De beste reistijd Chili wordt uiteraard met name bepaald door het klimaat van Chili. Als je naar Chili op vakantie gaat, wil je natuurlijk graag lekker weer. Misschien vind je het daarnaast belangrijk dat het niet te druk is. Ook voor de bestemming zelf is het beter als het toerisme beter over het jaar gespreid is. Daarom kijken wij voor de beste reistijd Chili niet alleen naar het weer, maar ook naar de drukte in de verschillende maanden.

Onze lokale reisexpert Marion, die al jaren in Chili woont, geeft je graag advies over de beste reistijd voor je Suriname vakantie. Afhankelijk van wat jij belangrijk vindt, kijkt ze naar het klimaat, en naar de drukte in de verschillende maanden. De beste reistijd Chili is tevens erg afhankelijk van welk gebied je gaat bezoeken. Hieronder lees je meer over de beste reistijd Chili. Zo kun je een goede afweging maken bij de keuze van je vakantieperiode.

De beste reistijd voor Noord-Chili is mei t/m oktober en voor Zuid-Chili november t/m maart. In Zuid-Chili zijn november en maart rustigere maanden en dus ideaal voor je rondreis Chili.

Noord-Chili Klimaat

beste reistijd Chili

Aangezien Chili op het zuidelijk halfrond ligt, zijn de seizoenen tegengesteld aan de onze. De beste reistijd voor het noorden van Chili, met het oog op connecties met Bolivia, zijn de maanden mei tot en met oktober, maar Noord-Chili zelf is het hele jaar door prima te bereizen. De koudste maanden in de hoge Andes zijn juli en augustus. Van november tot en met maart regent het meer in de hoge Andes. De afgelopen jaren viel de meeste regen in februari en maart. Ook in deze maanden kun je de tocht van San Pedro naar Uyuni in Bolivia maken, maar het is dan niet altijd mogelijk om over de zoutvlakte zelf te rijden, aangezien er water op de zoutvlakte staat. Je rijdt dan via een alternatieve route. Dit levert overigens wel spectaculaire plaatjes op!

Zuid-Chili Klimaat

beste reistijd Chili

De beste reistijd voor het zuiden van Chili zijn de maanden november tot en met maart, waarvan november en maart de meest ideale maanden zijn. Van juni tot en met september kan het zuiden erg koud zijn, er kan sneeuw liggen, het is donker en veel hotels en restaurants sluiten de deuren.

De beste reistijd Chili is dus afhankelijk van welk gebied je gaat bezoeken. Voor het noorden is dit mei t/m oktober en voor het zuiden is dit november t/m maart.

Beste reistijd Paaseiland
Paaseiland is het hele jaar goed te bezoeken.

Drukte

weer Chili

De drukste maanden in Chili zijn december t/m februari. Januari en februari zijn de vakantiemaanden voor Chili en de omringende landen, houd hier dus rekening mee. De rustige periode is van juni t/m augustus. De overige maanden kunnen gezien worden als tussenseizoen. Van deze maanden zijn maart en november ideale maanden voor een rondreis door Zuid-Chili en mei t/m oktober zijn ideaal voor een Noord-Chili rondreis.

Plan jouw reis naar Chili

Ben je op zoek naar een bijzondere Chili rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Marion, de reisexpert in Chili. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Marion.

Reiservaringen Chili

Bekijk meer reiservaringen van reizigers die op reis gingen naar Chili op TrustpilotRondreis of Reviews.