Het was de eerste keer dat Kiona de Wijs (38) alleen met haar zoon Ryda (4) op reis ging. Daarom zocht ze een bestemming die makkelijk te bereizen was, met mooie natuur en een ontspannen sfeer. Het werd Costa Rica. Liesbet, de lokale reisexpert van Better Places, maakte voor Kiona en Ryda een reis op maat. Lees de Costa Rica vakantie ervaringen van Kiona en Ryda.

“Ons bezoek aan de Bribri Indianen was geweldig”

Voor iemand van vier jaar is Ryda al erg bereisd, maar Kiona ging eerder nog nooit alleen met haar zoon op pad. “Ik houd zelf erg van reizen en dat wil ik ook met Ryda blijven doen”, vertelt Kiona. “Hij is heel makkelijk en samen met hem reizen gaat prima. Qua bestemming dacht ik eerst aan Suriname, maar uiteindelijk werd het Costa Rica. Dat land is wat kleiner en makkelijker te bereizen en de natuur is er prachtig. Met een groep reizen zag ik niet zitten, dus stelde ik samen met Liesbet onze individuele reis samen.”

Rondreis Costa Rica met kinderen zonsondergang

Cultuur leren kennen

Voor Ryda was dit avontuur ook een succes, want hij speelde volop met de kinderen van de Bribri. “Dat is één van de leukste dingen van reizen met een kind: je hebt nog meer interactie met de lokale bevolking”, zegt Kiona. “Het is mooi om te zien hoe kinderen die elkaars taal niet spreken, toch lekker samen gaan kleuren.” Na hun nacht in het houten huis wandelden Kiona en Ryda door het dorp en zagen hoe de locals in hun mooiste kleren naar de kerk gingen. “We hebben de cultuur van de Bribri een beetje leren kennen en dat vond ik geweldig. Ik vind het contact met de lokale bevolking heel belangrijk tijdens een reis.”

Costa Rica ervaring naar Bribri met kano

Geen regelwerk ter plekke

Kiona kijkt terug op een rondreis vol bijzondere Costa Rica vakantie ervaringen. Ze is heel tevreden over Liesbet, die de hele reis organiseerde. “Van tevoren was het contact al heel goed”, zegt ze. “Ik kreeg prima advies over de plekken die we wilden bezoeken en Liesbet gaf me volop informatie over het land. We hebben twee keer geskyped, zodat ik al mijn praktische vragen kon stellen. Ik kon op haar advies aan, want ze woont zelf in Costa Rica. Ter plekke was alles perfect geregeld. De transfers waren goed, de hotels ook en als er iets was kon ik via WhatsApp meteen mijn vraag stellen. Deze manier van reizen heeft mij een heleboel regelwerk bespaard en daardoor konden we volop genieten van onze reis. En dat hebben we allebei gedaan: ook Ryda vond Costa Rica ontzettend leuk.”

Plan jouw reis naar Costa Rica

Ben je op zoek naar een bijzondere Costa Rica rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Liesbet, de reisexpert in Costa Rica. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Liesbet.

Costa Rica vakantie ervaringen

Bekijk meer reiservaringen van reizigers die met Better Places op reis gingen naar Costa Rica op Reisgraag of Rondreis.