Uitstoot van je reis naar Madagaskar (kg CO2e)

Route Madagaskar met kinderen

Dag 1: Aankomst Antananarivo

Dit is de eerste dag van jouw rondreis Madagaskar! Na aankomst op de luchthaven word je naar een comfortabel hotel in de hoofdstad gebracht. Je hebt vandaag de tijd om rustig bij te komen van je vlucht of wat rond te dwalen in deze bruisende stad. 

De hotels en lodges tijdens je rondreis door Madagaskar met de kinderen zijn zorgvuldig uitgekozen door de lokale experts met oog op duurzaamheid. Elke accommodatie heeft dan ook iets unieks! Hier kan je meer lezen over de accommodaties van Better Places!

Dag 2 - 3: Ampefy

Je maakt kennis met de chauffeur/gids die je zal begeleiden tijdens je reis en vertrekt voor een rit van twee uur naar het veelzijdige plaatsje Ampefy. Hier heb je ruim de tijd om (optioneel) verschillende activiteiten te ondernemen onder begeleiding van een gids. Je kan naar een prachtige plek op 22 km van Ampefy rijden, naar de regio met de niet-vulkanische geisers van Amparaky. Of breng een bezoek aan een van de beroemdste bezienswaardigheden in deze regio: La Chute de La Lilly. Deze waterval is 26 meter hoog. Het prachtige landschap onderweg maakt dit een niet te missen activiteit. Je verblijft twee nachten in een gezellig hotel aan het meer Kavitaha. 

Dag 4: naar Andasibe NP

In ongeveer zes uur rij je van Ampefy naar Andasibe NP in het oosten van het land. Hier ga je kennismaken met de fauna van Madagascar. Andasibe is beter bekend als Périnet en is de leefomgeving van de Indri Indri, de grootste van de maki soorten. In de avond maak je een wandeling om de nachtdieren als muismaki, kameleon, gekko en boomkikker te spotten. Je verblijft twee nachten in een houten chalet aan de rand van het regenwoud.

Met een rondreis op maat krijg je alle vrijheid om een prachtige reis samen te stellen, samen met onze ervaren reisspecialisten Frank en Jonas. Vraag ze om alle mogelijkheden en de mooiste plekken.

Dag 5: Andasibe NP

De hele ochtend wandel je onder begeleiding van een gids door het park. De Indri Indri ga je vast zien, maar ook maak je kans op bamboe maki’s, bruine maki’s en de grootste der kameleons: de Parsons kameleon. Veel prachtige dieren die je alleen op Madagaskar kan vinden!

Optioneel kun je naar het Vakona domein rijden, naar een opvangoord voor maki’s op een eiland. Hier kun je ook de dansende Sifaka zien en de eerder gespotte dieren heel goed fotograferen.

Dag 6: naar Kanaal van Pangalanes

Je reist door naar een ander hoogtepunt van je rondreis Madagaskar. Na drie uur ben je in Manambato, de poort naar het Kanaal van Pangalanes. De Pangalanes worden gevormd door een honderden kilometers lange aaneenschakeling van meren, kreken en lagunes, die door kanalen met elkaar zijn verbonden. Een boot brengt je er over het Akanin’ny Nofy meer en de verschillende armen van het Canal naartoe. Die naam betekent droomplek, en dat zegt genoeg. 

Je accommodatie ligt midden in het uitgestrekte natuurgebied van Pangalanes. Hier wordt serieus aan het natuurbehoud van de omgeving gewerkt. Ook ondersteunt de lodge de vissersdorpen in de omgeving, met mooie excursies die er te organiseren zijn.

Dag 7: Kanaal van Pangalanes

Op het schiereiland waar je verblijft, bevindt zich een prachtig natuurgebied. Onder begeleiding van een gids maak je hier een wandeling, waarbij je dansende sifaka’s, Indri Indri en ander maki’s tegen kan komen. Het weelderige oerwoud herbergt ook een selectie vleesetende planten. In de avond trek je er met de boot op uit naar een verder gelegen eilandje. Hier ga je met gids op zoek naar de weinig gespotte aye aye (ofwel het vingerdier).

Dag 8: terug naar Andasibe

De boot van Palmarium brengt je weer door de vele kreekjes terug naar de auto. De chauffeur staat op je te wachten. Daarna reis je in enkele uurtjes tot in Andasibe waar je overnacht in de houten chaletjes met uitzicht over het regenwoud.

In koloniale tijden werd het kanaal van Pangalanes voor transport gebruikt, maar inmiddels is er zoveel overgroeid dat alleen de kleine pirogues van lokale vissers er nog makkelijk hun weg vinden. Een uniek natuurgebied!

Dag 9: naar Antsirabe

Een rit van ongeveer zes uur (met de nodige stops) brengt je over de Route National 7 naar Antsirabe. Dit lieflijke stadje is de hoofdplaats van de pousse pousse, een felgekleurde riksja die door mensenkracht getrokken wordt. Enkele historisch koloniale gebouwen maken van dit plaatsje een aangename plek om te stoppen onderweg naar het zuiden. Je overnacht twee nachten in de Résidence Madalief. Dit prachtig gelegen guesthouse maakt deel uit van een Nederlandse stichting die ouderloze kinderen en alleenstaande moeders in Madagaskar helpt.

Dag 10: Antsirabe

Vandaag kun je kiezen welke activiteit je het meeste aanspreekt. De dag start in elk geval in Antsirabe, een prettige stad met historische gebouwen en talrijke fietsriksja’s. Trek je er per mountainbike op uit, en maak je een wandeling rond het prachtige kratermeer Tritriva? Of bezoek je diverse werkplaatsen en kleinschalige projecten in dorpen nabij Antsirabe? Dit is een ware onderdompeling in het leven op het platteland. Je verplaatst je met de auto en te voet, of (optioneel) te paard. Aan het inde van de dag wandel je met de gids langs rijstvelden terug naar Résidence Madalief.

Dag 11 - 12: Ranomafana NP

In ongeveer 5 uur tijd rijd je naar het Ranomafana Nationaal Park. Je verblijft twee nachten in een hotel in het plaatsje Ranomafana, aan de rand van het park. Je kunt in de avond een avondwandeling maken, maar mocht je te moe zijn van de reis, kun je de wandeling altijd nog uitstellen naar de volgende avond. 

Het park van Ranomafana kreeg wereldwijde bekendheid in de jaren tachtig toen er een nieuwe lemurensoort werd ontdekt: de gouden bamboelemuur. De tweede dag hier trek je er op uit om deze en andere lemuren te spotten in het park. Uiteraard onder begeleiding van een bekwame en lokale gids. ’s Middags kan je genieten van een warmwaterbad in het nabijgelegen kuuroord.

Dag 13: naar Ambalavao

Je rijdt vandaag weer over de Route National tot je in Ambalavao aan komt. Dit plaatsje ligt in het hoogland. Je kunt door de straatjes dwalen of een lokaal project bezoeken waar op ambachtelijke wijze sierpapier gemaakt wordt. Ook kun je er een kijkje in de keuken nemen. Je verblijft twee nachten in een prachtig gelegen hotel iets ten zuiden van het stadje met een geweldig uitzicht. 

Frank en Jonas geven je graag advies over de beste reistijd om naar Madagaskar te gaan. Naast het seizoen houden zij daarbij ook rekening met de drukte in de verschillende maanden.

Dag 14: bezoek Parc d'Anja

Niet ver van het hotel bevindt zich het Parc d’Anja. Dit park is een succesvol ecotoerisme verhaal. De lokale boeren zijn er een kleine twintig jaar geleden gestopt met het afbranden van de omgeving. Ze hebben ervoor gezorgd dat een aantal grote groepen ringstaartmaki’s kunnen overleven in de bossen tussen de rotspartijen. De hele ochtend word je in het park begeleid door een gids.

Na de lunch kan je (optioneel) met de gids van de Betsileo Country Lodge een prachtige wandeling maken door de omgeving en het lokale leven ontdekken. Je wandelt langs de rijstterrassen en volgt de paadjes over de dijken tussen de paddies. Af en toe steek je een verfrissende rivier over. Proef een verse ananas in de schaduw van een tamarindeboom bezoek de bekende zeboemarkt van Ambalavao.

Dag 15 - 16: Tsaranoro Vallei

Je rijdt vandaag verder richting de Tsaranoro vallei. Madagaskar wordt in twee gedeeld door een hoge bergrug. Het Andringitra gebergte is hiervan het middelpunt. De oostkant ervan is erg groen en nat onder invloed van de Indische Oceaan, de westkant droog en warm vanwege de winden die van Afrika komen. Je verblijft twee nachten in een onvoorstelbaar mooi gelegen kamp.

Vanaf hier kunnen bergtochten en andere wandelingen ondernomen worden. Er kunnen verschillende wandelingen met prachtige vergezichten ondernomen worden voor ieder niveau. Als alternatief kan je kiezen voor een lokale ervaring. Je bezoekt dan met een lokale gids de vallei beneden en de traditionele Betsileo dorpjes.

Dag 17 - 18: Isalo NP

Over de hoofdweg vervolg je vandaag de reis naar het zuiden. Als de savanne-achtige vlakte verandert in een landschap vol bizarre rotsformaties en clusters palmbomen, dan nader je Isalo Nationaal Park. Kenners zijn er het over eens: Isalo is het mooiste park van het zuiden. Je trekt er de hele dag op uit om onder begeleiding van een gids de watervallen, natuurlijke zwembaden en avontuurlijke kloven van het park te verkennen. In het midden van de wildernis krijg je een barbecue lunch voorgeschoteld terwijl ringstaartmaki’s en roodhoofdmaki’s in het struikgewas om je heen spelen.

Je overnacht twee nachten in een leuk hotel met zwembad.

Dag 19: naar Ifaty

Vandaag rij je in vijf uur door een landschap dat, met een beetje verbeelding, aan het mid-westen van de Verenigde Staten doet denken. Compleet met fantoomdorpen en tafelbergen. Vanaf het havenstadje Tulear rij je via een zanderige kustweg tot in het badplaatsje Ifaty. Je verblijft hier drie nachten en kunt gaan genieten van zon, zee en strand. 

Je logeert drie nachten in een prachtig hotel op het strand. 

Dag 20 - 21: Ifaty

Vanuit je hotel ga je er op uit om het beroemde prikkelbos van zuidwest Madagaskar te verkennen onder begeleiding van een gids. Naast de bekende cactusachtige bomen met octopusarmen, herbergt dit stekelwoud ook nog honderden vreemd uitziende flessenbaobabs.

Je verblijft hier drie nachten voor een reden; er is ontzettend veel te doen. Afhankelijk van het seizoen kan er gesnorkeld worden op een nabijgelegen rif of zoek het ruime sop op, op zoek naar migrerende walvissen. Sportievelingen kunnen een initiatie kite surfen proberen of een proefduik onder begeleiding van een instructeur. Uiteraard is dit ook de plek waar je heerlijk kan bijkomen van het voorbije avontuur.

Dag 22: vlucht naar Antananarivo

Een binnenlandse vlucht brengt je in iets meer dan een uur terug naar de hoofdstad. Je verblijft hier weer in het hotel dat je kent van de eerste dag.

Dag 23: Antananarivo

Je kan vandaag je kamer houden tot de transfer je komt ophalen voor je ritje naar de luchthaven. ’s Middags kan de stad verkend worden. Op de Avenue de l‘Independence en de markten er omheen is veel bedrijvigheid te vinden. Met een taxi kom je makkelijk op het hoogste punt van de stad waar de paleizen van de laatste koningin en dat van haar eerste minister de moeite waard zijn om te bezoeken.

Dag 24: vertrek uit Antananarivo

De meeste vluchten vanuit Madagaskar vertrekken in de nacht. Na het diner van de vorige dag vertrek je waarschijnlijk naar de luchthaven, voor je retourvlucht. Je uitgebreide rondreis met kinderen door Madagaskar is voorbij!

Ontvang een voorstel op maat

Geef Frank je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

 

Vliegtickets rondreis Madagaskar

Het zelf boeken van vliegtickets is tegenwoordig steeds eenvoudiger en bovendien een stuk goedkoper. Bij Better Places kun je daarom zelf je vlucht naar Madagaskar boeken. Door waar mogelijk te kiezen voor een rechtstreekse vlucht en moderne vliegtuigen kun je de CO2 uitstoot van je vlucht sterk verminderen. Dit scheelt je bovendien veel tijd en is comfortabeler. Frank geeft je graag advies over de beste optie voor een vliegticket naar Madagaskar

Financiële garanties

Better Places is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR) en het Calamiteitenfonds, dit betekent voor jou financiële zekerheid.

Better Places garantie SGR Better Places garantie Calamiteitenfonds

 

Bekijk de positieve en negatieve impact van de Madagaskar reis.

Ik ben benieuwd

Bijzondere accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Madagaskar maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

 

Reisadvies Madagaskar

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Madagaskar. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Madagaskar

beste reistijd Madagaskar

Beste reistijd Madagaskar

Veelgestelde vragen

Kun je op Madagaskar rondreizen met een huurauto?

Zijn er mogelijkheden om te zwemmen op Madagaskar?

Welke vlucht moet ik boeken voor een rondreis Madagaskar?

Wat is een belangrijke reden om Madagaskar te bezoeken?