De alpen en de meren zijn wellich de eerste dingen waar je aan denkt bij het horen van Zwitserland. Maar laat je vooral niet misleiden door de grootte van het land, want er valt nog verrassend veel te ontdekken! Ook als je meer buiten de gebaande paden wilt reizen zijn er voldoende tips die we je mee kunnen geven. Onze lokale reisexpert deelt graag onze Zwitserland reistips, zodat je ook naar die onontdekte gebieden kunt reizen.

Onze 'geheime' Zwitserland reistips

  • Jura
  • Oost-Zwitserland
  • Fribourg
  • Ticino

Jura

In het westen van het land vind je Jura, een relatief dunbevolkte regio waar de locals Frans spreken en paarden overal zichtbaar zijn. De sfeer is er dan ook heel anders dan in de rest van het land. Vanwege de natuur en de relaxte sfeer is dit voornamelijk een populaire bestemming voor de Zwitsers zelf. Enkele van de hoogtepunten van de regio zijn het enorme keteldal Creux du Van, de grotten van Areuse, de groene rivierbedding van de rivier Doubs en de top van de berg Chasseral.

Oost-Zwitserland

Het Bodenmeer, het heuvelachtige Appenzellerland en zelfs de Wildkirchli die op de cover van National Geographic terecht is gekomen. Het is bijna een wonder dat deze regio toch nog zo onontdekt is door buitenlandse toeristen. Delen van dit gebied zijn zeer landelijk, met de prachtige uitzichtpunten en Appenzell dorpjes als hoogtepunt. Dit gebied is een ideale keuze voor gemiddelde wandelaars, die de hoge pieken van de Alpen liever (nog) niet willen trotseren.
 

Op zoek naar een fiets- en/of wandelvakantie? Nina helpt je graag met het samenstellen van een mooie reis!

Fribourg

Fribourg is een zeer klein gebied, gelegen in de Vooralpen, en een regio die zeker niet mag ontbreken in dit rijtje van Zwitserland reistips. De gemixte landschappen van vooralpen, heuvels en (kleinere) bergen, en het feit dat een groot deel van het kanton tweetalig is, geeft deze regio een special touch. De Schwarzsee en de Jaunbachkloof zijn de bekendste bezienswaardigheden, maar het hoogtepunt van deze regio is ongetwijfeld de kaas (beste kaas van Zwitserland!).

Ticino

De toegangspoort tot het zuiden en daarom ook getekent door een Italiaanse flair; Ticino wordt ook niet voor niets "het zonnige Zwitserland" genoemd. Je kijkt hier uit op de bergen terwijl je over de boulevards met palmbomen rondom Lago Maggiore en het Meer van Lugano kunt lopen. De wijnvelden vragen erom ontdekt te worden tijdens een fietstochtje, en omdat de bergen hier altijd dichtbij zijn, kun je je vakantie een mooie mix van genieten en actief zijn laten maken. Alhoewel Ticino juist door zijn karakter als bestemming aan populariteit heeft gewonnen, valt er nog genoeg buiten de gebaande paden te regelen en mag deze dan ook niet ontbreken op dit lijstje reistips voor Zwitserland!

Plan jouw reis naar Zwitserland

Ben je op zoek naar een actieve Zwitserland rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Nina, de reisexpert in Zwitserland. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Nina.