Bij een individuele rondreis Zweden denk je misschien gelijk aan hoofdstad Stockholm. Maar dit stukje paradijs voor natuurliefhebbers heeft zoveel meer te bieden dan alleen het stadsleven! Neem bijvoorbeeld de Archipel, met haar tienduizenden eilandjes waar je heerlijk kunt kajakken. In Zweden kun je uren wandelen rond de meren en tussen de bossen of aan de Hoge Kust zonder een mens tegen het lijf te lopen. Midden-Zweden is tevens Europa’s dichtste wildernis, waarbij je de kans krijgt om dieren als bevers, elanden en zelfs wilde bruine beren van dichtbij te observeren.

 

Jubileumreis Midden-Zweden

Ook voor de doorgewinterde reiziger valt er in Europa nog veel te ontdekken

Ontvang een voorstel

Geef Sylvia of Elsbeth je wensen door en zij stuurt je een voorstel op maat.

 

Klimaatimpact

De gemiddelde uitstoot van een retourvlucht naar Zweden (Stockholm) is 598kg CO2e (Bron: Atmosfair). De gemiddelde uitstoot van de retourreis met de auto is 318kg CO2 en ga je met de trein dan is de uitstoot slechts 18kg CO2 (Bron: Green Tickets).

Bekijk de klimaatimpact van onze reizen

De echte prijs van vliegen
  • Gemiddelde prijs retourticket € 95,-
  • Bijdrage klimaatverandering € 108,53
  • Bijdrage luchtvervuiling € 30,41
  • Echte prijs vliegticket € 233,94

Lees meer over de echte prijs van vliegen.

Zonder vliegen naar Zweden

Zweden is prima bereikbaar per trein. Een treinreis naar Zweden is een geweldige belevenis, waarbij je onderweg een aantal mooie stops kunt maken. Wij raden je dan ook aan om je treinreis onderdeel te laten zijn van je reis.

Met de trein naar Zweden Met de auto naar Zweden

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Kleinschalige accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Zweden maken we gebruik van kleinschalige accommodaties waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je Zweden rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Ga diervriendelijk op reis en bewonder wilde dieren in het wild

Reisadvies Zweden

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Zweden. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Zweden

rondreis-zweden

Beste reistijd Zweden

Waar moet je nu op letten voor een duurzame reis? We hebben speciaal daarvoor een checklist voor duurzaam reizen samengesteld!

Rondreizen in Zweden

Duurzaam reizen in Zweden

Midden-Zweden is dé plek voor natuurliefhebbers, met meren en bossen waar je voor kilometerslang geen mensen tegenkomt en met wat geluk de mooiste wilde dieren. Omdat je Zweden tevens kunt bereiken zonder vliegtuig, kun je in Zweden heel duurzaam reizen! Ontdek wat je nog meer kunt doen om je reis zo duurzaam mogelijk te maken.

Naar Zweden zonder het vliegtuig

Zweden is prima bereikbaar per auto. Via Duitsland en Denemarken rijd je in twee dagen naar het midden van Zweden toe. Onderweg kun je gebruiken maken van de veerboot en ook zijn er een aantal leuke stops te maken. Zweden is tevens prima bereikbaar per trein, via Hamburg en Kopenhagen. Beide manieren zijn een geweldige belevenis, en wij raden je dan ook aan om je reis naar Zweden toe onderdeel te laten zijn van je reis.

Een rondreis Zweden zelf samenstellen?

Bij Better Places kun je rondreis Zweden zelf samenstellen. Geef je wensen door aan Sylvia of Elsbeth, de reisexperts ter plaatse, en zij stuurt je een voorstel op maat.

Veelgestelde vragen 

Wat is de beste tijd om naar Zweden af te reizen?

Kan ik met mijn eigen auto naar Zweden reizen?

Hoe kan ik duurzaam op reis naar Zweden?