De beste reistijd in Tanzania wordt uiteraard met name bepaald door het klimaat. Als je naar Tanzania op vakantie gaat, wil je graag lekker weer. Daarnaast wil je wellicht dat het niet te druk is. Ook voor de bestemming zelf is het beter als het toerisme beter over het jaar gespreid is. Daarom kijken wij voor beste reistijd Tanzania niet alleen naar het weer, maar ook naar de drukte in de verschillende maanden.

Reisexperts Karin en Astrid, die al jaren in Tanzania wonen, geven je graag advies over de beste reistijd voor je Tanzania vakantie. Afhankelijk van wat jij belangrijk vindt, kijken ze naar het klimaat, en naar de drukte in de verschillende maanden. Zo kun je een goede afweging maken bij de keuze van je vakantieperiode. Hieronder lees je meer over de beste reistijd Tanzania.

De beste reistijd Tanzania is in de maanden januari, februari en juni t/m oktober. In de maanden maart, november en december kun je ook prima een rondreis Tanzania maken.

Tanzania Klimaat

beste reistijd Tanzania

De beste reistijd in Tanzania is tijdens de maanden januari-februari en van juni t/m oktober. Tanzania heeft grotendeels een tropisch klimaat met temperaturen tussen de 27 en 32 graden Celsius. ’s Nachts kan het in de hooglanden wel afkoelen tot rond de 12 graden. In januari-februari wordt het gewoonlijk tussen de 25-30 graden. Van juni t/m oktober is het een droge, koelere periode.

Tanzania heeft twee regenseizoenen waar je rekening mee moet houden. Het regenseizoen in het westen en midden van Tanzania begint tussen eind oktober en begin december en loopt tot ongeveer half april. In het oosten van Tanzania is er sprake van twee regentijden: een kleine regentijd, die in november en december is, en de grote regentijd, die van maart tot half mei duurt. De natuur is in deze maanden wel op z’n best. De bebossing is op z’n groenst en in het noorden kun je tijdens het regenseizoen de grote migratie in Serengeti zien.

De beste reistijd Tanzania is tijdens de maanden januari-februari en van juni t/m oktober.

Drukte

beste reistijd Tanzania drukte

De drukste maanden in Tanzania zijn december-januari en juli-augustus. De tussenseizoenen vallen in de maanden februari-maart, juni en september-oktober en het rustigst is het in april-mei en november. De drukte heeft in Tanzania veel te maken met de weersomstandigheden, maar in de maanden september-oktober neemt de drukte al wat af en is het weer nog goed.

Speciale Evenementen

beste reistijd Tanzania evenementen

In principe vindt de grote migratie het hele jaar door plaats tussen de Maasai Mara in Kenia en de Serengeti in Tanzania. Onze lokale reisexperts geven tips waar en wanneer je het beste kunt kijken.

Lees meer over deze grote trek door Tanzania en Kenia in de verhalen van Karlijn, die dit grote spektakel mee mocht maken.

December – maart: Grote migratie (Zuiden van Serengeti)

In de maanden december t/m maart is de migratie in het zuiden van de Serengeti. Je hebt hier een prachtig uitzicht over de migratie. In februari worden er veel jonge dieren geboren, ook heel bijzonder om te spotten natuurlijk!

Juli – september: Grote migratie (Noorden van Serengeti)

Van half juli t/m september is de migratie in het noorden van de Serengeti en heb je de kans om de oversteek van de rivier mee te maken, heel spectaculair!

Plan jouw reis naar Tanzania

Ben je op zoek naar een bijzondere rondreis door Tanzania? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Karin en Astrid, de reisexperts in Tanzania. Zij maken je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Karin en Astrid.

Reiservaringen Tanzania

Bekijk meer reiservaringen van reizigers die op reis gingen naar Tanzania op TrustpilotRondreis of Reviews.