De beste bezienswaardigheden in Madagaskar

  • Indri's en Maki's in Andasibe
  • Varen door kreken en lagunes
  • Cultuur snuiven in Antsirabe
  • Tsaranoro Vallei
  • Allée des Baobabs
  • Relaxen op Ifaty

Indri's en Maki's spotten in Andasibe

In het oosten van Madagaskar ligt Andasibe, voor veel reizigers de eerste stop na hoofdstad Antananarivo. Hier ligt het nationale park Andasibe-Mantadia (ook wel bekend als Périnet), waar een van de grootste halfaap-soorten ter wereld leeft: de indri-indri. Er is een eiland waar maki’s worden opgevangen en de bijvoorbeeld de bruine maki en dansende sifaka kunt zien. Je kunt ook een nachtsafari maken, waarbij je boomkikkers, kameleons, gekko’s en giraffekevers kunt spotten. Je slaapt in Andasibe in een houten hutje met uitzicht op het regenwoud, midden in de natuur.

Madagaskar Bezienswaardigheden: Pangalanes

Het Canal des Pangalanes bestaat uit een lange aaneenschakeling van meren, kreken en lagunes, die door kanalen met elkaar zijn verbonden. Onderweg is het vooral genieten van de enorme rust en ruimte. De naam van je hotel betekent ‘droomplek’ in de lokale taal en de comfortabele bungalows liggen op een schiereiland in het natuurgebied. Je kunt met een typische pirogue varen door de overwoekerde kanalen om te zien hoe vissers hun netten uitgezetten en hoe het lokale leven zich afspeelt langs de oevers.

Tijdens een roadtrip door Madagaskar kan je overal stoppen waar je wilt! Op zoek naar de beste plekjes van dit bijzondere eiland? Reisspecialist Frank geeft je advies.

Cultuur snuiven in Antsirabe

Het lieflijke plaatsje Antsirabe ligt aan de Route National 7, de hoofdweg die vanaf Antananarivo naar het zuiden loopt. Hier staat een bijzonder guesthouse: Résidence Madalief, dat onderdeel uitmaakt van een Nederlandse stichting die ouderloze kinderen en alleenstaande moeders in Madagaskar helpt. Een van onze Madagaskar reistips is om in de omgeving van Antsirabe te gaan mountainbiken door het achterland, waar ook vast enkele ongedwongen ontmoetingen met de plattelandsbewoners zullen plaatsvinden.

Bezienswaardigheden Madagaskar: Tsaranoro Vallei

Madagaskar wordt in tweeën gedeeld door een hoge bergrug: de oostkant ervan is erg groen en nat onder invloed van de Indische Oceaan, de westkant juist droog en warm vanwege de winden die van Afrika komen. De Tsaranoro-vallei ligt in het vruchtbare oosten en hier kun je wandelen door een heilig bos waar een kolonie ringstaartmaki’s leeft. Of je kunt een wat pittigere hike maken naar de hoger gelegen bergtoppen. Ook vind je hier vele knalgroene rijstvelden; juist dit contrast in landschap maakt Madagaskar zo bijzonder.

Hilde reisde met haar gezin langs de mooiste bezienswaardigheden in Madagaskar en schreef hier een mooi reisverslag over!

Allée des Baobabs

De Allée des Baobabs is een perfecte laan met baobabbomen op een prachtige plek in het wilde westen van Madagaskar. Het landschap lijkt op de Australische Outback, met roestrode aarde en hier en daar wat begroeiing. Als in een sprookje duiken hier ineens tientallen baobabbomen aan weerszijden van de zandweg op, een geweldig gezicht. Het is misschien de meest gefotografeerde plek van het land, maar tegelijkertijd voelt het alsof je volkomen van het gebaande pad af bent. Het mooiste moment om de Allée des Baobabs te bezoeken? Tijdens de zonsondergang, als de bomen majestueus afsteken tegen de roodroze lucht.

Relaxen aan het strand van Ifaty

Na al deze bezienswaardigheden en activiteiten is het tijd voor wat meer ontspanning en daar geven wij je nog wat fijne tips voor. Ifaty is een geschikte plek voor ontspanning met veel verschillende opties.

  • Via een zanderige kustweg bereik je de plaats, die een mooi breed zandstrand heeft. Het is er goed toeven voor zowel de strandliefhebbers als voor de actievelingen. 
  • Je kunt er het ‘spiny forest’ verkennen met zijn prikkelbomen en kruikbaobabs
  • Met een gids kun je een tocht maken per quad. Dit is een van de leukste Madagaskar actievelingen. 
  • Doe je liever wat rustiger aan? Dan kun je ook ontspannen gaan snorkelen of met een bootje op zoek gaan naar migrerende walvissen voor de kust.

Plan je reis naar Madagaskar

Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Frank, de reisexpert in Madagaskar. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Madagaskar reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden voor een rondreis Madagaskar of de beste reistijd Madagaskar.

Madagaskar met kinderen

Wil je een reis naar Madagaskar met kinderen maken? Dat kan! Onze lokale reisspecialist Frank heeft veel ervaringen met het organiseren van een familiereis in Madagaskar en kan jullie reis helemaal op maat maken. Of je nu wilt reizen in een hoger tempo, of liever wat vaker een rustdag neemt. Frank helpt jullie graag om de Madagaskar reis van jullie dromen samen te stellen. Bekijk hier een voorbeeld van een mooie familiereis! Op zoek naar meer inspiratie? Traveljunk Robert geeft je 5 goede redenen om naar Madagaskar te gaan!

Duurzaam reizen in Madagaskar

Madagaskar is één van de armste landen ter wereld. Dat maakt het extra belangrijk om met je reis zoveel mogelijk positieve impact te realiseren. Kies bijvoorbeeld voor een auto met chauffeur, die je naar alle uithoeken van het land kan brengen. Voor de chauffeur betekent dit een goede inkomstenbron en jij kunt profiteren van zijn uitgebreide kennis van het land. In Madagaskar vind je ook verschillende goede doelen waar je aan bij kunt dragen. In de hooglanden is de Nederlandse stichting Madalief actief, die wezen en alleenstaande moeders helpt. Je kunt slapen in het duurzame Guesthouse Madalief in Antsirabe, dat gerund wordt door lokale mensen en waarvan de inkomsten ten goede komen aan de stichting. Neem een kijkje bij onze checklist voor duurzaam reizen.