Een rondreis Guatemala staat garant voor een veelzijdig avontuur met een flinke dosis natuur en cultuur. Guatemala begroet je met sfeervolle steden, talloze vulkanen, uitgestrekte meren en een prachtig groen binnenland. Bovenal is Guatemala het land van de eeuwenoude Mayacultuur. Laat je leiden door de locals, ga met een gids op pad in de oude Mayastad Tikal, overnacht bij de bewoners thuis en bezoek dorpen waar de bevolking nog leeft volgens oude tradities.

Hoe is het nu in Guatemala?

Maak zoveel mogelijk gebruik van tappunten om je eigen waterfles bij te vullen

Ontvang een voorstel op maat

Geef Petra je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat. 

Boeken zonder zorgen

Bij het uitvoeren van je reis staan je gezondheid en veiligheid bij ons op nummer één. Daarom hebben we een aantal richtlijnen opgesteld, zodat je veilig op reis kunt gaan. Ook hanteren we tijdelijk soepele boekingsvoorwaarden.

Kleinschalige accommodaties

Tijdens onze individuele rondreizen door Guatemala maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je individuele rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Maak niet elk jaar een verre reis en als je gaat, ga dan zo lang mogelijk

Reisadvies Guatemala

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Guatemala. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Guatemala

Beste reistijd Guatemala

Rondreizen in Guatemala

Meet the locals tijdens je Guatemala reis

De Guatemalteken zullen je tijdens je rondreis Guatemala meer dan welkom laten voelen. Tijdens elke reis spelen zij dan ook een belangrijke rol in je reiservaring. Door middel van activiteiten en excursies kom je meer te weten over de cultuur in Guatemala en het leven van de diverse inheemse groepen. Zo brengt een lokale gids de ruïnes van Tikal voor je tot leven met mooie verhalen en kun je op diverse plekken op je route voor een homestay kiezen. Ook een Spaanse les en een tour naar koffieplantages behoren tot de mogelijkheden.

Duurzaam reizen in Guatemala

Duurzaam reizen is zorgen dat je bestemming zoveel mogelijk profiteert van je bezoek. In Guatemala kun je daar op verschillende manieren voor zorgen. Kies voor kleinschalige accommodaties of homestays die gerund worden door locals. Ga regelmatig op pad met een lokale gids, die je alles kan vertellen over de natuur, cultuur en geschiedenis van zijn land. En maak tijd voor bijzondere excursies die je een inkijkje geven in het gewone leven in Guatemala. Bezoek bijvoorbeeld een koffieplantage en leer alles over het produceren van koffie. Of ga lunchen bij een lokaal gezin thuis. Zo komt je geld direct bij de lokale mensen terecht en geniet jij ondertussen van een unieke ervaring.

Een rondreis Guatemala zelf samenstellen?

Bij Better Places kun je je reis naar Guatemala zelf samenstellen. Geef je wensen door aan Petra, de reisexpert ter plaatse, en zij stuurt je een voorstel op maat.