De beste reistijd op de Galapagos eilanden wordt uiteraard met name bepaald door het klimaat. Maar wellicht speelt voor jou ook de vraag hoe druk het is in de verschillende maanden een rol. Voor de bestemming zelf is het eveneens beter als het toerisme beter over het jaar gespreid is. Daarom kijken wij niet alleen naar het weer, maar ook naar de drukte in de verschillende maanden.

Als je niet afhankelijk bent van de schoolvakanties is het een aanrader om buiten het hoogseizoen op vakantie te gaan. Het voordeel van reizen buiten de schoolvakanties is bovendien dat de ticketprijzen vaak een stuk lager liggen. Reisexpert René, die al jaren in Ecuador woont, geeft je graag advies.

De beste reistijd Galapagos is van februari tot en met april. In deze maanden is het zeewater het meest helder, zijn de temperaturen van het water goed en is de wind vrij rustig, waardoor de hoogte van de golven meevalt. De beesten laten zich wel het hele jaar door zien.

Klimaat

Beste reistijd Galapagos

De Galapagos Eilanden liggen een eind uit de kust van Ecuador. De eilanden groep kent een warm en nat klimaat dat onder invloed staat van de Humboltstroom. Deze golfstroom zorgt voor een koude luchtaanvoer die het kenmerkende karakter aan de eilanden geeft. De Galapagos Eilanden zijn in de hele wereld bekend om zijn unieke en diverse flora en fauna. Het unieke aan deze eilanden is dat er geen roofdieren voorkomen. Darwin heeft door het bestuderen van de deze eilandengroep zijn evolutietheorie vorm gegeven. De complete eilandengroep en de zee eromheen zijn geplaatst op de werelderfgoedlijst. De belangrijkste eilanden zijn Isabela, Santa Cruz, Fernandina, San Salvador, San Cristobal, Santa Maria, Marchena, Espanola en Pinta.

De Galapagoseilanden kennen een (sub)tropisch klimaat. Gedurende het hele jaar vind je er temperaturen tussen 25 tot 30 graden. Er valt tevens het hele jaar door regen, maar door de hoogteverschillen verschilt dit van plaats tot plaats.

Drukte

Weer Galapagos

Het toerisme op de Galapagos eilanden wordt vanuit de overheid gereguleerd. Er is een maximum aantal bezoekers dat op de Galapagos wordt toegelaten. Zo is het er nooit te druk. Uiteraard zie je ook hier wel verschillen tussen hoog- en laagseizoen.

Plan jouw reis naar de Galapagos eilanden

Ben je op zoek naar een bijzondere Galapagos reis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met René, de reisexpert in Ecuador. Hij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij René.

Reiservaringen Galapagos

Bekijk meer reiservaringen van reizigers die op reis gingen naar Galapagos op Trustpilot of Rondreis.