Duurzaam reizen betekent voor ons reizen met een positieve impact. Wij geloven dat toerisme de wereld een beetje mooier kan maken als het op een verantwoorde manier gebeurt. Met onze reizen willen we dat de werkgelegenheid op de plaats van bestemming toeneemt. Wij vinden het belangrijk dat je kennismaakt met locals, zo heb jij een onvergetelijke ervaring en hebben de mensen daar inkomsten. We zorgen voor een duidelijk afvalbeleid, beperken CO2-uitstoot en willen ‘overtourism’ voorkomen. Vind jij het, net als wij, belangrijk dat al die mooie bestemmingen bewaard blijven voor volgende generaties? Laat Nina of Rob, lokale reisexperts voor Zwitserland, een reis voor je samenstellen vol met positieve impact!

Tips voor een duurzame Zwitserland reis

Er zijn vele manieren waarop ook jij je reis zo positief mogelijk kan maken. Bekijk al onze tips voor duurzaam reizen. Hieronder hebben we een aantal voorbeelden voor je verzameld om te laten zien hoe je tijdens je reis door Zwitserland prachtige duurzame ervaringen kan opdoen. Zo draag je ook een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen!

Lokale ervaringen

Natuurlijk wil je de bekende highlights van Zwitserland bekijken. Maar wil je het land écht leren kennen? Kies dan ook voor bijzondere excursies en overnachtingen, waarbij je van dichtbij kennismaakt met de locals. Laat je inspireren door ondernemers met een indrukwekkend verhaal. Ga op avontuur met lokale gidsen die de mooiste plekken weten te vinden. Slaap bij een boerenfamilie thuis, leer de kunst van chocolade maken of kies voor een workshop waarbij een vakman je alles uitlegd over hoe Zwitserse zakmessen worden gemaakt: waar je ook voor kiest, het wordt zeker één van de hoogtepunten van je reis waarbij niet alleen jij maar ook de natuur en de bewoners profiteren van je duurzame reis.

Daisy - locals

"Reizen met een sociale onderneming betekent niet alleen een bijzondere ervaring, je mag je er ook nog eens goed bij voelen. Jouw geld wordt namelijk gebruikt om het leven van de gemeenschap die je bezoekt een beetje beter te maken."

Daisy - Impact Manager Better Places
Daisy