Bij Better Places vinden we zo duurzaam mogelijk reizen erg belangrijk. We zoeken de leukste duurzame accommodaties, werken samen met lokale gidsen en touroperators én we proberen het aantal vluchten tijdens onze reizen zoveel mogelijk te beperken. De trein is een prachtig alternatief voor het vervuilende vliegtuig en bovendien een stuk comfortabeler. Wij vertellen je waarom reizen met de trein door Europa een geweldig avontuur is en we delen de mooiste treinroutes voor je volgende vakantie.

Waarom met de trein door Europa reizen

  • Reizen met de trein is avontuurlijk én comfortabel
  • Treinreizen zijn veel beter voor het klimaat dan vliegen
  • Je ziet meer van je bestemming
  • Je kunt onderweg leuke stops maken
  • Je maakt makkelijk contact met de lokale bewoners

Reizen met de trein door Europa is comfortabel

Eerlijk is eerlijk: vliegen levert altijd een hoop stress op. Je moet uren van tevoren op het vliegveld zijn, je zit met eindeloze veiligheidscontroles, je moet lang wachten en het vliegen zelf kan ook een turbulente ervaring zijn. Reis je met de trein? Dan begint je trip zodra je de deur uitstapt en naar het dichtstbijzijnde treinstation vertrekt. In de trein heb je genoeg ruimte, je kunt lekker rondlopen en van stress is geen sprake. Een prima vervanging van een binnenlandse vlucht. Of een goed alternatief voor een treinreis naar een land binnen Europa. 

Met Interrail reis je onbeperkt met de trein door Europa met slechts één ticket. Er is keuze genoeg met meer dan 40.000 bestemmingen in zeker 30 landen. Neem een kijkje welke treinpas het beste bij jouw plannen past.

Avontuurlijke treinreis: onderweg beleef je meer

Vliegen is snel, maar je ziet niets van het land dat je doorkruist. Reis met je de trein door Europa? Dan zie je landschappen veranderen en kom je langs plekken die je vanuit het vliegtuig nooit zou zien. Het dagelijks leven trekt als een film aan je voorbij. Een treinreis is écht een avontuur. Nog een voordeel: je maakt je treinreis samen met de lokale bewoners. Alle kans om een gesprekje aan te knopen, snacks te delen en nieuwe vrienden te maken. Wie weet krijg je nog een paar goede tips voor je rondreis. 

De mooiste tussenstops

Kies je ervoor om je treinreis al in Nederland of België te beginnen? Dan hoef je niet in één keer door te reizen naar je bestemming. Je kunt onderweg stops maken in de mooiste steden, zodat je treinreis een complete Europa-trip wordt. Reis je met de trein naar een bestemming als Griekenland? Dan kun je bijvoorbeeld uitstappen in Basel, Milaan of Belgrado. Meer dan genoeg te zien onderweg! 

Neem de tijd om ergens echt te zijn, een plek te ervaren en kennis te maken met de bewoners. Lees meer over de voordelen van slow travel.

Met de trein door Europa is duurzamer

Kriebelt de vliegschaamte bij jij ook een beetje? Zelfs als je er totaal geen last van hebt, is het stiekem wel fijn om een duurzamere keuze te maken. Dat voelt gewoon goed. Reis je met de trein door Europa? Dan verplaats je je een stuk klimaatvriendelijker dan met het vliegtuig. Vliegen blijft nu eenmaal één van de meest schadelijke activiteiten voor onze aarde. Kun je met de trein naar je bestemming reizen, of een treinreis maken in plaats van een binnenlandse vlucht? Dan is de voetafdruk van je vakantie meteen een stuk lager.

Meer weten?

Wij hebben een uitgebreid aanbod aan prachtige reizen door Europa. Al die bestemmingen zijn prima te bereiken per trein. Hieronder vind je inspiratie voor de mooiste routes. Meer weten? Onze lokale reisexperts vertellen je graag over de mogelijkheden. 

Boek je internationale treinreis via The Train Traveller

Wil je duurzaam met de trein naar je bestemming reizen? Better Places werkt samen met The Train Traveller. Hier kun je terecht voor bijna alle treintickets binnen Europa en daarbuiten. De treinexperts van The Train Traveller kennen de verschillende internationale boekingssystemen op hun duimpje. Vraag vrijblijvend een prijsopgave aan.

Alle treinroutes op een rij

Veelgestelde vragen over de voordelen van reizen met de trein

Is reizen met de trein beter dan vliegen?

Wat is de beste manier om met de trein door Europa te reizen?

Is reizen met de trein duur?