Haar kinderen komen allebei uit Colombia en dat maakte de reis die Jeannette Mulder in 2017 maakte met haar gezin extra bijzonder. Met z’n vijven reisden ze in drie weken dwars door het land. Ze trokken door de Andes, bezochten prachtige steden, logeerden op een koffieboerderij en genoten van de kust. “Colombia en haar inwoners zitten in een positieve spiraal.” Lees hieronder het verslag van hun Rootsreis Colombia.

Het is al 25 jaar geleden dat Jeannette en haar man Rob hun zoon ophaalden in Colombia en drie jaar later volgde een tweede reis voor hun dochter. Daarna keerden ze niet meer terug in Colombia, vooral vanwege de veiligheidssituatie. Die is inmiddels sterk verbeterd en toen Jeannette’s zoon liet weten dat hij graag naar Colombia wilde, besloten ze met het hele gezin te gaan: Jeannette en Rob, hun zoon (28) en dochter (24) en haar man. “De eerste twee keer dat we in Colombia waren mochten we nergens alleen naartoe”, vertelt Jeannette. “Ik vond het prachtig om te zien hoe Colombia inmiddels veranderd is. Je kunt er nu als reiziger vrij en veilig rondlopen en de mensen zijn heel open en gastvrij. Je voelt aan alles dat de Colombianen in een positieve spiraal zitten.”

Rootsreis Colombia op maat gemaakt

Toen het gezin ervoor koos om naar Colombia te gaan, ging Jeannette op zoek naar reisorganisaties die een individuele rondreis op maat konden maken. “Bij Eddy, de lokale reisspecialist van Better Places in Colombia, hadden we meteen een goed gevoel”, vertelt Jeannette. “Hij is een begrip geworden voor ons, want Eddy regelde het allemaal. Hij reageerde steeds heel snel, maakte onze reis helemaal op maat en hield ook tijdens de reis in de gaten of alles volgens plan verliep. We hadden een paar bijzondere wensen, want we wilden graag terug naar de steden waar onze kinderen vandaan komen. Bovendien moest onze zoon een geboortebewijs ophalen in zijn geboorteplaats. Dat was geen probleem: Eddy regelde een gids die ons daar heel goed bij geholpen heeft.”

”Ik heb Colombia in mijn hart gesloten.” 

Slapen op een koffieboerderij tijdens je rootsreis Colombia

De gids regelde ook dat het gezin het kindertehuis kon bezoeken waar Jeannette’s zoon gewoond heeft en waar ze met open armen werden ontvangen. “Eddy weet precies welke gids hij voor wat moet inzetten”, zegt Jeannette. “De eerste anderhalve week reisden we met een privéchauffeur en dat beviel ook heel goed. Onze chauffeurs en gidsen vertelden ons vaak volop over hun leven en land en dankzij hen leerden we Colombia steeds beter kennen. Dat gebeurde ook tijdens ons verblijf op een koffieboerderij. Hier logeerden we bij lokale koffieboeren en onze gastvrouw kookte heerlijk voor ons. De familie liet ons vervolgens zien hoe ze koffie verbouwen en wat er bij dat proces komt kijken. Heel bijzonder. Ik vond het kleinschalige karakter van onze accommodaties in Colombia erg fijn. Het was steeds weer een verrassing in wat voor soort hotel we nu weer zouden slapen.”

Indrukwekkende natuur en cultuur

Jeannette vindt het lastig om de hoogtepunten van hun reis te benoemen. “De hele reis zat zo goed in elkaar en was zo goed geregeld, dat het echt aaneenschakeling van hoogtepunten werd”, zegt ze. “Ik vond onze wandelingen in de Andes prachtig, ik genoot van de magische stad Cartagena en van de Cocora-palmenvallei. Onze gids daar had zoveel passie voor het behoud van de natuur, daar hebben we diepe gesprekken over gehad.” Jeannette heeft Colombia helemaal in haar hart gesloten. “Colombia heeft geweldige natuur en cultuur, ongelofelijk hartelijke mensen en het land is zo veelzijdig. Bergen, kust, steden, het is allemaal prachtig. Familie en vrienden zeggen altijd dat we stralen als we over onze reis praten. En dat klopt. Het is een fantastisch land.”

Meer Colombia reiservaringen

Bekijk de Colombia ervaringen van reizigers die in de afgelopen periode met ons op reis naar Colombia gingen.

Plan jouw reis naar Colombia

Ben je op zoek naar een bijzondere Colombia rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Sigrid en Koen, de reisspecialisten in Colombia. Zij maken je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Sigrid en Koen.

Rootsreis Colombia – Veiligheid 

Colombia heeft geen goede reputatie als het gaat om veiligheid. Volgens onze lokale reisexpert in Colombia, is dat onterecht. In de steden en regio’s die wel door toeristen worden bezocht, kun je zonder problemen reizen. Sigrid geeft je graag meer informatie over de veiligheid Colombia.

Beste reistijd rootsreis Colombia

De beste reistijd Colombia is in de maanden december t/m maart en juli t/m september. In de overige maanden kun je ook prima een rondreis Colombia maken.