Xander en Dianthe gingen altijd zelf op reis, maar maakten hun eerste georganiseerde reis via Better Places naar Guatemala. Lees de ervaringen van hun maatwerkreis Guatemala in onderstaande reisverhaal.

Zonder zorgen op reis

Het was hun eerste reis die niet zelf georganiseerd was. "En het was heerlijk!" zegt Dianthe. Samen met Xander heeft ze al veel landen bezocht. "Dit deden we altijd zelf en deels on-the-go, wat soms voor stress en volgeboekte hotels zorgde. Dit jaar vond ik dat het tijd was voor een andere aanpak. Naast mijn drukke baan had ik niet de tijd of energie om zelf de reis uit te zoeken en te plannen. Voor mijn vriend was het een minder groot verschil, omdat ik normaal gesproken het plannen van de reis op mij neem, maar ook hij heeft ervan genoten."

Het reisvoorstel

De keuze voor Guatemala was al snel gemaakt. Niet heel toeristisch, Spaans, goede temperaturen, avocado’s, Maya’s en heel veel mooie natuur. Dianthe en Xander gingen aan de slag met Petra, de lokale reisexpert voor Guatemala. "Het eerste voorstel was al in de goede richting, maar we hebben hier nog wel wat aanpassingen laten maken. Veel van de keuzes voor accommodaties, de lengte van het verblijf op specifieke locaties en de vervoersmiddelen hebben we volledig aan Petra overgelaten. We hebben er volledig op vertrouwd dat ze ons op mooie plekken, in fijne accommodaties en in comfortabel vervoer plaatste. En ze heeft ons zeker niet teleurgesteld. Ook wanneer wij zelf iets hadden uitgezocht of bedacht, zoals het verblijf in Tikal, dan was dat geen probleem. Petra regelde het verblijf en heeft daar het reisvoorstel op aangepast, zodat er geen dagen verloren gingen. Ze dacht heel goed met ons mee en plande een prachtige reis voor ons!"

De reis

Bij aankomst was Petra toevallig in Guatemala City die dag, dus zocht ze Xander en Dianthe op om hen de reisbescheiden te overhandigen. "Alles was geregeld, we werden overal voor de deur van het hotel opgehaald en afgezet en hoefden alleen maar te bedenken waar we wilden gaan eten. Vaak keken we pas de avond van tevoren of- en hoelaat we de volgende dag klaar moesten staan. De reis had een goede afwisseling tussen activiteiten en rust. Zeker aan het einde van de reis hebben we heerlijk niets gedaan. Precies zoals wij dat zelf wilden. We hebben prachtige dingen gedaan en gezien. Zo deden we een kookworkshop bij lokalen thuis, beklommen we een vulkaan en bezochten we de ruïnes van de Mayastad Tikal. Een van onze verblijven was bij een gastgezin in een homestay. Ook dit was een hele bijzondere ervaring en welkome afwisseling."

Waarom een maatwerkreis Guatemala

"Deze manier van reizen sluit perfect aan op onze wensen. We kunnen de reis zo actief of relaxed laten maken als we zelf willen, zo luxe als wij het waard vinden en zoveel zien en reizen als wij comfortabel vinden." Petra woont in Guatemala. Tijdens het proces zorgt ze dat ze suggesties doet, meedenkt, kennis van het land meegeeft, excursies aanbeveelt, en leuke kleinschalige accommodaties aanbeveelt. Ook kan er rekening worden gehouden met je voorkeuren voor type verblijven, vervoer, fysieke gezondheid en budget. "Wij hebben hierin weinig eisen gesteld, maar wel het een en ander nagevraagd over onder andere de zware vulkaanbeklimming. Ook wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar was of duurder uitviel dan verwacht, werd de keuze bij ons neergelegd, inclusief goede alternatieven. We hebben dus heel veel zelf mogen kiezen, zonder ons er zelf al te veel in te hoeven verdiepen."

Persoonlijk contact

Tijdens de organisatie, maar ook tijdens de reis zelf hadden Dianthe en Xander continu contact met lokale agent Petra. Zij woont al jaren in Guatemala en kent het land daarom heel goed. "Voorafgaand aan de reis heeft ze ons haar nummer gegeven. Tijdens de reis hebben we af en toe contact gehad via whatsapp of SMS als er iets onduidelijk was, niet helemaal goed ging of er last minute iets gewijzigd was. Het was ontzettend prettig om zo makkelijk en direct contact te hebben met de lokale agent. Gelukkig is het nooit echt nodig geweest, maar het maakte de reis toch weer wat relaxter."

Plan jouw reis naar Guatemala

Ben je op zoek naar een bijzondere Guatemala rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Petra, de reisexpert in Guatemala. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Petra.