Een greep uit de leukste excursies volgens Frank

  • Wandeling met gids door de nationale parken
  • Kookworkshop in Antsirabe
  • Mountainbike tour
  • Walvissen spotten
  • Op bezoek bij de mijnwerkens 

Wandeling met gids

Madagaskar barst van de mooiste nationale parken, en elk park heeft zo z'n eigen bijzonderheden! Het is de moeite waard om met een lokale gids door het park te wandelen. De lokale gidsen hebben enorm veel kennis over alle flora en fauna die je tegen zal komen. Afhankelijk van je reisroute kan onze lokale reisexpert een mooie wandeling in Andasibe, Ranomafana, Isalo, Amberbergen of Ankarana voor je regelen. Elk park is weer anders. Laat je adviseren door Frank voor advies op maat!

Excursies in Madagaskar: Vissersdorpjes bij Pangalanes

De kans is groot dat je tijdens je rondreis door het mooie Pangalanes kanaal gaat varen. Met de boot zal je hier op bezoek gaan bij een nabijgelegen vissersdorpje. Dit dorpje ligt op een stuk land tussen het Kanaal van Pangalanes en de Indische Oceaan. Je leert hiet hoe de lokale mensen hun netten prepareren en krijgt een uniek kijkje in het dagelijks leven, een mooie ervaring!

Kookworkshop in Antsirabe

Tijdens je verblijf in Antsirabe kan je meedoen aan een leuke kookworkshop! De lokale gastvrouw neemt je mee naar de markt, waar je samen op zoek gaat naar de lekkerste ingrediënten. Tijdens de wandeling over de markt leer je ook veel over de producten die ze hier gebruiken. Eenmaal terug ga je samen een traditioneel gerecht voorbereiden, en eet je het bij de lokale gastvrouw thuis op. Eet smakelijk!

Je hebt in Madagaskar niet alleen mooie excursies om uit te kiezen, maar ook veel accommodaties! Laat je adviseren door Frank.

Mountainbiken in Antsirabe

In Antsirabe is het ook mogelijk om mee te doen aan een actieve mountainbike tour. Je hebt verschillende opties maar je bent ervan verzekerd dat je een aantal mooie plekjes gaat opzoeken! Met de lokale gids kies je een route die het beste bij je past, van vlakke terreinen tot heuvelachtige stukken.

Meerdaagse Boottocht Pangalanes

Het Kanaal van Pangalanes is een prachtig gebied waar je gemakkelijk een aantal dagen door kan brengen. Met deze excursie ga je met een gemotoriseerde privéboot over het Kanaal met al haar meren, vijvers en moerassen. Onderweg ga je een aantal keer aan wal, naar visserdorpen, lychee en kanneel plantages, en bezoek je het strand. Twee nachten breng je door in een eenvoudige accommodatie met gedeelde faciliteiten. Deze excursie biedt je de mogelijkheid om het lokale leven van dichtbij mee te maken.

Benieuwd naar andere reistips van Frank? Neem een kijkje.

Excursies in Madagskar: Walvissen spotten

Het kanaal tussen Sainte-Marie en Madagaskar is één van ’s werelds beste plaatsen om walvissen te spotten. Grote groepen bultruggen migreren uit het Zuidpoolgebied naar deze idyllische broedplaats. Deze rustige reuzen vinden hier de ideale omstandigheden die gunstig zijn voor de groei van hun jongen, en de perfecte plek om door middel van hun acrobatische spelletjes een maatje voor het komende seizoen te vinden voordat ze weer terugkeren naar de koude zeeën. Vandaag trek je erop uit om deze prachtige dieren te spotten.

Meerdaagse boottocht Tsiribihina

Deze excursie van 2.5 dag staat in het teken van complete rust! Je trekt er met een bootje op uit en gaat in het gebied van Tsiribihina kamperen aan de mooie oevers. Een lokale gids zal je vergezellen en verzorgt ook de maaltijden deze dagen. Je zal je niet vervelen met alle mooie zwempoelen, watervallen en strandjes. Ook ga je met de lokale gids leuke wandelingen maken om de natuur van dit gebied te ontdekken.

Cacao tour met lokale gids

Madagaskar heeft veel cacaoplantages. In de buurt van Ankify ga je naar de plantages en zal je onder begeleiding van een deskundige gids het proces van de kwekerijen leren. De gids vertelt je alles over de soorten cacao, verschillende smaken, oogstprocedures en de problemen die zich voordoen bij de oogst. Een hele interessante tour! Natuurlijk krijg je ook de mogelijkheid om wat chocolade te proeven van de bonen die hier geoogst worden.

Op pad met de locals in Manakara

In het Kanaal van Pangalanes heb je ook de mogelijkheid tot een dagexcursie. Hier ga je met een bootje over een van de zuidarmen van het kanaal. Onderweg kan je stoppen bij de lokale vissersdorpjes om de locals te ontmoeten. Naast het vissen, bereiden de lokale mensen hier ook verschillende essentiële oliën. Dit proces is erg interessant om te zien. Je zal ook aan de oevers een lekkere lunch krijgen. 

Bezoek een saffiermijn

In de buurt van Ilakaka ligt een mijnengebied wat je kan bezoeken. Deze korte excursie laat je zien hoe de saffiermijnen gemijnd worden door de hardwerkende lokale mensen, een pittige baan! Je ziet de arbeiders aan het werk en krijgt uitleg over de mijn. Eenmaal terug in Ilakaka zal je ook zien hoe de edelstenen nog gesneden en gepolijst worden.

Plan je reis naar Madagaskar

Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Frank, de reisexpert in Madagaskar. Ontvang vrijblijvend een reisvoorstel voor een Madagaskar reis op maat. Eerst meer inspiratie opdoen? Bekijk onze voorbeelden voor een rondreis Madagaskar of de beste reistijd Madagaskar.

Madagaskar met kinderen

Wil je een reis naar Madagaskar met kinderen maken? Dat kan! Onze lokale reisspecialist Frank heeft veel ervaringen met het organiseren van een familiereis in Madagaskar en kan jullie reis helemaal op maat maken. Of je nu wilt reizen in een hoger tempo, of liever wat vaker een rustdag neemt. Frank helpt jullie graag om de Madagaskar reis van jullie dromen samen te stellen. Bekijk hier een voorbeeld van een mooie familiereis!  Op zoek naar meer inspiratie? Traveljunk Robert geeft je 5 goede redenen om naar Madagaskar te gaan!

Duurzaam reizen in Madagaskar

Madagaskar is één van de armste landen ter wereld. Dat maakt het extra belangrijk om met je reis zoveel mogelijk positieve impact te realiseren. Kies bijvoorbeeld voor een auto met chauffeur, die je naar alle uithoeken van het land kan brengen. Voor de chauffeur betekent dit een goede inkomstenbron en jij kunt profiteren van zijn uitgebreide kennis van het land. In Madagaskar vind je ook verschillende goede doelen waar je aan bij kunt dragen. In de hooglanden is de Nederlandse stichting Madalief actief, die wezen en alleenstaande moeders helpt. Je kunt slapen in het duurzame guesthouse Madalief in Antsirabe, dat gerund wordt door lokale mensen en waarvan de inkomsten ten goede komen aan de stichting. Neem een kijkje bij onze checklist voor duurzaam reizen.