Hun dochters zijn 13 en 17 jaar en daarom verwachtten Cor Wabeke en Yvon Louter dat ze dit jaar voor het laatst met het hele gezin op zomervakantie zouden gaan. Een mooie reden om een extra bijzondere reis te maken en dat werd het: in 2,5 week reisde het gezin langs de mooiste plekken van Costa Rica.

“Costa Rica is ideaal om met het hele gezin te bereizen”

Cor en Yvon gingen op zoek naar een bijzondere reisbestemming buiten Europa en kwamen zo terecht op de website van Better Places. Yvon had al vaker in Midden-Amerika gereisd en zo rolde Costa Rica uit de bus. “Een land dat heel anders is dan wat we gewend zijn, maar waar je toch comfortabel en met eigen vervoer kunt reizen”, zegt Cor. “Better Places sprak ons aan, omdat we zelf onze reis konden samenstellen. We wilden niet op de bonnefooi of met een groep reizen, dus dit was de perfecte oplossing voor onze Familiereis Costa Rica.”

Familiereis Costa Rica wandelen in de jungle

Auto huren in Costa Rica

Het gezin reisde twaalf dagen met een huurauto rond en dat beviel heel goed. Ze konden in hun eigen tempo reizen en stoppen wanneer ze wilden. “Bovendien waren de wegen prima en konden we met de navigatie de weg goed vinden”, vertelt Cor. “Na twaalf dagen stapten we in een grote bus, op weg naar Tortuguero National Park. We reisden met een boot de jungle in, dus dat konden we niet zelfstandig organiseren. Het was even omschakelen met zo’n groep, maar ook deze trip was prima geregeld. We sloten onze reis af met heerlijke dagen in Puerto Viejo, aan de Caribische kust. Het Jamaicaanse sfeertje, het strand, de reggae-muziek en de leuke winkeltjes en eettentjes: geweldig om deze plek met de fiets te ontdekken.” 

Familiereis Costa Rica surfen

Praktische tips Costa Rica

Cor en Yvon zijn heel tevreden over Better Places. “We kregen steeds snel reacties op onze vragen en ik vond de aanpak van Liesbet heel persoonlijk”, zegt Cor. “Dat we onze reis op maat konden samenstellen was ook heel fijn. Bovendien kregen we volop praktische tips, bijvoorbeeld over het downloaden van kaarten en het kopen van telefoonkaarten. Dat scheelde in Costa Rica zelf weer regelwerk. Costa Rica zelf vonden we geweldig en het was een ideale bestemming voor ons als gezin. De natuur, de afwisseling in landschappen en de cultuur zorgden voor een prachtige familiereis Costa Rica.”

Plan jouw reis naar Costa Rica

Ben je op zoek naar een bijzondere Costa Rica rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Liesbet, de reisexpert in Costa Rica. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Liesbet.