Reistips Jamaica volgens Ellen

  • Veelzijdig Portland
  • Raften op z'n Jamaicaans
  • Wandelen en koffie drinken in de Blue Mountains
  • Krokodillen spotten in de Black River
  • Ontdek de mooiste watervallen
  • Genieten in Treasure Beach
  • Verborgen resort in de jungle

Veelzijdig Portland 

Van Montego Bay, waar het vliegveld is, rijd je langs de tropische noordkust naar Portland. De weg is hier zeer goed en je kunt een hoop zien in korte tijd. Maak kennis met de natuur en historie van Jamaica in de Green Grotto Caves, een indrukkend grottenstelsel waar menig Afrikaan, Spanjaard en Brit zich door de eeuwen heen heeft schuilgehouden. Verderop vind je Dunn’s River Falls, een 183 meter lange waterval, die via tientallen plateaus uitloopt in de Caribische Zee. Nabij Port Antonio, de hoofdstad van de regio Portland, ligt het Blue Lagoon, een prachtig blauw meertje dat wel 55 meter diep is. Ontdek de omgeving met een boottochtje en overnacht hier in een schitterende boomhut van Kanopi House. 

Raften op z'n Jamaicaans 

Bamboevlotten werden voorheen gebruikt om via de rivier bananen te vervoeren. Vandaag de dag is het bij uitstek een vervoersmiddel voor toeristen om te ‘raften’. Tijdens een tochtje ga je het beeldschone binnenland van Jamaica te ontdekken. Laat je rondvaren over de River Grande, lunch met een traditionele maaltijd bij Belinda’s langs de rivier en sluit af aan de Caribische kust, waar talloze kleine maar schitterende strandjes op je liggen te wachten. Frenchman’s Cove is oogverblindend, maar ook Winnifred Beach mag er wezen. 

Wandelen en koffie drinken in de Blue Mountains 

Een bezoek aan de Blue Mountains mag tijdens je rondreis Jamaica niet ontbreken! Gelukkig ontkom je er eigenlijk niet aan als je het eiland rondreist. De weg naar Kingston loopt door de Blue Mountains, waar je het hoogste punt (ruim 2.250 meter) van Jamaica kunt vinden. Ideaal voor liefhebbers van een stevige hike, maar ook koffiedrinkers zijn hier aan het juiste adres. Bezoek een koffieplantages en leer meer over je favoriete drankje tijdens een actieve tour over het landgoed. Vanuit de Blue Mountains (vernoemd naar de blauwe gloed die over de bergen kan hangen) zie je Kingston al liggen.  

Benieuwd naar de ervaringen van reizigers naar Jamaica? Lees ze hier!

Krokodillen spotten in de Black River  

De Black River, een rivier met helder water maar met een zwarte bodem. Hierdoor lijkt het water zwart, tot je een krokodil(!) ziet zwemmen. Fotocamera’s klaar en handen binnen boord, want krokodillen spotten is hier praktisch een garantie. Het mangrovebos en de andere natuur waar je doorheen vaart is eveneens de moeite waard.  

Ontdek de mooiste watervallen 

De YS Falls, misschien nog wel mooier (want minder toeristisch) dan de Dunn’s River Falls. Slinger als Tarzan of Jane het turquoise water in en lunch met echte Jerk Chicken bij het eetstalletje voor de ingang. Aanrader! 

Benieuwd naar tips om plasticvrij te reizen in Jamaica? Klik hier.

Genieten in Treasure Beach 

Word wakker in het legendarische Jake’s Hotel aan Treasure Beach. Dit pareltje staat al sinds jaar en dag bekend om de relaxte boho vibes. Het kleinschalige hotel (vernoemd naar de family parrot) ligt aan zee en biedt prachtige, betaalbare accommodaties aan voor de avontuurlijke reiziger. Het eten is er heerlijk, maar ook Lover’s Leap is een aanrader. Al was het alleen maar om er van het uitzicht te genieten…  

Verborgen resort in de jungle 

Een kleinschalig resortje middenin de jungle, op 22 kilometer van Negril. Hoewel Zimbali Retreat (geïnspireerd op Zimbabwe en Bali) slechts een handjevol kamers telt, hoef je je hier niet te vervelen. Wie al genoeg tot rust is gekomen, kan een rondleiding over het terrein krijgen, waar veel groente en fruit te vinden is. ’s Avonds doe je mee aan de cooking experience, waar voor je neus maar liefst vijf gangen worden bereid en waar je heerlijk van zult genieten. Ook leuk is om op pad te gaan met Fire, een échte rastaman die in een zelfgebouwde hut in de heuvels woont. Fire laat je zien hoe hij leeft van en in de natuur en kookt een zalige, vegetarische maaltijd voor je van tijdens de wandeling verzamelde etenswaren. 

Plan jouw reis naar Jamaica

Ben je op zoek naar een bijzondere Jamaica rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Ellen, de reisexpert op Jamaica. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Ellen.

Jamaica met kinderen

Tanzania is geschikt voor een vakantie met zowel jonge als oudere kinderen. Met de hele familie kan je de reistips van onze lokale reisspecialist in Jamaica zelf meemaken.  Bekijk hier een voorbeeld van een reis Jamaica met kinderen.

Beste reistijd Jamaica

Reisexpert Ellen, die al jaren in Jamaica woont, geeft je graag advies over de beste reistijd voor je Jamaica vakantie. Afhankelijk van wat jij belangrijk vindt, kijkt ze naar het klimaat, en naar de drukte in de verschillende maanden. Lees meer over de beste reistijd van Jamaica.