Paspoort en visum

Voor onze reizen naar Argentinië hoef je geen visum aan te vragen. Bij aankomst krijg je een stempel waarmee je maximaal 90 dagen in het land mag verblijven.

Iguazu watervallen
Voor een bezoek aan de Iguazu watervallen in Brazilië heb je geen apart visum nodig. Bij de grensovergang krijg je een stempel voor een dag, zodat je de watervallen kunt bezoeken.

Je paspoort moet nog minimaal zes maanden geldig zijn na terugkomst uit Argentinië.

Je bent zelf verantwoordelijk voor het bezit van geldige en juiste reisdocumenten. Het is altijd handig voor vertrek de informatie van de ambassade te checken, zodat je zeker weten over de juiste en geldige documenten beschikt. Bekijk hier de informatie. Bovenstaande richtlijnen gelden voor reizigers met een Nederlandse of Belgische nationaliteit. Reizigers met een andere nationaliteit dienen zelf contact op te nemen met de ambassade of de Visumcentrale.

Gezondheid en vaccinaties

Aangezien de adviezen voor vaccinaties en malariaprofylaxe vaak veranderen raden we je aan contact op te nemen met de lokale GGD, je huisarts of Thuisvaccinatie.nl.

Better Places werkt samen met Thuisvaccinatie.nl.  Zij bieden een unieke service: vaccinaties bij je thuis, door een erkende arts op een moment dat jou het beste uitkomt. De artsen van Thuisvaccinatie vaccineren ook in de avonden of in weekenden. Hoewel Thuisvaccinatie bij je aan huis komt, is de dienstverlening niet duurder dan bijvoorbeeld de GGD of huisarts. Maak een afspraak bij Thuisvaccinatie.nl

Wij adviseren om vier tot zes weken voor vertrek de afspraak te plannen.

Hoogteziekte

Vanwege zijn hoogte, is Puna (gemiddeld 3500 / 3700 meter hoog) in contact met zeldzame lagen van de atmosfeer.

Als je tijdens de reis boven de 2500 meter hoogte komt bestaat de kans op hoogte­ziek­te. Door het zuur­stof­gebrek wordt de ademhaling versneld en adem je meer vocht uit dan nor­maal. Vandaar dat je veel moet drinken: boven 2500 meter in elk geval drie tot vier liter per dag!

Het krijgen van hoogteziekte kan helaas nooit worden uitgesloten, ook niet wanneer je hiervan tijdens eerdere reizen geen last hebt gehad. Symptomen die kunnen duiden op hoogteziekte zijn hoofdpijn, slecht slapen, misselijkheid, lusteloosheid en vermoeidheid. Meestal gaat dit binnen enkele dagen weer over.

Als de klachten aanhouden is het raadzaam een arts te raadplegen en is afdalen het enige dat helpt!  Op de website van de NKBV vind je meer informatie over hoogteziekte. Wanneer je twijfelt over je gezondheid neem dan vóórdat je de reis boekt contact op met je huisarts.

Veiligheid en reisadvies

De veiligheid van klanten en personeel staat bij Better Places altijd op de eerste plaats. Onze lokale reisexperts volgen de veiligheidssituatie op al onze bestemmingen doorlopend. Voor actuele informatie over de veiligheidssituatie op jouw bestemming verwijzen wij je naar de website van de rijksoverheid: reisadviezen.

Geld en pinnen

De nationale munteenheid van Argentinië is de Argentijnse Peso (ARS). Het is handig om vlak voor je reis de koers van de Argentijnse Peso eens te bekijken. Een zogenaamde ‘converter’ kan je hierbij helpen.

In de grote steden zijn vele banken met pinautomaten te vinden, echter het maximale bedrag dat u per dag kunt opnemen is ongeveer 3000 ARS. Bij betere restaurants en hotels kan er ook met credit card betaald worden. Als je het binnenland intrekt, naar de natuurparken gaat en in kleinere dorpen of zaakjes komt, dan is het handig contant geld bij je te hebben.

Het is altijd aan te raden om voor ‘noodgevallen’, zoals wanneer een pinautomaat niet werkt, wat Euro’s of Dollars in cash bij je te hebben. Vooral de Dollars zijn vrij gemakkelijk te wisselen.

Alle bankpassen zijn tegenwoordig standaard op gebruik binnen Europa ingesteld. Verander dit voor vertrek naar ‘wereld’, anders kun je geen geld pinnen.

Tijdsverschil

In Argentinië is het gedurende de zomertijd 5 uur vroeger dan in Nederland. In de wintertijd is het er 4 uur vroeger.

Elektriciteit

Het voltage in Argentinië is 220 Volt, maar omdat de stopcontacten vaak anders zijn, is het meenemen van een wereldstekker een must. Je hebt hiervoor de zogenaamde “driepotige” stekker voor nodig.

Kleding

Vanwege het klimaat zul je verschillende kleding nodig hebben. In het noorden en midden van het land zal je met temperaturen tussen 16-30°C meer zomerkleding nodig hebben, terwijl je in het zuiden met temperaturen tussen 4-14°C winterkledij (inclusief handschoenen+muts) nodig hebt. Goede wandelschoenen zijn onmisbaar tijdens de bezoeken aan de natuurparken.

Duurzaam reizen

Wij doen ons best om onze reizen zo duurzaam mogelijk uit te voeren. Ook jij kunt een bijdrage leveren. Lees hier onze tips.