Zoek je een reisbestemming met prachtige natuur, bergen, woestijnen én witte bountystranden? Met kleurrijke, bruisende steden, archeologische schatten en volop gave outdooractiviteiten? Dan is een rondreis Colombia wat je zoekt. Het lijkt misschien onmogelijk om dat allemaal in één bestemming te vinden, maar Colombia heeft het! Een individuele rondreis door dit prachtige land staat garant voor een reis vol hoogtepunten.

 

Neem de tijd en laat de cultuur écht op je inwerken

Bekijk de positieve en negatieve impact van de Colombia reis.

Ik ben benieuwd

Retour Amsterdam - Bogotá: uitstoot per airline (kg CO2 p.p.)

Kleinschalige accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Colombia maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Wissel je verre reizen af met een vakantie dichterbij huis

Reisadvies Colombia

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Colombia. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Colombia

Beste reistijd Colombia

Beste reistijd Colombia

Waar moet je nu op letten voor een duurzame reis? We hebben speciaal daarvoor een checklist voor duurzaam reizen samengesteld!

Rondreizen in Colombia

Tips voor een rondreis Colombia: de ruige Tatacoa-woestijn

Qua natuur is Colombia heel afwisselend. Naast witte stranden, bergen en jungle heeft het land ook woestijn. De kurkdroge Tatacoa-woestijn doet denken aan de nationale parken van Amerika, met rotsformaties van rode steen en grillige bergen. ’s Nachts kun je er bovendien geweldig sterrenkijken. Houd je van archeologie, dan heeft Colombia je ook veel te bieden. In San Agustin Archaelogical Park vind je ruim vijfhonderd beelden en monumenten en de locatie is UNESCO Werelderfgoed. Ook Ciudad Perdida, de Verloren Stad, aan de Caribische kust is bijzonder. Deze ruïnes liggen diep verscholen in de jungle en de trek er naartoe duurt vijf dagen. Je slaapt ’s nachts in hangmatten in de buitenlucht. Heel avontuurlijk dus! Meer weten over flora & fauna in Colombia? Ga op pad met een natuurgids Colombia van NatureScanner.

Duurzaam reizen Colombia

Wil je zo verantwoord mogelijk reizen in Colombia, dan zijn er verschillende manieren om dat te bereiken. Boek bijvoorbeeld excursies die je kennis laten maken met het dagelijks leven in Colombia. Bezoek fair trade-koffieplantages, overnacht op lokale boerderijen en ga langs bij initiatieven die zich inzetten voor een goed doel. Zo kun je in Medellín de Stichting Straatkinderen Medellín bezoeken. Of Stichting La Vecina in Cartagena, die kinderen uit een sloppenwijk helpt. Probeer tijdens je Colombia-reis ook zo min mogelijk binnenlandse vluchten te boeken. Als je overland reist, zie je veel meer van het land én het is een stuk duurzamer.

Veilig reizen in Colombia

Als je een verre reis maakt, wil je zorgeloos kunnen genieten met zo weinig mogelijk risico's. Wij luisteren goed naar de ervaringen van onze lokale reisexperts, ondernemers en reizigers. We brengen je graag op de hoogte van de huidige stand van zaken en wat je zelf kan doen zodat je veilig op reis kunt gaan in Colombia. Het is makkelijker dan je misschien denkt!

Colombia met kinderen: een echt avontuur

Wil je met kinderen een rondreis Colombia maken? Dat is geen enkel probleem. Onze lokale reisexpert Sigrid heeft veel ervaring met het organiseren van familiereizen Colombia en stuurt je graag een voorstel op maat

Veelgestelde vragen

In welke periode kun je het beste naar Colombia reizen?

Is Colombia geschikt om met kinderen naar toe te reizen?

Is het veilig om naar Colombia af te reizen?