Paspoort en visum

Voor onze reizen naar Chili hoef je geen visum aan te vragen. Bij aankomst krijg je een stempel en een toeristenkaart, waarmee je maximaal 90 dagen in het land mag verblijven.

Je paspoort moet nog minimaal zes maanden geldig zijn na terugkomst uit Chili.

Je bent zelf verantwoordelijk voor het bezit van geldige en juiste reisdocumenten. Het is altijd handig voor vertrek de informatie van de ambassade te checken, zodat je zeker weten over de juiste en geldige documenten beschikt. Bekijk hier de informatie.

Bovenstaande richtlijnen gelden voor reizigers met een Nederlandse of Belgische nationaliteit. Reizigers met een andere nationaliteit dienen zelf contact op te nemen met de ambassade of de Visumcentrale.

Gezondheid en vaccinaties

Aangezien de adviezen voor vaccinaties en malariaprofylaxe vaak veranderen raden we je aan contact op te nemen met de lokale GGD, je huisarts of Thuisvaccinatie.nl.

Better Places werkt samen met Thuisvaccinatie.nl.  Zij bieden een unieke service: vaccinaties bij je thuis, door een erkende arts op een moment dat jou het beste uitkomt. De artsen van Thuisvaccinatie vaccineren ook in de avonden of in weekenden. Hoewel Thuisvaccinatie bij je aan huis komt, is de dienstverlening niet duurder dan bijvoorbeeld de GGD of huisarts. Maak een afspraak bij Thuisvaccinatie.nl

Wij adviseren om vier tot zes weken voor vertrek de afspraak te plannen.

Veiligheid en reisadvies

De veiligheid van klanten en personeel staat bij Better Places altijd op de eerste plaats. Onze lokale reisexperts volgen de veiligheidssituatie op al onze bestemmingen doorlopend. Voor actuele informatie over de veiligheidssituatie op jouw bestemming verwijzen wij je naar de website van de rijksoverheid: reisadviezen.

Geld en pinnen

De nationale munteenheid van Chili is de Chileense Peso (CLP). Het is handig om vlak voor je reis de koers van de Chileense Peso eens te bekijken. Een zogenaamde ‘converter’ kan je hierbij helpen.

Pinnen kun je in Chili in de grotere steden en toeristenplaatsen. Het is altijd aan te raden om voor ‘noodgevallen’, zoals wanneer een pinautomaat niet werkt, wat Euro’s of Dollars in cash bij je te hebben. Een creditcard kan je ook helpen in noodgevallen. Als je eropuit gaat in de natuurparken, is het handig voldoende cash mee te nemen.

Alle bankpassen zijn tegenwoordig standaard op gebruik binnen Europa ingesteld. Vraag je bank voor vertrek om dat uit te breiden naar ‘wereld’, anders kun je geen geld pinnen.

Tijdsverschil

In Chili is het gedurende de zomertijd 5 uur vroeger dan in Nederland. In de wintertijd is het er 4 uur vroeger.

Elektriciteit

Het voltage in Chili is 220 Volt, maar omdat de stopcontacten vaak anders zijn, is het meenemen van een wereldstekker een must. Het kan zijn dat deze op enkele plekken ook niet bruikbaar is; dan is er in lokale elektrawinkels een verloopstekker of adapter te koop.

Kleding

Vanwege het klimaat zul je verschillende kleding nodig hebben. In het noorden en midden van het land zal je meer zomerkleding nodig hebben, terwijl je in het zuiden winterkledij (inclusief handschoenen+muts) nodig hebt. Goede wandelschoenen zijn onmisbaar tijdens de bezoeken aan de natuurparken.

Meer informatie?

Wil je nog meer praktische info Chili en meer achtergrond informatie over Chili? Bekijk de informatie van Te Gast In en bestel de reisgids online.

Wij doen ons best om onze reizen zo duurzaam mogelijk uit te voeren. Ook jij kunt een bijdrage leveren. Lees hier onze tips.