Zoek je een reisbestemming met prachtige natuur, bergen, woestijnen én witte bountystranden? Met kleurrijke, bruisende steden, archeologische schatten en volop gave outdooractiviteiten? Het lijkt misschien onmogelijk om dat allemaal in één bestemming te vinden, maar Colombia voldoet aan al deze eisen. Een individuele rondreis Colombia staat garant voor en reis vol hoogtepunten.

Voorbeelden van reizen door Colombia

Onderstaande reizen zijn puur ter inspiratie. Bij Better Places kun je elke mogelijke reis laten samenstellen.
Vraag vrijblijvend een voorstel aan bij Colombia specialist Sigrid.

Ontvang een voorstel op maat

Geef Sigrid je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat. 

Kleinschalige accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Colombia maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Reisadvies Colombia

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Colombia. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Colombia

Beste reistijd Colombia

Rondreizen in Colombia

Tips voor een rondreis Colombia: de ruige Tatacoa-woestijn

Qua natuur is Colombia heel afwisselend. Naast witte stranden, bergen en jungle heeft het land ook woestijn. De kurkdroge Tatacoa-woestijn doet denken aan de nationale parken van Amerika, met rotsformaties van rode steen en grillige bergen. ’s Nachts kun je er bovendien geweldig sterrenkijken. Houd je van archeologie, dan heeft Colombia je ook veel te bieden. In San Agustin Archaelogical Park vind je ruim vijfhonderd beelden en monumenten en de locatie is UNESCO Werelderfgoed. Ook Ciudad Perdida, de Verloren Stad, aan de Caribische kust is bijzonder. Deze ruïnes liggen diep verscholen in de jungle en de trek er naartoe duurt vijf dagen. Je slaapt ’s nachts in hangmatten in de buitenlucht. Heel avontuurlijk dus! Meer weten over flora & fauna in Colombia? Ga op pad met een natuurgids Colombia van NatureScanner.

Duurzaam reizen Colombia

Wil je zo verantwoord mogelijk reizen in Colombia, dan zijn er verschillende manieren om dat te bereiken. Boek bijvoorbeeld excursies die je kennis laten maken met het dagelijks leven in Colombia. Bezoek fair trade-koffieplantages, overnacht op lokale boerderijen en ga langs bij initiatieven die zich inzetten voor een goed doel. Zo kun je in Medellín de Stichting Straatkinderen Medellín bezoeken. Of Stichting La Vecina in Cartagena, die kinderen uit een sloppenwijk helpt. Probeer tijdens je Colombia-reis ook zo min mogelijk binnenlandse vluchten te boeken. Als je overland reist, zie je veel meer van het land én het is een stuk duurzamer.

Colombia met kinderen : een echt avontuur

Wil je Colombia met kinderen bereizen? Dat is geen enkel probleem. Onze lokale reisexpert Sigrid heeft veel ervaring met het organiseren van familiereizen Colombia en helpt je graag om je reisroute helemaal op maat samen te stellen.