Een maand lang reisden Ties van Rappard, zijn vrouw en drie kinderen van 14, 13 en 8 door Colombia. Ze bewonderden mooiste plekken van het land, maar zagen ook de andere kant van Colombia. Ze deelden hun Colombia reiservaring met ons. Samen met de lokale reisspecialist van Better Places, bezochten ze Stichting Straatkinderen Medellín. Dit project is twaalf jaar geleden opgezet om straatkinderen te helpen.

Colombia Reiservaring

Ties en zijn gezin begonnen hun reis in het zuiden van Colombia. Een prachtig gebied, maar de reisdagen waren lang. “Toen we in Medellín aankwamen, stond er weer een lange dagtrip op de planning”, zegt Ties. “Daar hadden we even geen zin in. Die reisexpert bood aan om ons rond te leiden door de stad en de Stichting Straatkinderen Medellín te bezoeken. Dat leek ons interessant. We bekeken eerst de hoogtepunten van de stad en namen toen de kabelbaan naar de buitenwijk van Medellín waar de stichting actief is.”

Over Stichting Straatkinderen Medellín

Oprichter Eddy kwam naar Colombia om een half jaar met straatkinderen te werken en daarna te gaan reizen. Reizen kwam er niet van. Eddy bleef in Colombia en richtte de Stichting Straatkinderen Medellín op. Hij ontdekte dat veel straatkinderen in Colombia gek zijn van voetballen en dat het hun droom was om in de officiële competitie te spelen. Eddy beloofde de kinderen om dat te gaan proberen, onder voorwaarde dat ze naar een tehuis en naar school zouden gaan. Dat werd een succes: sinds 2007 heeft de stichting een jongens- en een meisjesteam in de competitie en er voetballen 260 kinderen bij het project. Daarnaast heeft de stichting een muziekproject, de straatkinderenkrant en recreatie-activiteiten.

Hier zie je hoe het leven in Colombia voor veel mensen echt is.

Voetballen met lokale kinderen

Ties: “We bezochten het voetbalveld en onze kinderen voetbalden samen met de Colombiaanse kinderen. Een dag ervoor waren we naar een voetbalwedstrijd tussen de teams van Medellín en Bogota geweest en onze kinderen droegen voetbalshirtjes van Medellín. Dat schiep meteen een band, dan hoef je elkaars taal niet te kunnen spreken. Oprichter Eddy liet ons ook zijn nieuwe gebouw zien, waar kinderen Engelse les krijgen, hulp krijgen bij hun huiswerk en begeleid worden bij het kiezen van een werk- of studierichting.”

Een bijzonder bezoek – Colombia reiservaring

Ties en zijn gezin vonden het indrukwekkend om te zien wat de stichting doet. “Het gaat veel beter in Colombia dan een aantal jaren geleden, maar er is nog steeds veel armoede”, zegt Ties. “Eddy werkt in wijken waar hulp hard nodig is. Voetbal is een mooie ingang om het leven van straatkinderen weer op de rit te krijgen. Het is mooi dat Eddy met hart en ziel werkt voor de stichting, hij heeft duidelijk zijn hart verpand aan Colombia en de mensen. Voor ons was het bezoek aan zijn project een kans om te zien hoe het leven in Colombia voor veel mensen echt is. Alle toeristische bezienswaardigheden zijn mooi, maar hier ben je even in een heel andere wereld. Dat Eddy ons zelf rondleidde, zorgde voor context en een eerlijk verhaal over het werk dat zijn stichting verricht. We vonden het allemaal een heel bijzonder bezoek.”

Plan jouw reis naar Colombia

Ben je op zoek naar een bijzondere Colombia rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Sigrid en Koen, de reisspecialisten in Colombia. Zij maken je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Sigrid en Koen.

Meer inspiratie voor een rondreis

Wil je nog meer inspiratie opdoen over een mooie reis met je gezin? Lees meer op de website van colombiablog.nl. Of lees over de reiservaring van Monique en haar familie.

Familiereizen Colombia

Wil je Colombia met kinderen bereizen? Dat is geen enkel probleem. Onze lokale reisexpert Sigrid heeft veel ervaring met het organiseren van familiereizen Colombia en helpt je graag om je reisroute helemaal op maat samen te stellen.