Uitstoot van je reis naar Ecuador (kg CO2e)

Reizen met positieve impact

In de reiswereld vind je steeds meer sociale ondernemingen en ook Better Places is een sociale onderneming. Voor een sociale onderneming is een positieve bijdrage aan een mooiere wereld belangrijker dan veel geld verdienen. Als sociale onderneming vinden wij het belangrijk dat de mensen in de landen die we bezoeken optimaal profiteren van het toerisme. Dit betekent bijvoorbeeld dat mensen die voor je werken een eerlijk inkomen krijgen, dat je vaak verblijft in kleinschalige hotels en excursies doet die een authentieke ervaring bieden. Ook investeren wij een deel van onze winst in goede doelen.

Route bijzondere reis Ecuador

Start reis in Quito

Je Ecuador vakantie start in Quito, waar je per vliegtuig aankomt. Afhankelijk van je aankomsttijd kan je de stad gaan bewonderen. In deze eerste dagen bezoek je Cuyabeno, waar je middenin het regenwoud verblijft.

Dag 1 - Aankomst in Quito

Je bijzondere reis door Ecuador begint in Quito op 2800 meter hoogte. Bij aankomst op de luchthaven word je opgewacht door een chauffeur en naar je hotel gebracht in het centrum van Quito.

Dag 2 - Quito

Rond 9 uur in de ochtend wordt je opgehaald door een lokale, Engels sprekende gids. Te voet en met het openbaar vervoer ontdek je verschillende wijken en locaties in Quito. De gids neemt je ook mee naar de grootste markt van Quito waar je verschillende soorten vruchten kunt proeven.

Dag 3 - naar Cuyabeno

Vroeg in de ochtend vertrek je met de bus vanaf je hotel naar Lago Agrio. Dit is een stad aan de rand van het regenwoud van Ecuador. Je komt ’s middags aan bij de prachtige lodge. Na een siësta verlaat je de lodge om te zwemmen in de lagune en een prachtige zonsondergang te zien in het midden van Laguna Grande. Je keert terug naar de lodge voor het diner en kunt de eerste dag in de jungle ontspannen afronden in een hangmat of genieten van een drankje in de bar.

Dag 4 - Cuyabeno

Na het ontbijt maak je een wandeling van ongeveer 3-4 uur door het primaire bos, waarbij de gids uitleg geeft over het regenwoud en geneeskrachtige planten. Je kunt grote bomen observeren zoals de Ceibo-boom of kleine insecten zoals mieren. Je keert terug naar de lodge voor de lunch, neemt een pauze en ’s middags zie je de prachtige vlinders en zwem je in de lagune. Als je geluk hebt, kun je de prachtige roze rivier dolfijnen zien. Geniet van de prachtige zonsondergang en de schoonheid van de Amazone.

Dag 5 - Cuyabeno

Na het ontbijt stap je in je kano en vaar je in ongeveer een uur naar een familie van de Tarapuy-gemeenschap. Je kunt leren hoe je traditioneel brood maakt. Je keert rond twee uur ’s middags terug naar de lodge. Na het avondeten heb je de mogelijkheid om een nachtelijke wandeling door het primaire bos te maken.

 Jamu Lodge ligt in het ecologische reservaat Cuyabeno, vol wilde dieren en biodiversiteit. Vanuit de lodge zijn allerlei activiteiten te ondernemen, zoals vogels spotten, kajakken, wandelen en kanoën. Alle maaltijden zijn bij de prijs inbegrepen. De kamers in de Jamu Lodge beschikken over een eigen badkamer en uitzicht op de tuin. In de kamer zijn biologisch afbreekbare producten zoals shampoo en zeep aanwezig.

 KLM vliegt rechtstreeks op Ecuador, dit is de beste vliegroute naar Ecuador. Door het boeken van een directe vlucht beperk je de CO2-uitstoot van je reis aanzienlijk. Maar er zijn nog veel meer redenen om een directe vlucht te boeken.

 

Quito en Cotopaxi

Na je verblijf in de jungle keer je terug naar Quito. Hier heb je een vrije dag en kan je op eigen gelegenheid de stad ontdekken. Daarna reis je door naar Nationaal Park Cotopaxi.

Dag 6 - naar Quito

Vroeg in de ochtend voor het ontbijt is er een wandeling om verschillende soorten vogels te ontdekken. Na het ontbijt nemen jullie de gemotoriseerde kano terug naar de ingang van het reservaat van Cuyabeno. Op de terugweg heb je een laatste kans om vogels en andere dieren te zien zoals apen en zelfs anaconda’s. Bij de ingang van het Cuyabeno-reservaat wordt je opgehaald door een gedeelde bus die je terugbrengt naar Lago Agrio. Je krijgt een lunchbox als je deze dag vertrekt. U keert terug naar Quito met de bus.

Dag 7 - Quito

Vandaag heb je een vrije dag. Op deze dag kunnen je een bezoek brengen aan het oude centrum van Quito, de evenaar of met de kabelbaan naar de Pichincha vulkaan.

Dag 8 - naar Cotopaxi

In de ochtend reis je naar nationaal park Cotopaxi, De gids brengt je met de auto naar 4500 meter hoogte en vanaf daar kun je naar de hut op 4800 meter lopen. Je verblijft in een oude hacienda met uitzicht op Cotopaxi.

 Hacienda el Porvenir was in de koloniale tijd eigendom van de Jezuïeten. Sinds 1913 is het in het bezit van een lokale familie, die het in 1999 heeft omgetoverd tot accommodatie. De lemen gebouwen met rieten daken zijn gebouwd met materialen uit de omgeving, en liggen rondom een grote binnenplaats waar je onder andere de stallen nog kunt zien.

 

Trekking van Isinliví naar Chugchilán

Vanuit Cotopaxi reis je door naar Isinliví. Hier is het begin van trektocht naar Chugchilán. De wandeling voert je door prachtige landschappen en laat je geweldige uitzichten zien!

Dag 9 - naar Isinliví

In de ochtend is er een mogelijkheid voor een paardrijtocht van ongeveer twee uur onder begeleiding van lokale gidsen. Je verblijft in LLullu Llama Mountain Lodge

 LLullu Llama Mountain Lodge is de perfecte plek voor natuurliefhebbers en hikers. De milieuvriendelijke lodge is gebouwd in een originele, meer dan 120 jaar oude boerderij. Stel je voor: uitzicht over de omliggende bergen vanaf iedere hoek in de lodge, een gezellig haardvuur, heerlijk eten met lokale producten en de beste Jacuzzi die je je maar kunt voorstellen!

Dag 10 - naar Chugchilán

Vandaag starten jullie de trektocht vanuit jullie hostal Llullu Llama in Isinliví. Je loopt van Isinliví naar het dorp Chugchilán. Isinliví en Chugchilán zijn kleine Andes-dorpen die allebei veel charme hebben. Het is een mooie wandeling van ongeveer 6 uur die je door prachtige landschappen en enkele geweldige uitkijkpunten voert. Je neemt een lunchpakket mee en afhankelijk van je tour gaat er een paard of muilezel mee om je spullen te vervoeren. Er gaat een gids mee zodat je niet verdwaalt! Zorg voor voldoende water. Je zult de nacht doorbrengen in een hostel. Nadat je bent ingecheckt, kun je een wandeling maken om de omgeving te verkennen. Wanneer je ’s avonds terugkomt, ruik je de typische Ecuadoriaanse gerechten in het hostel.

Dag 11 - Chugchilán

Een chauffeur haalt je op en brengt je naar je volgende bestemming; Quilotoa Lake. Het Quilotoa-meer is een vulkanisch kratermeer dat volgens geologen 250 meter diep is. Het meer is prachtig en heeft een speciale groene kleur door opgeloste mineralen. Het is mogelijk om van de rand naar het meer te lopen. Houd er rekening mee dat als je naar beneden loopt, je ook omhoog moet klimmen. Het is behoorlijk steil en het kost wat tijd en energie om terug naar de kraterrand te lopen. Het is mogelijk om een paard te huren dat je terug brengt. Daarna bezoek je een studio in het kleine dorpje Tigua waar ze beroemde kunst uit de omgeving aanbieden.

 

Naar Guamote

Na de trektocht vervolg je je reis naar Guamote. Guamote is een klein dorpje in de Andes waar de bevolking voor meer dan 90% bestaat uit inheemse mensen. Hier kan je dus goed kennis maken met de lokale bevolking!

Dag 12 - naar Guamote

Vanuit Tigua rijd je naar Guamote via een mooie route door de Andes. Onderweg wordt er een stop gemaakt in nationaal park Chimborazo. Dit is de hoogste berg van Ecuador, 6268 meter. Het is ook de hoogste berg ter wereld gemeten vanaf het middelpunt van de aarde. Er is geen plek op aarde waar je zo dicht bij de zon kunt komen met je voeten op de grond. De auto rijd naar een hoogte van 4800 meter en vanaf hier kun je wandelen naar de klimmers hut op 5000 meter. Als je dan nog voldoende energie hebt kun je doorlopen tot aan de gletsjer.

Dag 13 - Guamote

Op ongeveer 55 km van Guamote, via slingerweggetjes door een geweldig paramo landschap, vind je de authentieke inheemse gemeenschap van Ozogoche. De gemeenschap is omringd door een cluster van 45 prachtige meren! Tijdens de reis krijgt u een indruk van het dagelijks leven van de mensen in de bergen. Op 3400m boven zeeniveau. Je krijgt een verbluffend uitzicht op een uniek deel van Ecuador dat nog steeds een stukje ongerepte ongerepte natuur is. Dit is de plek waar je grote kuddes lama’s en alpaca’s kunt zien en in één oogopslag over meerdere bergen kunt kijken!

Dag 14 - Guamote

Guamote is een klein dorpje in de Andes, niet ver van Riobamba. Meer dan 90% van de bevolking bestaat uit ‘indigenas’. In Guamote komen niet veel toeristen. Een kookworkshop is een leuke manier om in contact te komen met de locals. De chefs van het hotel Inti Sisa, die allemaal uit Guamote komen leren je een aantal lekkere gerechten te maken. Zij spreken geen Engels, en Spaans is niet hun moedertaal, maar zij laten je het hele proces van hun perspectief zien. Rond Guamote wordt veel quinoa verbouwd en je leert verschillende manieren om deze populaire superfood te bereiden. Ook leer je hoe je empanadas maakt, Ecuadoriaanse deeghapjes met verschillende vullingen. Aan het eind geniet je samen met de chefs van dit heerlijke lokale gerecht, en heb je vast en zeker een paar nieuwe woorden Spaans geleerd.

 De kunst van Tigua is buitengewoon kleurrijk en gedetailleerd. In het verleden hebben de schilders in hun schilderijen geen gebruik gemaakt van diepte, wat heeft geresulteerd in een één-dimensionaal ogend schilderij. Sinds de vorige eeuw begonnen schilders gebruik te maken van westerse technieken en tegenwoordig hebben hun schilderijen perspectieven en schakeringen. De onderwerpen van de schilderijen verschillen van het weergeven van traditioneel leven tot met sneeuw bedekte vulkanische pieken.

 

Cuenca

Onderweg naar Cuenca stop je bij de Inca ruïnes van Ingapirca, de belangrijkste archeologische Inca locatie van Ecuador. Hierna rijd je verder naar Cuenca.

Dag 15 - naar Cuenca

Vandaag rijd je van Guamote naar Cuenca met een stop bij de Inca ruines van Ingapirca. Hier krijg je een rondleiding door een lokale gids over de belangrijkste archeologische Inca locatie in Ecuador.

Dag 16 - Cuenca

Vandaag ontdek je Cuenca op de fiets. Samen met een lokale, Engelstalige gids ontdek je veel verborgen plekken in het oude centrum van Cuenca. 

Dag 17 - Cuenca

Vandaag ga je het prachtige nationaal park Las Cajas ontdekken. Samen met je Engelssprekende gids ga je op tour door het mooie nationale park. Wandel langs de honderden meren en door de emerald groene bossen. 

 

Beëindig je positieve impact reis in Puerto Lopez

De laatste paar dagen van je bijzondere Ecuador vakantie verblijf je in Puerto Lopez. Hier kan je nog even genieten van de mooie stranden die Ecuador te bieden heeft en tot rust komen na je vakantie. Ook is er de mogelijkheid om Isla de la Plata te bezoeken. Vanuit hier reis je naar Guayaquil voor je vlucht naar huis.

Dag 18 - naar Puerto Lopez

Met een privé transfer reis je vandaag van Cuenca naar Puerto Lopez. De reistijd is ongeveer 7 uur. Je verblijft in een hotel op het einde van de boulevard van Puerto Lopez op een rustige locatie met het strand direct voor het hotel.Het aardige personeel komt uit de buurt en kan je daardoor veel informatie geven over de omgeving van Puerto Lopez. Het hotel heeft rondom het gebouw een mooie tropische tuin. Vanuit de gemeenschappelijke lounge kun je genieten van het uitzicht op de groene tuin en het terras.

Dag 19 - Puerto Lopez

Vandaag kun je Isla de la Plata bezoeken, een eiland op ongeveer een uur varen van Puerto Lopez. De bijnaam van het eiland is Galapagos voor de armen vanwege het feit dat het een stuk goedkoper is om Isla de la Plata te bezoeken dan de Galapagos-eilanden. Net als op de Galapagos eilanden vind je er een grote verscheidenheid aan zeevogels zoals de blauwvoetgent, fregatvogel en pelikanen. Je kunt hier ook walvissen spotten in het walvissen seizoen. 

Dag 20 - Puerto Lopez

In Puerto Lopez en omgeving zijn verschillende activiteiten te ondernemen. Zo kun je optioneel naar het Nationaal park Machalilla. Dit nationale park is het enige nationale kustpark van Ecuador. Het bestaat uit ongeveer 50 km strand, 40.000 hectare tropisch droog bos en nevelwoud en ongeveer 20.000 hectare oceaan. Het park herbergt een verscheidenheid van meer dan 200 vogelsoorten en ook diersoorten zijn te vinden zoals herten, eekhoorns, brulapen, hagedissen, slangen en leguanen.

Dag 21 - Vertrek naar huis

Helaas zit je bijzondere reis Ecuador er weer op. In de ochtend reis je met de bus naar het vliegveld van Guayaquil voor de vlucht naar huis. 

 Doordat deze reis zo'n 3 weken duurt, heb je langer om de bestemming te verkennen. Bovendien zijn er meer voordelen van slow travel.

Ontvang een voorstel op maat

Geef René je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

 

Bekijk de positieve en negatieve impact van de Ecuador reis.

Ik ben benieuwd

Bijzondere accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Ecuador maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Reisadvies Ecuador

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Ecuador. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Ecuador

Beste reistijd Ecuador

Beste reistijd Ecuador

Plasticvrij op reis

Wij streven ernaar dat reizigers in 2020 geen gebruik meer maken van single use plastic waterflesjes. Als reiziger gebruik je per week zo’n 15 waterflessen per persoon. Dit levert een gigantische afvalberg op en helaas komt veel plastic afval terecht in zee. Wij geven je graag praktische tips zodat je geen enkele plastic fles meer hoeft te kopen tijdens je Ecuador vakantie. Neem in ieder geval een hervulbare waterfles mee, in veel hotels kun je deze bijvullen met water uit grote containers.

Sustainable Development Goals

Eind 2015 hebben de Verenigde Naties 17 Werelddoelen opgesteld om een einde te maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering: de Sustainable Development Goals. Deze doelen vormen een richtlijn om de wereld voor iedereen een betere plek te maken. Better Places wil graag een bijdrage leveren aan het bereiken van de Sustainable Development Goals. Wij geloven dat als je op een verantwoorde manier reist, toerisme de wereld een beetje mooier kan maken. Het mooie is, dat dit tegelijkertijd zorgt voor unieke, authentieke ervaringen.

Verminderen van CO2-uitstoot

Better Places is gestopt met het compenseren van de CO2-uitstoot van de reizen die zij organiseert. Compensatieprojecten, zoals bomen planten en kooktoestellen uitdelen, blijken weinig effect te hebben. Bovendien maken we met compenseren de uitstoot van broeikasgassen niet ongedaan. Daarom zetten we nu vol in op het verminderen van onze totale CO2e-uitstoot. Dat is inclusief het vervoer van en naar de bestemming. Dat betekent dat we steeds meer focussen op reizen binnen Europa, naar bestemmingen die ook per trein of auto bereikbaar zijn. Lees meer over onze weg van compenseren naar reduceren en true pricing.

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.