Waar denk je aan bij de perfecte huwelijksreis? Luxe hotels, rozenblaadjes op bed, champagne aan het strand? Als je het aan Lisa en Sander vraagt, krijg je een heel ander antwoord. Het pasgetrouwde stel maakt een waar avontuur van de reis die hun liefde bezegelt. Geen vijfsterrenresorts, maar slapen in een grot. In plaats van luieren aan het strand, beklimmen zij de hoogste berg van Costa Rica. Waar de meeste tortelduifjes zich in de watten laten leggen, wordt dit stel enthousiast van een zeldzame spin op het toilet. De actieve huwelijksreis door Costa Rica van Lisa en Sander is er eentje om nooit meer te vergeten.

Wegdromen bij een actieve huwelijksreis

Het regelen van de perfecte, maar niet zo gebruikelijke huwelijksreis van Sander en Lisa, blijkt nog niet zo makkelijk. Het stel vraagt meerdere offertes aan bij reisorganisaties en krijgen keer op keer dezelfde clichés voorgeschoteld. Als ze het voorstel van Better Places specialisten Miranda en Nadieh zien, zijn ze meteen verkocht. “We hadden expliciet gevraagd om een meerdaagse trektocht. Geen enkele reisorganisatie gaf dat als optie, behalve Better Places. Miranda en Nadieh begrepen meteen wat we wilden en stelden een superactieve reis samen.” Lisa beseft dat hun huwelijksreis niet zo standaard is. “We zijn jong. Luieren kan altijd nog. We willen op avontuur!” In het reisvoorstel van Better Places leest het stel over een trektocht met een overnachting onder een waterval. “We waren meteen verkocht. Dít was de reis waar we naar zochten. Bij het lezen van de route waren we al aan het wegdromen.”

Je geld komt goed terecht

Waarom Costa Rica? “Tijdens een eerdere reis door Kenia, hebben we ontdekt hoeveel we genieten van het spotten van wilde dieren. Als echte natuurbestemming hoopten we dat in Costa Rica weer te beleven. Onze trouwdatum was qua seizoen niet ideaal voor een reis door Costa Rica. Toen we vanwege corona ons trouwfeest moesten verplaatsen, kozen we voor en datum die aansloot op de beste reistijd. Zo graag wilden we naar Costa Rica.” De avonturiers zijn extra blij als ze ontdekken dat Better Places een duurzame reisorganisatie is. “Je reis wordt lokaal geregeld, waardoor je zeker weet dat je geld op de goede plek terechtkomt. Dat vinden we heel belangrijk.” Uiteindelijk vertrekt het kersverse echtpaar voor zestien dagen naar Midden-Amerika en beleeft daar een bijzondere en vooral actieve huwelijksreis vol met unieke activiteiten.

Ben je op zoek naar een actieve huwelijksreis door Costa Rica, maar wil je iets meer comfort dan Lisa en Sander? Bekijk dan ook eens onze bijzondere huwelijksreis door Costa Rica met overnachtingen in prachtige, kleinschalige accommodaties.

De hoogste berg van Costa Rica

Het letterlijke hoogtepunt van de huwelijksreis naar Costa Rica is de meerdaagse trektocht naar Cerro Chirripó, de hoogste berg van het land. Lisa: “om de top te bereiken, moet je een nacht in een berghut slapen. Die is maanden van tevoren al volgeboekt. Reisspecialisten Miranda en Nadieh hebben het voor elkaar gekregen dat we daar konden slapen. Toen we andere reizigers vertelden dat we de beklimming gingen doen waren ze verbaasd dat we een plekje in de berghut hadden bemachtigd. Te gek, toch?” De volgende dag gaat de wekker om twee uur 's nachts. “We wilden voor zonsopkomst de top bereiken. De beklimming was heel zwaar, maar het was alle inzet waard. We waren als eerste boven en werden getrakteerd op een magische zonsopkomst. Met de ochtendmist onder ons en het eindeloze uitzicht, voel je je ineens heel klein op de wereld. Onbeschrijflijk.”

Slapen onder een waterval

Het is duidelijk; het pasgetrouwde stel geeft niet zoveel om luxe. Als we vragen wat hun meest bijzonder overnachting was, hoeft Lisa niet lang na te denken. “Slapen onder een waterval!” In het zuiden van Costa Rica wandelen Sander en Lisa naar de Diamante Waterfall. Achter het zesentwintig meter hoge waterspektakel ligt een grot, compleet met keuken, slaapruimtes en een badkamer. “Deze plek leek wel uit een sprookje te komen. Het diner werd ter plekke voor ons gemaakt, terwijl wij genoten van de zonsondergang. Bovenaan de berg was een warmwaterbron en we konden van een rots in een waterpoel springen. Maar het meest bijzonder nog was het slapen, midden in de natuur met het geluid van kletterend water. Ik heb zelden zo'n goede nacht gehad.”

Lisa en Sander raden het iedereen aan om - net als zij - met een huurauto door Costa Rica te reizen. Zo ben je vrij om te gaan en staan waar je wil. Bovendien is het veilig en goed te doen.

Alleen in Costa Rica

Lisa en Sander halen werkelijk alles uit hun huwelijksreis door Costa Rica. Zo plannen ze nóg een trektocht. Dit keer naar Corcovado National Park. “Hier vind je een ongekende biodiversiteit aan planten en dieren. We hebben zoveel bijzondere dieren gezien: kaaimannen, luiaards, toekans, een tapir en een arend. Op het toilet vond ik een grote spin, die volgens onze gids heel zeldzaam is. Zijn collega's kwamen allemaal kijken.” Tijdens een snorkeltour in Puerto Viejo dobberen Lisa en Sander tussen de zeeschildpadden. “We zagen duizenden vissen in zoveel prachtige kleuren. Het leek wel een scène uit een film van David Attenborough.” Op de vraag of ze niet stiekem ergens romantisch hebben geluierd in een chique hotel, antwoordt Lisa lachend: “Daarvoor hoef je niet naar een ander continent. Wat wij hebben meegemaakt... dat kan alleen in Costa Rica.”

Meer lezen over Costa Rica

Wil je meer inspiratie opdoen voor een rondreis door Costa Rica? Lees dan ook eens onze inspiratieblogs. Bijvoorbeeld deze, waarin we verklappen wat de mooiste stranden van Costa Rica zijn. Of dit artikel, over wandelen aan de voet van de Arenal Vulkaan.