolking wordt betrokken om de accommodatie zo duurzaam mogelijk te maken. De kaarsen die ’s nachts worden aangestoken zijn bijvoorbeeld gemaakt door lokale vrouwen en ook het uitgebreide ontbijt wordt door hen verzorgd. Bedoeïenen leiden de activiteiten in het natuurreservaat en leren je hoe zij één met de natuur zijn en leven.

Tips voor wandelaars

Fanatieke wandelaars kunnen de Jordan Trail lopen: een wandelroute van zo’n 650 kilometer die helemaal door het land loopt. Je kunt natuurlijk ook een deel van de route lopen.

Mooie wandelingen vind je tussen Little Petra en Petra, bij het Dana Natuurreservaat en bij Um Qais in het noorden.

Plan je reis naar Jordanië

Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Elena, de reisexpert in Jordanië. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Jordaniëreis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden voor een rondreis Jordanië of de beste reistijd Jordanië.