De beste reistijd Argentinië wordt uiteraard met name bepaald door het klimaat. Als je naar Argentinië op vakantie gaat, wil je graag lekker weer. Misschien vind je het daarnaast belangrijk dat het niet te druk is. Ook voor de bestemming zelf is het beter als het toerisme beter over het jaar gespreid is. Daarom kijken wij voor beste reistijd Argentinie niet alleen naar het weer, maar ook naar de drukte in de verschillende maanden.

Onze lokale reisexpert Gwendeline, die al jaren in Argentinië woont, geeft je graag advies over de beste reistijd voor je Argentinie vakantie. Afhankelijk van wat jij belangrijk vindt, kijkt ze naar het klimaat, en naar de drukte in de verschillende maanden. Zo kun je een goede afweging maken bij de keuze van je vakantieperiode. Hieronder lees je meer over de beste reistijd Argentinie.

De beste reistijd voor Noord- en Centraal-Argentinië is van maart t/m december. Maart-juni en augustus-oktober zijn de minst drukke maanden. De beste reistijd voor Zuid-Argentinië is van november t/m maart. Wil je de grootste drukte ontwijken, dan is maart de beste maand.

Beste Reistijd Argentinië: Klimaat

Noord-Argentinië

Beste reistijd Argentinie

Zuid-Argentinië

Beste reistijd Argentinie

Argentinië is een groot land, het op een na grootste land van Zuid-Amerika, dus het is niet verwonderlijk dat er ook grote verschillen in het klimaat te vinden zijn. In het land komen onder andere woestijn-, steppe- en hooggebergteklimaten voor. Hierdoor ligt op de hoge pieken in het zuiden van het land eeuwige sneeuw, terwijl in het noorden een subtropisch klimaat te vinden is. In Argentinië heb je vier jaargetijden die precies tegenovergesteld zijn aan de onze. Hoe zuidelijker je gaat, hoe groter de verschillen tussen de seizoenen. Het land kent geen regen- of orkaanseizoen.

In het noorden en in het midden van het land kan het in de maanden januari en februari erg warm zijn. In de herfst- en winterperiode, die van mei tot september loopt, kun je beter niet naar El Calafate en El Chalten in Zuid-Argentinië reizen, er zijn dan veel hotels en restaurants gesloten. Vuurland en het Merengebied izijn in de wintermaanden wintersport gebieden. Prima te bezoeken, maar hoogstwaarschijnlijk ligt er overal sneeuw. Het midden en het noorden van het land zijn in de Argentijnse winter prima te bereizen, het kan dan wel koud zijn.

Voor wat betreft klimaat is de beste reistijd Argentinië in het noorden en midden van het land tijdens de maanden april t/m december. De beste reistijd Argentinie in het zuiden is van november t/m maart.

Beste Reistijd Argentinië: Drukte

Weer Argentinie

Over het algemeen zijn de drukste maanden in Argentinië november t/m februari en juli. De overige maanden zijn vaak wat rustiger, terwijl er dan nog prima een rondreis Argentinie gemaakt kan worden (met uitzondering van Zuid-Argentinië in de periode mei t/m augustus).

Plan jouw reis naar Argentinië

Ben je op zoek naar een bijzondere Argentinië rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Gwendeline, de reisexpert in Argentinië. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Gwendeline.

Meer weten over Argentinië?

Lees hier meer over praktische info Argentinië of het reisadvies voor Argentinië.

Reiservaringen Argentinië

Bekijk reiservaringen van reizigers die met Better Places op reis gingen naar Argentinië op TrustpilotRondreis of Reviews.