Guatemala reiservaring families in jeep

“Kleurrijk, divers, aardige mensen: Guatemala is een aanrader voor elke reiziger.”

De families Peterse en Van der Heijden maakten al eerder verre reizen samen, onder andere naar Namibië en Botswana. Dit jaar wilden ze weer samen op pad, maar het kiezen van een bestemming was lastig. “We zochten een schaap met vijf poten”, zegt Ilse Peterse. “Zelfs op de Verre reizen-beurs kwamen we er eerst niet uit. Uiteindelijk besloten we terug te gaan naar het eerste kraampje van de beurs, waar een broer en zus reizen naar Guatemala promootten. Zij staken ons aan met hun enthousiasme. En hoewel we in het land niet zelf konden rijden – eigenlijk één van onze eisen – werd Guatemala toch onze reisbestemming.”

Guatemala ervaring familie tuben

Hoogtepunten van de Guatemala reis

De reis zat vol hoogtepunten, maar verschillende activiteiten sprongen er echt uit. Zo logeerden de families bij lokale gastgezinnen, wat vooral voor de familie Peterse een groot succes was. “Onze gastheer was leraar Engels en hij leerde ons ’s avonds Spaanse woordjes”, vertelt Ilse. “De dochters van het gezin hadden bovendien een leuke klik met die van ons. Voor mij was het hoogtepunt onze dag bij de schitterende watervallen van Semuc Champey. Met een lokale truck werden we opgehaald, we verkenden de Kan’va-grotten met een kaarsje in de hand, we gingen tuben en zwemmen bij de watervallen: een prachtige dag.”

Ervaring rondreis Guatemala familie vulkaan beklimmen

Plan jouw reis naar Guatemala

Ben je op zoek naar een bijzondere Guatemala rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Petra, de reisexpert in Guatemala. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Petra.

Guatemala met kinderen

Wil je net als Ilse en haar gezin graag naar Guatemala reizen met kinderen en ben je op zoek naar een bijzondere familiereis door dit mooie land? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met een lokale reisexpert, die ervaring heeft met het organiseren van reizen met kinderen. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk hier onze voorbeeldreis Guatemala met kinderen.

 

Beste reistijd Guatemala

De beste reistijd voor Guatemala is van november tot en met april. Lees meer over de beste reistijd Guatemala.

Guatemala reviews

Bekijk meer reiservaringen van reizigers die op reis gingen naar Guatemala met Better Places op Reisgraag of Rondreis.