Paspoort en visum

Om te reizen naar Suriname moet een entry fee betaald worden. Dit doe je van te voren online. De kosten voor deze fee bedragen €25,- vermeerderd met €8 afhandelingskosten. Daarmee word je toestemming verleend om maximaal 90 dagen in het land te verblijven. Meer informatie over de entry fee vind je hier. Je paspoort moet nog minimaal zes maanden geldig zijn na terugkomst uit Suriname. Je bent zelf verantwoordelijk voor het bezit van geldige en juiste reisdocumenten. Het is altijd handig voor vertrek de informatie van de ambassade te checken, zodat je zeker weten over de juiste en geldige documenten beschikt. Bekijk hier de informatie. Bovenstaande richtlijnen gelden voor reizigers met een Nederlandse of Belgische nationaliteit. Reizigers met een andere nationaliteit dienen zelf contact op te nemen met de ambassade of de Visumcentrale.

Gezondheid en vaccinaties

Aangezien de adviezen voor vaccinaties en malariaprofylaxe vaak veranderen raden we je aan contact op te nemen met de lokale GGD, je huisarts of Thuisvaccinatie.nl.

Better Places werkt samen met Thuisvaccinatie.nl.  Zij bieden een unieke service: vaccinaties bij je thuis, door een erkende arts op een moment dat jou het beste uitkomt. De artsen van Thuisvaccinatie vaccineren ook in de avonden of in weekenden. Hoewel Thuisvaccinatie bij je aan huis komt, is de dienstverlening niet duurder dan bijvoorbeeld de GGD of huisarts. Maak een afspraak bij Thuisvaccinatie.nl

Wij adviseren om vier tot zes weken voor vertrek de afspraak te plannen.

Veiligheid en reisadvies

De veiligheid van klanten en personeel staat bij Better Places altijd op de eerste plaats. Onze lokale reisexperts volgen de veiligheidssituatie op al onze bestemmingen doorlopend. Voor actuele informatie over de veiligheidssituatie op jouw bestemming verwijzen wij je naar de website van de rijksoverheid: reisadviezen.

Geld en pinnen

In Suriname betaal je met de Surinaamse Dollar (SRD). Het is handig om vlak voor je reis de koers van de Surinaamse Dollar eens te bekijken. Een zogenaamde ‘converter’ kan je hierbij helpen.

Pinnen kan vooral in de grote plaatsen in Suriname. Paramaribo, Nieuw Nickerie, Lelydorp, Groningen, Moengo en Domburg zijn enkele steden waar je vrij makkelijk een ATM kunt vinden. Let op dat je een automaat met een Cirrus of Maestro-logo hebt. Credit cards worden niet vaak geaccepteerd, enkel in Paramaribo kun je ze soms gebruiken. Zorg dat je ook altijd wat cash in Dollars of Euro’s bij je hebt: het kan voorkomen dat een automaat niet werkt.

Alle bankpassen zijn tegenwoordig standaard op gebruik binnen Europa ingesteld. Verander dit voor vertrek naar ‘wereld’, anders kun je geen geld pinnen.

Tijdsverschil

Het is in Suriname gedurende de zomertijd 5 uur vroeger dan in Nederland. In de winter is er een tijdsverschil van 4 uur met Nederland.

Elektriciteit

De netspanning in Suriname is 110 volt. Er zijn ook plaatsen waar 220 volt aanwezig is. Je hebt geen wereldstekker nodig om gebruik te kunnen maken van de stopcontacten. Het is wel aan te raden extra batterijen en een zaklamp mee te brengen, omdat de stroomvoorziening met name in het binnenland beperkt is.

Kleding

Voor een rondreis Suriname is het handig om lichte en luchtige (katoenen) kleding mee te nemen. Het is altijd handig om ook langere kleding mee te nemen, vooral voor in de avonden en in de jungle, omdat je hiermee muggen kunt weren.

Meer informatie?

Wil je meer praktische info Suriname? Bekijk de informatie van Te Gast In en bestel de reisgids online. Wij doen ons best om onze reizen zo duurzaam mogelijk uit te voeren. Ook jij kunt een bijdrage leveren. Lees hier onze tips.