Slechts op korte afstand van ons lage landje, maar een compleet ander landschap. Onderweg erheen per trein, en vervolgens lekker actief wandelen of fietsen; met een individuele rondreis Zwitserland verken je het land dat bekend staat vanwege haar prachtige berglandschappen en de vele meren.

Ontvang een voorstel op maat

Geef Nina je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

Let op: De lokale reisexpert van deze bestemming spreekt geen Nederlands, de communicatie zal daarom in het Engels verlopen. Het is geen probleem als je zelf liever in het Nederlands schrijft.

Let op: Oostenrijk kan alleen via het formulier op de betreffende pagina geboekt worden.

Let op: Op dit moment is het helaas niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Kaapverdië

Let op: Vanwege de politieke situatie in Ethiopië is het momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen.

Let op: De verwachting is dat China vanwege corona pas in 2023 weer toeristen toelaat. Op dit moment is het daarom niet mogelijk om een reisaanvraag te doen.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Mongolië.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Kirgizië.

Let op: Vanwege de politieke situatie in Myanmar is het momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen.

Let op: Op dit moment is het helaas niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Maleisisch Borneo.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Kosovo.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Moldavië.

Let op: het is op dit moment enkel mogelijk een actieve (wandel- en/of fiets-) reis door Zwitserland aan te vragen. 

Let op: Wales kan alleen via het formulier op de betreffende pagina geboekt worden.

Let op: Helaas is het tot en met eind oktober niet mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis door Panama. 

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze maatregelen om veilig op reis te kunnen gaan en onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Kleinschalige accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Zwitserland maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Reisadvies Zwitserland

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Zwitserland. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken.

Praktische informatie


Beste reistijd Zwitserland

beste reistijd Zwitserland

Beste reistijd Zwitserland

Waar moet je nu op letten voor een duurzame reis? We hebben speciaal daarvoor een checklist voor duurzaam reizen samengesteld!

Rondreizen in Zwitserland

Actieve rondreis Zwitserland met kinderen

Zwitserland is een geweldige bestemming voor natuurliefhebbers. Wil jij een rondreis in Zwitserland met kinderen maken? Onze reisexpert stelt graag een familiereis op maat met je samen. De activiteiten, wandelingen en fietstochten worden afgestemd op de wensen van het gezin en de kinderen. Samen met de reisspecialist bepaal jij het tempo van jullie rondreis door Zwitserland. Actieve dagen en rustdagen wisselen elkaar af, als jij dat wilt. Zoek je inspiratie voor een rondreis in Zwitserland met kinderen? Bekijk bijvoorbeeld eens de actieve rondreis Zwitserland met kinderen die in het alpendorp Soos begint. Een ideaal startpunt voor families met kinderen!

Wandelen in Zwitserland

Glinsterende meren, ruige bergruggen en naaldbossen waar je de verkoeling opzoekt: Zwitserland is een droom voor iedere natuurliefhebber. Tijdens het wandelen in Zwitserland kom je op de mooiste ongerepte plekken die de natuur te bieden heeft. Er zijn voor iedere wandelaar genoeg opties in Zwitserland. Wil je een makkelijke dagwandeling maken of juist een meerdaagse hike maken met flink wat hoogtemeters? Onderweg kun je eten of overnachten in sfeervolle berghutten, vaak met de allerbeste uitzichten.
In principe kun je in heel Zwitserland wandelen: het land heeft duizenden kilometers aan bewegwijzerde wandelpaden. De mooiste wandelingen vind je in het zuidelijke Wallis (bij Zermatt), het westelijke Graubunden (waar ook de Bernina Express doorheen reist) en het Berner Oberland (omgeving Interlaken). De wandelroutes zijn duidelijk aangegeven, dus je hoeft niet bang te zijn dat je verdwaalt. Bekijk eens de prachtige wandelreis in Zwitserland die reisspecialist Nina in elkaar heeft gezet, startend in Spiez aan de Thunersee.

Fietsen in Zwitserland

Ook fietsen in Zwitserland is een leuke manier om dit natuurrijke land te ontdekken. En hoewel Zwitserland veel bergen heeft, betekent dat niet dat je veel hoeft te klimmen tijdens het fietsen. In de dalen kun je namelijk ook prachtig fietsen zonder de hoogte in te gaan. De fietsroutes in Zwitserland zijn goed bewegwijzerd en onderweg kom je regelmatig overzichtskaarten van het gebied tegen.
Een leuke fietsroute is de Bodensee Radweg: een route van zo’n 250 kilometer rondom de Bodensee die door Duitsland, Oostenrijk én Zwitserland gaat. Het landschap is vlak tot licht heuvelachtig, dus deze route is ook voor de minder getrainde fietser prima te doen.
Je kunt een eigen fiets meenemen of ter plekke een fiets huren. Ga voor een elektrische fiets of een fiets met meerdere versnellingen als je ook door heuvelachtige gebieden en bergen wilt rijden. Houd er tot slot rekening mee dat het verplicht is om een helm te dragen tijdens het fietsen in Zwitserland.

Overnachten in Zwitserland

Tijdens een rondreis in Zwitserland slaap je in kleinschalige, bijzondere accommodaties. Onze reisspecialist Nina mixt graag overnachtingen in traditionele boerderijen bij gastvrije families met kleinschalige hotels op mooie locaties. Zo leer je de mensen en het Zwitserse plattelandsleven beter kennen.

Stel zelf je rondreis door Zwitserland samen

Bij Better Places kun jij zelf jouw rondreis door Zwitserland samenstellen. Geef jouw wensen door aan onze reisexpert Nina en ontvang een reisvoorstel op maat.

Veelgestelde vragen Zwitserland

Is Zwitserland leuk voor een rondreis met kinderen?

Is Zwitserland makkelijk met de trein te bereiken?

Wat is de beste reistijd voor een rondreis Zwitserland?