Het was de eerste keer dat Kiona de Wijs (38) alleen met haar zoon Ryda (4) op reis ging. Daarom zocht ze een bestemming die makkelijk te bereizen was, met mooie natuur en een ontspannen sfeer. Het werd Costa Rica. De lokale reisexpert van Better Places maakte voor Kiona en Ryda een reis op maat. Lees hieronder het reisverslag Costa Rica van Kiona en Ryda.

Individuele reis door Costa Rica

Voor iemand van vier jaar is Ryda al erg bereisd, maar Kiona ging eerder nog nooit alleen met haar zoon op pad. “Ik houd zelf erg van reizen en dat wil ik ook met Ryda blijven doen”, vertelt Kiona. “Hij is heel makkelijk en samen met hem reizen gaat prima. Qua bestemming dacht ik eerst aan Suriname, maar uiteindelijk werd het Costa Rica. Dat land is wat kleiner en makkelijker te bereizen en de natuur is er prachtig. Met een groep reizen zag ik niet zitten, dus stelde ik samen met Better Places onze individuele reis samen.”

Reisverslag Costa Rica: Slapen bij de Bribri

Kiona en Ryda reisden twee weken door Costa Rica. Ze bezochten het nationale park Tortuguero, waarbij ze per boot naar hun lodge reisden. Ze zagen hoe schildpadden hun eieren legden op het strand, ze genoten van het strand bij Puerto Viejo de Talamanca aan de Caribische kust en verbleven een nacht bij de Bribri Indianen in het Yorkin Indigenous Reserve. “Dat was een van de mooiste Costa Rica ervaringen,” vertelt Kiona. “Veel plekken in Costa Rica zijn vrij toeristisch, maar bij de Bribri waren we de enige reizigers. We voeren met een kano door de jungle, naar het dorp van de Bribri. We sliepen in een simpel houten huis, zonder elektriciteit en met alleen koud water. Met een gids maakten we een mooie wandeling, waarbij hij liet zien hoe de Bribri cacao-pasta maken. Het was zo’n mooie ervaring.”

“Ons bezoek aan de Bribri Indianen was geweldig”

Cultuur leren kennen

Voor Ryda was dit avontuur ook een succes, want hij speelde volop met de kinderen van de Bribri. “Dat is één van de leukste dingen van reizen met een kind: je hebt nog meer interactie met de lokale bevolking”, zegt Kiona. “Het is mooi om te zien hoe kinderen die elkaars taal niet spreken, toch lekker samen gaan kleuren.” Na hun nacht in het houten huis wandelden Kiona en Ryda door het dorp en zagen hoe de locals in hun mooiste kleren naar de kerk gingen. “We hebben de cultuur van de Bribri een beetje leren kennen en dat vond ik geweldig. Ik vind het contact met de lokale bevolking heel belangrijk tijdens een reis.”

Lodge in het nevelwoud

De Bribri en de schildpadden in Tortuguero waren de twee highlights van de reis, maar ook de lodgde in Monteverde scoorde hoog. “Hier sliepen we in de kleinschalige Monteverde Inn, gelegen naast het nevelwoud”, vertelt Kiona. “We konden zo naar een waterval lopen en onderweg spotten we apen, papegaaien en andere vogelsoorten. Het was hier zo rustig en relaxed, echt geweldig. De natuur in Costa Rica is ongelofelijk mooi. De dieren, de variatie, de stranden, het regenwoud, de vriendelijke mensen: het is een heel fijn reisland.”

Geen regelwerk ter plekke

Kiona kijkt terug op een rondreis vol bijzondere ervaringen. Ze is heel tevreden over de lokale specialist, die de hele reis organiseerde. “Van tevoren was het contact al heel goed”, zegt ze. “Ik kreeg prima advies over de plekken die we wilden bezoeken en kreeg volop informatie over het land. We hebben twee keer met onze specialiste geskyped, zodat ik al mijn praktische vragen kon stellen. Ik kon op haar advies aan, want ze woont zelf in Costa Rica. Ter plekke was alles perfect geregeld. De transfers waren goed, de hotels ook en als er iets was kon ik via WhatsApp meteen mijn vraag stellen. Deze manier van reizen heeft mij een heleboel regelwerk bespaard en daardoor konden we volop genieten van onze reis. En dat hebben we allebei gedaan: ook Ryda vond Costa Rica ontzettend leuk.”

Plan jouw reis naar Costa Rica

Ben je op zoek naar een bijzondere Costa Rica rondreis? Bij Better Places plan je je hele reis in overleg met Miranda, de reisexpert in Costa Rica. Zij maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Bekijk onze voorbeeldreizen of vraag een reisvoorstel aan, rechtstreeks bij Miranda.

Costa Rica ervaringen

Kiona en Ryda deelden hun reisverslag Costa Rica. Bekijk meer reiservaringen van reizigers die met Better Places op reis gingen naar Costa Rica op Reisgraag of Rondreis.