Vind jij het, net als wij, belangrijk dat al die mooie bestemmingen bewaard blijven voor volgende generaties? Dan is het slim om tijdens je rondreis te kiezen voor duurzame accommodaties. Wij snappen ook wel dat je op reis gaat om te ontspannen en dat je niet altijd zin hebt om je druk te maken om het milieu en de werkomstandigheden van het personeel in jouw hotel. Daarom zijn onze lokale reisexperts voor jou op zoek gegaan naar duurzame accommodaties, waar zorg voor de natuur, de cultuur èn de bewoners vanzelfsprekend is. Zo krijg jij een bijzondere ervaring en zorg je er meteen voor dat je een positieve impact hebt op de omgeving.

Wat is een duurzaam hotel?

Better Places werkt graag samen met ondernemers die op hun eigen, unieke manier een steentje bijdragen aan een betere wereld. Sommige duurzame hotels zijn makkelijk te herkennen. Zij hebben een certificaat dat aangeeft dat ze aan bepaalde duurzame eisen voldoen. Denk aan groene stroom, afvalmanagement en zuinig gebruik van water. Maar een hotel hoeft geen label te hebben om duurzaam te zijn. Better Places vindt het belangrijk dat een hotel voldoet aan één of meer van de volgende punten:

  • Kleinschalig en lokaal: het hotel wordt gerund door een familie of een lokale ondernemer. Dan weet je zeker dat het geld dat je betaalt direct naar de bewoners gaat.
  • Zorg voor natuur en milieuhet hotel loopt op groene stroom; bij de bouw is gebruik gemaakt van lokale materialen; er wordt zo min mogelijk plastic gebruikt; afval wordt gescheiden; etc.
  • Bewoners betrekken: de bewoners in de omgeving van het hotel profiteren van de aanwezigheid van toeristen, doordat zij hun souvenirs of groente en fruit aan het hotel verkopen of ingezet worden als gids, kamermeisje en chauffeur.
  • Projecten om de leefomstandigheden te verbeteren: het hotel investeert een deel van de winst in de bouw van scholen en toiletblokken of het aanbieden van schoon drinkwater.
  • Projecten om de leefomgeving te verbeteren: het hotel investeert een deel van de winst om natuurgebieden te beschermen, bomen te planten en afval in te zamelen.
  • Gefilterd water in plaats van plastic flesjes: het hotel biedt de mogelijkheid om gefilterd water te drinken en hervulbare flessen bij te vullen. Het gebruik van plastic (flessen) wordt zoveel mogelijk vermeden.
  • Meet the locals: het hotel biedt de mogelijk de lokale bevolking en cultuur te leren kennen en zo meer te begrijpen van elkaars leefwereld.
  • Homestay: door bij een lokale familie te verblijven profiteren de bewoners direct van jouw euro’s. Maar ook jouw impact op het milieu is minimaal: er is tenslotte geen gebouw met tientallen kamers, een keuken, restaurant en zwembad nodig.

Het voordeel van een duurzaam hotel

Laat je inspireren door ondernemers met een indrukwekkend verhaal. Proef de lekkerste gerechten gemaakt van ingrediënten uit eigen tuin. Ga op avontuur met lokale gidsen die de mooiste plekken weten te vinden. Niet alleen de natuur en de bewoners profiteren van een duurzaam hotel. Er staat jou als reiziger een onvergetelijke ervaring te wachten. Op zoek naar inspiratie? Hier vind je verhalen over de hotels waar wij het liefst mee samenwerken.

Selectie van onze duurzame hotels