Hun kinderen waren er aanvankelijk niet van overtuigd dat een actieve rondreis in Colombia net zo leuk zou zijn als de hele vakantie aan het zwembad liggen. Maar samen met de lokale reisspecialist van Better Places in Colombia, stelden Monique Staals en haar gezin een prachtige Colombia met familie reis samen die perfect aansloot op al hun wensen. “Colombia is zo divers, het heeft iedereen iets te bieden.”

Colombiaanse roots

De zoon en dochter van Monique (15 en 17 jaar) zijn geadopteerd en komen oorspronkelijk uit Colombia. Ze waren nooit meer terug geweest. “Nu het zoveel beter gaat met Colombia en het weer veilig is om er rond te reizen, wilden we hen graag hun geboorteland laten zien”, vertelt Monique. “Mijn man en ik waren vroeger echte reizigers, maar sinds we kinderen hebben zijn onze vakanties een stuk minder avontuurlijk. De kinderen vonden een vakantie aan het zwembad ook prima, want ze wisten niet goed wat ze moesten verwachten van een reis waarbij ze elke paar dagen op een andere plek zouden slapen. Uiteindelijk werd onze Colombia individuele reis zo’n succes dat zij het reisvirus ook te pakken hebben gekregen.”

De rondreis door Colombia was voor ons een aaneenschakeling van hoogtepunten!

Lokale kennis en goede voorwaarden

Monique en haar gezin wilden hun Colombia individuele reis reis graag boeken bij een lokale reisorganisatie, omdat die de meest bijzondere plekken en accommodaties in het land weet te vinden. Omdat ze wel graag wilden reizen onder ANVR-voorwaarden, kozen ze voor Better Places. “Met Better Places stel je je reis samen met een lokale reisspecialist, maar hebben we wel de zekerheid van Nederlandse voorwaarden”, zegt Monique. “Samen met de lokale reisspecialist, maakten we onze reis helemaal op maat. Alles kon en alles mocht, ze konden alles voor ons regelen. We wilden bijvoorbeeld graag een paardrijdtocht inbouwen, omdat onze dochter paardrijden geweldig vindt. Bovendien bezochten we in de eerste week de familie en het pleeggezin van onze kinderen. De reisexpert regelde voor deze bezoeken een geweldige Colombiaanse tolk die Nederlands sprak en dat werkte perfect.”

In een autoband de rivier af – Colombia met familie

In 3,5 week doorkruiste het gezin een groot deel van het land. Ze reisden door de bergen en langs de kust en bezochten prachtige steden. Ze logeerden op een koffieplantage en leerden hoe koffie werd geproduceerd, genoten van de dansende Colombianen op het centrale plein van prachtig Cartagena en ondernamen verschillende avontuurlijke activiteiten. “De reis kende zoveel hoogtepunten dat ik het lastig vind om er een paar uit te kiezen”, zegt Monique enthousiast. “De familiebezoeken waren natuurlijk heel bijzonder, maar ook het snorkelen bij de Rosario-eilanden vonden we geweldig. Het paardrijden in de bergen was schitterend en ons verblijf aan de rivier in Taironaka was heel speciaal. Hier hadden we een hutje naast het huisje van een indianenfamilie. We dreven in autobanden de rivier af, die uitmondde in zee, heel leuk om te doen. Het raften bij San Gil vonden we ook heel gaaf.”

Reisexpert Sigrid heeft de ideale rondreis voor Colombia met kinderen samengesteld, met avontuur en genoeg rust in de reis.

Bijzondere overnachtingen

Monique is ook erg te spreken over de mooie accommodaties in hun Colombia met familie reis, van heel eenvoudige hutjes tot luxe boutiquehotels. “De reisexpert koos steeds bijzondere plekken voor ons uit”, zegt ze. “Ons huisje direct aan het strand van Palomino was het mooiste, met onze eigen veranda compleet met hangmatten en loungebedden.” Monique kan iedereen aanraden om Colombia te gaan ontdekken. “Het land is zo mooi qua natuur en cultuur, het is zo gevarieerd. Bovendien zijn de mensen enorm vriendelijk en gastvrij en staan ze altijd klaar om je te helpen. Er is voor elk wat wils: van relaxen op het strand tot paardrijden in de bergen en van slenteren door steden tot raften op de rivier. Onze hele reis was perfect geregeld, we voelden ons heel veilig en we hebben ontzettend genoten van alles wat Colombia te bieden heeft.”

Plan jouw reis naar Colombia

Ben je op zoek naar een bijzondere Colombia rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Sigrid en Koen, de reisspecialisten in Colombia. Zij maken je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Sigrid en Koen.

Meer inspiratie voor een rondreis

Wil je nog meer inspiratie opdoen over een mooie reis of zoek je meer mooie plekken en ervaringen voor in je Colombia individuele rondreis? Lees meer op de website van colombiablog.nl. Of lees over de reiservaring van Ties en zijn familie.

Familiereizen Colombia

Wil je Colombia met kinderen bereizen? Dat is geen enkel probleem. Onze lokale reisexpert Sigrid heeft veel ervaring met het organiseren van familiereizen Colombia en helpt je graag om je reisroute helemaal op maat samen te stellen.