Hun dochters zijn 13 en 17 jaar en daarom verwachtten Cor Wabeke en Yvon Louter dat ze dit jaar voor het laatst met het hele gezin op zomervakantie zouden gaan. Een mooie reden om een extra bijzondere reis te maken en dat werd het: in 2,5 week reisde het gezin langs de mooiste plekken van Costa Rica.

Cor en Yvon gingen op zoek naar een bijzondere reisbestemming buiten Europa en kwamen zo terecht op de website van Better Places. Yvon had al vaker in Midden-Amerika gereisd en zo rolde Costa Rica uit de bus. “Een land dat heel anders is dan wat we gewend zijn, maar waar je toch comfortabel en met eigen vervoer kunt reizen”, zegt Cor. “Better Places sprak ons aan, omdat we zelf onze reis konden samenstellen. We wilden niet op de bonnefooi of met een groep reizen, dus dit was de perfecte oplossing voor onze Familiereis Costa Rica.”

Alles klopte

Ze legden contact met de lokale reisspecialist van Better Places in Costa Rica. Zij stelde vragen over het soort reis die ze wilden maken en maakte op basis daarvan een reisvoorstel. “Dat zag er meteen heel goed uit”, zegt Yvon. “We hebben maar een paar dingen hoeven wijzigen en toen waren we tevreden. We hadden alle vertrouwen in Better Places: de specialiste kent het land en kon ons het beste advies geven. Tijdens onze familiereis Costa Rica bleek dat vertrouwen helemaal terecht. Alles klopte: de route, de huurauto, de accommodaties en de activiteiten.”

“Costa Rica is ideaal om met het hele gezin te bereizen”

Auto huren in Costa Rica

Het gezin reisde twaalf dagen met een huurauto rond en dat beviel heel goed. Ze konden in hun eigen tempo reizen en stoppen wanneer ze wilden. “Bovendien waren de wegen prima en konden we met de navigatie de weg goed vinden”, vertelt Cor. “Na twaalf dagen stapten we in een grote bus, op weg naar Tortuguero National Park. We reisden met een boot de jungle in, dus dat konden we niet zelfstandig organiseren. Het was even omschakelen met zo’n groep, maar ook deze trip was prima geregeld. We sloten onze reis af met heerlijke dagen in Puerto Viejo, aan de Caribische kust. Het Jamaicaanse sfeertje, het strand, de reggae-muziek en de leuke winkeltjes en eettentjes: geweldig om deze plek met de fiets te ontdekken.”

Hoogtepunten familiereis Costa Rica

Cor en Yvon vinden het lastig om de hoogtepunten van de reis te benoemen. “De hele ervaring was zo mooi”, zegt Cor. “Ik was zelf helemaal weg van het regenwoud. Het bekende woud in Monteverde was mooi, maar ook Rio Celeste en vooral de jungle van Corcovado National Park waren fantastisch.” “We vonden het ook geweldig om te zien hoe de zeeschildpadden hun eieren legden in Tortuguero”, vult Yvon aan. “We hadden daar een fijne lodge dicht bij het strand, dus we konden ’s ochtends precies zien waar de schildpadden allemaal geweest waren. Onze accommodaties waren trouwens vrijwel allemaal goed, met heel vriendelijke medewerkers en mooie locaties in de natuur.”

Praktische tips Costa Rica

Cor en Yvon zijn heel tevreden over Better Places. “We kregen steeds snel reacties op onze vragen en ik vond de aanpak heel persoonlijk”, zegt Cor. “Dat we onze reis op maat konden samenstellen was ook heel fijn. Bovendien kregen we volop praktische tips, bijvoorbeeld over het downloaden van kaarten en het kopen van telefoonkaarten. Dat scheelde in Costa Rica zelf weer regelwerk. Costa Rica zelf vonden we geweldig en het was een ideale bestemming voor ons als gezin. De natuur, de afwisseling in landschappen en de cultuur zorgden voor een prachtige familiereis Costa Rica.”

Plan jouw reis naar Costa Rica

Ben je op zoek naar een bijzondere Costa Rica rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Miranda, de reisexpert in Costa Rica. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Miranda.

Costa Rica inspiratie

Een van de hoogtepunten van Cor en Yvon is het bezoek aan de jungle van Corcovado. Sigrid deelt in haar blog haar tips voor Corcovado National Park.