Eeuwenoude Mayatempels, koloniale en sfeervolle steden, machtige vulkanen en idyllische watervallen: dat is Guatemala. Guatemala is een veelzijdige bestemming waar je voor zowel natuur als cultuur naartoe kunt gaan. Op deze pagina delen we Guatemala inspiratie met je, zodat jij nog meer zin krijgt om dit prachtige land te ontdekken. Welke hoogtepunten en minder bekende plekken mag je niet overslaan als je een rondreis in Guatemala maakt? Laat ons je inspireren!

Guatemala inspiratie voor avonturiers

Voor avonturiers heeft Guatemala veel te bieden. Zo kun je een van de vele vulkanen beklimmen. Een geliefde uitstap vanaf Antigua is naar de actieve vulkaan Pacaya. Via velden van gestolde lava wandel je omhoog naar de krater. Met goed weer kun je ook andere vulkanen zien. Een bijzondere ervaring om zo dicht bij de uitbarstingen te kunnen komen! Daarnaast is de boottocht van Rio Dulce naar Livingston, aan de oostelijke kust een van onze favorieten in Guatemala. Of ga op een jungletocht in het noorden van het land. Een meerdaagse expeditie brengt je bijvoorbeeld naar El Mirador: het grootste Mayacomplex dat ooit is gebouwd. Ze zijn nog steeds bezig met opgravingen in dit gebied.

 

Natuurliefhebbers

Guatemala heeft ook voor de natuurliefhebber veel mogelijkheden: van actieve vulkanen en ongerepte jungles tot relaxte stranden en idyllische kratermeren. In Guatemala kun je genieten aan het water. Een van de mooiste plekken in het land is het natuurreservaat Semuc Champey. Hier wandel je door donkere grotten naar waterpoelen die trapsgewijs het water naar beneden laten stromen, tot al het water samenkomt in een grote waterval. Ook het Kratermeer van Atitlan is een van de hoogtepunten van Guatemala.

Cultuur en geschiedenis

Wil je meer leren over de cultuur en geschiedenis? Ga dan naar Antigua. Vanaf dit koloniale stadje kun je leuke uitstapjes maken, zoals het bezoeken van een koffieplantage. Maar ook in het stadje zelf is het goed vertoeven. De Spaans-Europese invloeden zijn in de kleurrijke gebouwen duidelijk terug te zien. Ook de ruïnes van de Mayasteden zijn een van de hoogtepunten als je naar Guatemala gaat. Tikal is een van de meest bekende en grote ruïnes. Dankzij de verhalen en informatie van een lokale gids, zoals onze gids José, gaat alles om je heen leven. Dit is een van de excursies in Guatemala die je met onze reisspecialist in jouw rondreis kunt inplannen. Als afsluiter is de ambachtsmarkt van Chichicastenango dé plek waar je vrolijke souvenirs kunt kopen om mee naar huis te nemen. Dit is de grootste markt van Midden-Amerika, waar je ongetwijfeld iets vindt als herinnering aan jouw rondreis door Guatemala!
 

Plan jouw reis naar Guatemala

Ben je op zoek naar een bijzondere Guatemala rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Petra, de reisexpert in Guatemala. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Petra.