Voor de kust van Oost-Afrika ligt één van de meest bijzondere landen ter wereld: Madagaskar. Doordat het eiland zo ver van het vasteland ligt, zijn er planten, bomen, diersoorten en een mix van culturen ontstaan die alleen op Madagaskar voorkomen. Maak je een rondreis Madagaskar, dan ontdek je elke dag flora en fauna die je nergens anders ter wereld kunt zien.

logo Travelife

Ga diervriendelijke op reis en bekijk wilde dieren in het wild

Ontvang een voorstel op maat

Geef Frank je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

 

Positieve Impact


Bij de positieve impact kijken we onder meer naar de hotels waar onze reizigers slapen, hoeveel gidsen en chauffeurs er aan het werk zijn en welke excursies er geboekt zijn.

Bekijk de impact score

De echte prijs van vliegen

De echte prijs van vliegen

Gemiddelde prijs ticket
€850
Bijdrage klimaat
€410
Bijdrage luchtvervuiling
€173
Echte Prijs
€1433

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Kleinschalige accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Madagaskar maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je Madagaskar rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Maak van kinderen geen bedelaars en laat snoep, pennen en cadeaus thuis

Reisadvies Madagaskar

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Madagaskar. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Madagaskar

beste reistijd Madagaskar

Beste reistijd Madagaskar

Waar moet je nu op letten voor een duurzame reis? We hebben speciaal daarvoor een checklist voor duurzaam reizen samengesteld!

Rondreizen in Madagaskar

Duurzame Madagaskar rondreis

Madagaskar is één van de armste landen ter wereld. Dat maakt het extra belangrijk om met je reis zoveel mogelijk positieve impact te realiseren. Kies bijvoorbeeld voor een auto met chauffeur, die je naar alle uithoeken van het land kan brengen. Voor de chauffeur betekent dit een goede inkomstenbron en jij kunt profiteren van zijn uitgebreide kennis van het land. In Madagaskar vind je ook verschillende goede doelen waar je aan bij kunt dragen. In de hooglanden is de Nederlandse stichting Madalief actief, die wezen en alleenstaande moeders helpt. Je kunt slapen in het duurzame guesthouse Madalief in Antsirabe, dat gerund wordt door lokale mensen en waarvan de inkomsten ten goede komen aan de stichting. Lees meer over een duurzame rondreis naar Madagaskar.

Madagaskar: Nog een echt avontuur

Madagaskar wordt nog niet door massa’s toeristen bezocht en dat maakt een Madagaskar rondreis extra bijzonder. Er zijn prima voorzieningen voor toeristen, maar reizen op Madagaskar is ook nog echt een avontuur. Trek bijvoorbeeld met een 4WD de binnenlanden in en kampeer op de mooiste plekjes. Reizen doe je meestal met een auto en chauffeur, maar zelf rijden op Madagaskar kan ook. Onze lokale reisexpert Frank vertelt je graag alles over de mogelijkheden.

Rondreis Madagaskar met kinderen

Wil je een reis naar Madagaskar met kinderen maken? Dat kan! Onze lokale reisspecialist Fran heeft veel ervaringen met het organiseren van een familireis in Madagaskar en kan jullie reis helemaal op maat maken. Of je nu wilt reizen in een hoger tempo, of liever wat vaker een rustdag neemt. Frank helpt jullie graag om de Madagaskar-reis van jullie dromen samen te stellen.

Trainingen voor chauffeurs

Tijdens je rondreis door Madagaskar reis je met een eigen chauffeur. Onze Madagaskarspecialist werkt samen met een vast team van gedreven en enthousiaste chauffeurs die je met veel passie kennis laten maken met hun thuisland. Wij vinden het belangrijk dat onze gidsen en chauffeurs op de hoogte zijn van onze duurzame missie. Alleen samen kunnen we echte verandering teweegbrengen. Daarom organiseert Frank regelmatig gratis trainingen voor gidsen en chauffeurs. Thema's als duurzaamheid, klimaatverandering, ethiek en dierenwelzijn staan daarbij centraal. 

Rondreis Madagaskar zelf samenstellen?

Bij Better Places kun je je rondreis Madagaskar zelf samenstellen. Geef je wensen door aan Frank, de lokale reisexpert, en hij stuurt je een voorstel op maat.

Veelgestelde vragen Madagaskar

Wat is de beste reistijd voor Madagaskar?

Is Madagaskar geschikt om met kinderen te bezoeken?

Hoe reis ik rond op Madagaskar?

Wat zijn de beste bezienswaardigheden in Madagaskar?