Met twee gezinnen reisden ze heel Guatemala rond, inclusief uitstapjes naar Honduras en Belize. Ilse Peterse, haar man en twee dochters (18 en 19), en hun vrienden, ook met twee dochters (19 en 14), bezochten de mooiste bezienswaardigheden Guatemala en genoten met volle teugen van de natuur, cultuur en de activiteiten in Guatemala. Hun reiservaring Guatemala lees je hier.

Lastige keuze

De families Peterse en Van der Heijden maakten al eerder verre reizen samen, onder andere naar Namibië en Botswana. Dit jaar wilden ze weer samen op pad, maar het kiezen van een bestemming was lastig. “We zochten een schaap met vijf poten”, zegt Ilse Peterse. “Zelfs op de Verre reizen-beurs kwamen we er eerst niet uit. Uiteindelijk besloten we terug te gaan naar het eerste kraampje van de beurs, waar een broer en zus reizen naar Guatemala promootten. Zij staken ons aan met hun enthousiasme. En hoewel we in het land niet zelf konden rijden – eigenlijk één van onze eisen – werd Guatemala toch onze reisbestemming.”

Reiservaring Guatemala: een reis op maat

Via internet kwamen de families terecht bij Petra, de lokale reisspecialist van Better Places in Guatemala. Samen stelden ze een reis van vier weken op maat samen. Niet alleen naar alle uithoeken van Guatemala, maar ook met uitstapjes naar Honduras en het eiland Caye Caulker in Belize. “We zochten een kleiner reisbureau en bij voorkeur iemand die gespecialiseerd is in Guatemala”, zegt Ilse. “Petra woont er zelf en zij kent het land heel goed. Dat heeft veel meerwaarde bij het samenstellen van de reis. Ze luisterde goed naar onze wensen en ontwikkelde zo precies de reis die we voor ogen hadden.”

“Kleurrijk, divers, aardige mensen: Guatemala is een aanrader voor elke reiziger.”

Hoogtepunten van de Guatemala reis

De reis zat vol hoogtepunten, maar verschillende activiteiten sprongen er echt uit. Zo logeerden de families bij lokale gastgezinnen, wat vooral voor de familie Peterse een groot succes was. “Onze gastheer was leraar Engels en hij leerde ons ’s avonds Spaanse woordjes”, vertelt Ilse. “De dochters van het gezin hadden bovendien een leuke klik met die van ons. Voor mij was het hoogtepunt onze dag bij de schitterende watervallen van Semuc Champey. Met een lokale truck werden we opgehaald, we verkenden de Kan’va-grotten met een kaarsje in de hand, we gingen tuben en zwemmen bij de watervallen: een prachtige dag.”

Fijne chauffeur in Guatemala

Voor llse’s man was het hoogtepunt van hun reiservaring Guatemala hun bezoek aan de Mayastad El Mirador, die verborgen ligt in de dichte jungle van Guatemala. Archeologen zijn nog steeds bezig met de opgravingen en je kunt er alleen per helikopter komen. Ilse en haar gezin waren de enige bezoekers. “Het mooie van Guatemala is dat het heel gevarieerd is”, zegt Ilse. “Van jungle tot steden en van paardrijden tot vulkanen beklimmen: we hebben het allemaal gezien en gedaan. We waren heel blij met onze chauffeur Manuel en achteraf vonden we het helemaal niet erg dat we niet zelf konden rijden. Manuel had zich duidelijk voorgenomen om ons een superreis te bezorgen en regelde ter plekke alles voor ons. Van goede gidsen tot prima lokale lunches. Als er iets onduidelijk was, konden we Petra appen en die zorgde meteen voor een oplossing. Alles werd geregeld, wij hoefden alleen maar van de reis te genieten.”

Plan jouw reis naar Guatemala

Ben je op zoek naar een bijzondere Guatemala rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Petra, de reisexpert in Guatemala. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Petra.

Guatemala met kinderen

Wil je net als Ilse en haar gezin graag naar Guatemala reizen met kinderen en ben je op zoek naar een bijzondere familiereis door dit mooie land? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met een lokale reisexpert, die ervaring heeft met het organiseren van reizen met kinderen. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk hier onze voorbeeldreis Guatemala met kinderen.

 

Beste reistijd Guatemala

De beste reistijd voor Guatemala is van november tot en met april. Lees meer over de beste reistijd Guatemala.

Guatemala reviews

Bekijk meer reiservaringen van reizigers die op reis gingen naar Guatemala met Better Places op Reisgraag of Rondreis.