Jan-Pieter en Cecile en hun drie kinderen (17, 15 en 12 jaar) maakten al eerder mooie verre reizen, maar hun autorondreis Costa Rica was wel heel bijzonder. Met een huurauto reden ze dwars door het land, genoten van de prachtige natuur, de mooie accommodaties en de relaxte sfeer. “Costa Rica heeft onze verwachtingen overtroffen.” Lees hun ervaringen hieronder.

Costa Rica voorstel op maat

Jan-Pieter en Cecile dachten in 2015 al na over een reis naar Costa Rica, maar kozen toen voor Amerika. In 2017 reisden ze alsnog af naar Latijns-Amerika. “Costa Rica trok ons vooral vanwege de prachtige natuur en de groene jungle”, vertelt Jan-Pieter. “Daarnaast waren we op zoek naar een mooi avontuur voor ons hele gezin. Midden-Amerika was nieuw voor ons en we waren benieuwd naar dat deel van de wereld.” Ze hadden in 2015 al gemaild met Better Places over een potentiële Costa Rica reis. Cecile: “We hadden toen heel leuk persoonlijk contact met de lokale reisspecialist van Better Places. Zij kwam meteen met een mooi reisprogramma. Toen we besloten om dit jaar wel naar Costa Rica te gaan, hebben we niet verder gekeken dan Better Places.”

Duidelijk reisadvies

Jan-Pieter en Cecile vinden het leuk om zich in een land te verdiepen en zelf hun reis te bepalen. De Costa Rica specialiste hielp hen om hun ideale autorondreis Costa Rica samen te stellen. “Het goede van Better Places vond ik dat we de ruimte kregen om onze eigen ideeën in te passen, maar dat ze ook heel duidelijk advies gaf als we volgens haar iets niet moesten doen”, zegt Cecile. “Daar hadden we echt iets aan. De reisspecialiste woont zelf in Costa Rica en ze kent het land goed. We vertrouwden helemaal op haar advies.”

“We hebben de natuur in Costa Rica heel intens beleefd”

Autorondreis Costa Rica 3 weken

Het gezin maakte een individuele rondreis van drie weken. Ze reden met een huurauto dwars door het land, van de Caribische kust naar Tortuguero National Park en van de Arenal vulkaan naar Rincón de la Vieja. Daarnaast bezochten ze het regenwoud van Monteverde en brachten ze een paar dagen door aan het strand van Samara. “Alleen Tortuguero National Park hebben we niet individueel gedaan, dat park bezochten we met een internationale groep”, vertelt Jan-Pieter. “Dat is zo goed bevallen dat we dat best vaker willen gaan doen. Een paar dagen samen zijn met internationale reizigers was erg leuk voor de afwisseling.”

Ook rust inbouwen

De afwisselende Costa Rica vakantie kende verschillende hoogtepunten. Zo was de accommodatie bij de Arenal vulkaan een voltreffer. “We verbleven hier in een huis, waarvan één verdieping helemaal bestond uit enorme ramen”, zegt Jan-Pieter. “Mét prachtig uitzicht op de vulkaan. ’s Ochtends zagen we toekans en kolibries langs het raam vliegen, geweldig. We zaten daar midden in de natuur.” Cecile: “Ik vond het kustplaatsje Samara ook geweldig. Je hebt daar echt het Caribische gevoel en er is veel te doen. We hadden daar een fijn huisje op een klein resort.” Het gezin koos ervoor om af en toe een paar dagen rust in te bouwen, zodat ze niet alleen maar aan het reizen waren. “Better Places heeft ook wat dat betreft goed naar ons geluisterd, want de reis zat goed in elkaar”, zegt Cecile. “Ik was ook erg enthousiast over de app voor onze reis, waar het schema, onze hotels en mogelijke excursies in stonden.”

Heimwee naar de natuur

De Costa Rica autorondreis overtrof de verwachtingen van de vijf gezinsleden. “Ik heb zelfs een beetje heimwee naar Costa Rica”, lacht Cecile. “We hebben al mooie reizen gemaakt, maar Costa Rica springt eruit. Ook voor onze kinderen. De sfeer in Costa Rica is heel relaxed en je beleeft het natuurschoon heel intens: je voelt, ruikt en hoort de natuur.” Jan-Pieter: “Onze kinderen zijn pubers, die thuis met hun telefoon leven. Maar nu gingen ze helemaal op in de natuur, de dieren en het avontuur. We vonden Costa Rica allemaal geweldig.”

Plan jouw reis naar Costa Rica

Ben je op zoek naar een bijzondere Costa Rica rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Miranda, de reisexpert in Costa Rica. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Miranda.

Overweldigende natuur in Costa Rica

Het gezin van Jan-Pieter en Cecile heeft enorm genoten van de overweldigend mooie natuur tijdens hun autorondreis Costa Rica. De prachtige regen- en nevelwouden vormen het leefgebied van veel verschillende dieren. In Costa Rica komen ongeveer 890 soorten vogels voor, bijna geen plek ter wereld heeft er meer! Lees meer over vogels in Costa Rica op Naturescanner.