Slechts op korte afstand van ons lage landje, maar een compleet ander landschap. Met een individuele rondreis Zwitserland verken je het land dat bekend staat vanwege haar prachtige berglandschappen en de vele meren. Ga je lekker actief wandelen of fietsen, of besluit je vanaf Nederland met de trein te reizen om vervolgens je reis met de trein binnen Zwitserland voort te zetten? 

Neem een optie

Onze Zwitserland reizen hebben een vast programma en zijn eenvoudig te boeken. Neem een optie en onze reisexpert stuurt je binnen vijf werkdagen een prijsopgave. Vervolgens kun je de reis definitief boeken.

 

Klimaatimpact

De gemiddelde uitstoot van een retourvlucht naar Zwitserland (Zurich) is 302kg CO2e (Bron: Atmosfair). De gemiddelde uitstoot van de retourreis met de auto is 180kg CO2 en ga je met de trein dan is de uitstoot slechts 4kg CO2 (Bron: Green Tickets).

Bekijk de klimaatimpact van onze reizen

De echte prijs van vliegen
  • Gemiddelde prijs retourticket € 66,-
  • Bijdrage klimaatverandering € 55,08
  • Bijdrage luchtvervuiling € 15,43
  • Echte prijs vliegticket € 136,51

Lees meer over de echte prijs van vliegen.

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Kleinschalige accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Zwitserland maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Reisadvies Zwitserland

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Zwitserland. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken.

Praktische informatie


Beste reistijd Zwitserland

beste reistijd Zwitserland

Beste reistijd Zwitserland

Waar moet je nu op letten voor een duurzame reis? We hebben speciaal daarvoor een checklist voor duurzaam reizen samengesteld!

Rondreizen in Zwitserland

Actieve rondreis Zwitserland met kinderen

Zwitserland is een geweldige bestemming voor natuurliefhebbers. Wil jij een rondreis in Zwitserland met kinderen maken? Onze reisexpert heeft de ideale familiereis samengesteld. De activiteiten, wandelingen en fietstochten zijn helemaal afgestemd op de wensen van het hele gezin. Actieve dagen en rustdagen wisselen elkaar af. Bekijk bijvoorbeeld eens de actieve rondreis Zwitserland met kinderen die in het alpendorp Soos begint. Een ideaal startpunt voor families met kinderen!

Wandelen in Zwitserland

Glinsterende meren, ruige bergruggen en naaldbossen waar je de verkoeling opzoekt: Zwitserland is een droom voor iedere natuurliefhebber. Tijdens het wandelen in Zwitserland kom je op de mooiste ongerepte plekken die de natuur te bieden heeft. Er zijn voor iedere wandelaar genoeg opties in Zwitserland. Wil je een makkelijke dagwandeling maken of juist een meerdaagse hike maken met flink wat hoogtemeters? Onderweg kun je eten of overnachten in sfeervolle berghutten, vaak met de allerbeste uitzichten.
In principe kun je in heel Zwitserland wandelen: het land heeft duizenden kilometers aan bewegwijzerde wandelpaden. De mooiste wandelingen vind je in het zuidelijke Wallis (bij Zermatt), het westelijke Graubunden (waar ook de Bernina Express doorheen reist) en het Berner Oberland (omgeving Interlaken). De wandelroutes zijn duidelijk aangegeven, dus je hoeft niet bang te zijn dat je verdwaalt. Bekijk eens de prachtige wandelreis in Zwitserland die reisspecialist Nina in elkaar heeft gezet, startend in Spiez aan de Thunersee.

Fietsen in Zwitserland

Ook fietsen in Zwitserland is een leuke manier om dit natuurrijke land te ontdekken. En hoewel Zwitserland veel bergen heeft, betekent dat niet dat je veel hoeft te klimmen tijdens het fietsen. In de dalen kun je namelijk ook prachtig fietsen zonder de hoogte in te gaan. De fietsroutes in Zwitserland zijn goed bewegwijzerd en onderweg kom je regelmatig overzichtskaarten van het gebied tegen.
Een leuke fietsroute is de Bodensee Radweg: een route van zo’n 250 kilometer rondom de Bodensee die door Duitsland, Oostenrijk én Zwitserland gaat. Het landschap is vlak tot licht heuvelachtig, dus deze route is ook voor de minder getrainde fietser prima te doen.
Je kunt een eigen fiets meenemen of ter plekke een fiets huren. Ga voor een elektrische fiets of een fiets met meerdere versnellingen als je ook door heuvelachtige gebieden en bergen wilt rijden. Houd er tot slot rekening mee dat het verplicht is om een helm te dragen tijdens het fietsen in Zwitserland.

Overnachten in Zwitserland

Tijdens een rondreis in Zwitserland slaap je in kleinschalige, bijzondere accommodaties. Onze reisspecialisten mixen graag overnachtingen in traditionele boerderijen bij gastvrije families met kleinschalige hotels op mooie locaties. Zo leer je de mensen en het Zwitserse plattelandsleven beter kennen.

De ideale rondreis door Zwitserland

Bij Better Places reis je door Zwitserland volgens een vast programma. Onze lokale reisexperts Nina en Rob kennen Zwitserland door en door en hebben de mooiste rondreizen door Zwitserland samengesteld. Neem een optie op een reis en je ontvangt binnen vijf werkdagen een prijsopgave. Vervolgens kun je de reis definitief boeken.

Veelgestelde vragen Zwitserland

Is Zwitserland leuk voor een rondreis met kinderen?

Is Zwitserland makkelijk met de trein te bereiken?

Wat is de beste reistijd voor een rondreis Zwitserland?