5 keer advies voor je Madagaskar Roadtrip

  • Met lokaal vervoer
  • Auto met chauffeur
  • Stoppen waar je maar wilt
  • Zelf rijden met je eigen huurauto
  • Een echt avontuur

Roadtrip Madagaskar: Lokaal vervoer

Wil je echt avontuurlijk op pad, dan kun je een Madagaskar roadtrip maken met lokale taxi-brousses, oude mini-busjes met plek voor vijftien mensen. Dit is een leuke manier om locals te leren kennen, maar comfortabel is anders. De bussen zitten vaak tot aan de nok toe vol, ze zijn traag en het stof van de wegen waait aan alle kanten de bus binnen. Het is bovendien lastig en tijdrovend om zo de afgelegen gebieden van Madagaskar te bereiken. Een Madagaskar roadtrip maak je dan ook het beste met eigen vervoer.

Eigen auto met chauffeur

De meest comfortabele manier van reizen op Madagaskar is het huren van een auto met chauffeur. Dit heeft een groot aantal voordelen. De chauffeur kent overal feilloos de weg, dus je verliest geen tijd met zoeken en rondvragen. Met een eigen auto kun je in korte tijd veel van Madagaskar zien. De chauffeur kent bovendien de mooiste plekken en weet precies waar je moet stoppen voor de beste uitzichtpunten en de ideale fotomomenten. Hij kan bovendien al je vragen beantwoorden, want hij kent zijn land natuurlijk door en door. Zo leer je Madagaskar veel beter kennen.

Roadtrip Madagaskar: Overal stoppen

Nog een voordeel van reizen met eigen vervoer en chauffeur tijdens je Madagaskar roadtrip: je kunt overal stoppen waar je maar wilt. Je hebt de tijd helemaal aan jezelf, dus je vertrekt en stopt wanneer je wilt. De auto is bovendien heel comfortabel, extra prettig op de hobbelige en stoffige wegen van Madagaskar. Je chauffeur kan je ook helpen om makkelijker contact te maken met locals. Koop wat fruit langs de weg of maak een praatje tijdens een tussenstop. Je chauffeur zorgt ervoor dat eventuele taalbarrières zo opgelost zijn.

Tijdens een roadtrip door Madagaskar kan je overal stoppen waar je wilt! Op zoek naar de beste plekjes van dit bijzondere eiland? Reisspecialist Frank geeft je advies.

Zelf rijden in Madagaskar

Lijkt het je leuk om zelf te rijden in Madagaskar? Dat kan! Je kunt een complete rondreis boeken met eigen huurauto. Je rijdt dan met een goede terreinwagen het hele land door. Die 4WD kun je wel gebruiken, want de wegen van Madagaskar gaan een gewone auto soms te boven. Wil je zelf gaan rijden in Madagaskar, dan is het wel belangrijk dat je veel rij-ervaring hebt. Aan de westkust van het eiland rijd je bijvoorbeeld echt off-road en moet je soms ook een riviertje oversteken. Met of zonder ferry!

Een echt avontuur

De voordelen van een self-drive Madagaskar roadtrip zijn hetzelfde als het reizen met een eigen chauffeur. Het verschil is dat het avontuur nog groter is. Je kunt bijvoorbeeld gaan kamperen, je zoek zelf de weg en verkent het eiland op eigen houtje. Zelf rijden is natuurlijk ook een stuk spannender, dus het hangt er maar net vanaf waar je het meeste zin in hebt. Wat je ook kiest: met eigen vervoer door Madagaskar reizen geeft je alle kans om op je eigen tempo de mooiste plekken van dit unieke eiland te ontdekken.

Plan je reis naar Madagaskar

Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Frank, de reisexpert in Madagaskar. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Madagaskar reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden voor een rondreis Madagaskar of de beste reistijd Madagaskar.

Madagaskar met kinderen

Wil je een reis naar Madagaskar met kinderen maken? Dat kan! Onze lokale reisspecialist Frank heeft veel ervaringen met het organiseren van een familiereis in Madagaskar en kan jullie reis helemaal op maat maken. Of je nu wilt reizen in een hoger tempo, of liever wat vaker een rustdag neemt. Frank helpt jullie graag om de Madagaskar reis van jullie dromen samen te stellen. Bekijk hier een voorbeeld van een mooie familiereis

Duurzaam reizen in Madagaskar

Madagaskar is één van de armste landen ter wereld. Dat maakt het extra belangrijk om met je reis zoveel mogelijk positieve impact te realiseren. Kies bijvoorbeeld voor een auto met chauffeur, die je naar alle uithoeken van het land kan brengen. Voor de chauffeur betekent dit een goede inkomstenbron en jij kunt profiteren van zijn uitgebreide kennis van het land. In Madagaskar vind je ook verschillende goede doelen waar je aan bij kunt dragen. In de hooglanden is de Nederlandse stichting Madalief actief, die wezen en alleenstaande moeders helpt. Je kunt slapen in het duurzame Guesthouse Madalief in Antsirabe, dat gerund wordt door lokale mensen en waarvan de inkomsten ten goede komen aan de stichting. Neem een kijkje bij onze checklist voor duurzaam reizen.