Slovenië mag dan een klein land zijn, het heeft veel te bieden. De Julische Alpen zijn een paradijs voor wandelaars en het land heeft prachtige meren en oude kastelen. Zowel qua natuur als cultuur kun je er je hart ophalen. Bovendien is hoofdstad Ljubljana een heerlijke, groene stad om een paar dagen door te brengen en kun je overal lekker eten. Een individuele rondreis Slovenië staat garant voor afwisseling, natuurschoon en actief zijn. Relaxen kan er ook, want Slovenië beschikt ook nog eens over een mooie kustlijn.

Culinaire reis Slovenië en Kroatië

Proef de lokale culturen tijdens een veelzijdige rondreis

Bekijk de gastronomische rondreis Slovenië

Klimaatimpact

De gemiddelde uitstoot van een retourvlucht naar Slovenië is 486kg CO2e (Bron: Atmosfair)

 

Bekijk de impact van je reis

Compensatie van CO2-uitstoot

Better Places compenseert de CO2-uitstoot van alle reizen die bij ons geboekt worden. Niet alleen het landarrangement, maar ook de uitstoot van de vlucht die nodig is om je bestemming te bereiken.

Ontvang een voorstel op maat

Geef Ruud je wensen door en hij stuurt je een voorstel op maat.

Let op: De lokale reisexpert van deze bestemming spreekt geen Nederlands, de communicatie zal daarom in het Engels verlopen. Het is geen probleem als je zelf liever in het Nederlands schrijft.

Let op: Oostenrijk kan alleen via het formulier op de betreffende pagina geboekt worden.

Let op: Op dit moment is het helaas niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Kaapverdië

Let op: Vanwege de politieke situatie in Ethiopië is het momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen.

Let op: De verwachting is dat China vanwege corona pas in 2023 weer toeristen toelaat. Op dit moment is het daarom niet mogelijk om een reisaanvraag te doen.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Mongolië.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Kirgizië.

Let op: Vanwege de politieke situatie in Myanmar is het momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen.

Let op: Het is vanwege drukte niet mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis door Kroatië met vertrek vóór 15 augustus. Na 15 augustus is er wel weer beschikbaarheid. Wil je toch in die periode op reis? Slovenië is wel beschikbaar. Een ander goed alternatief is Italië.

Vanwege de vele aanvragen duurt het momenteel wat langer voor je een reactie op je aanvraag ontvangt van onze reisexpert voor Kroatië & Slovenië.

Vanwege de vele aanvragen duurt het momenteel wat langer voor je een reactie op je aanvraag ontvangt van onze reisexpert voor Kroatië & Slovenië.

Let op: Op dit moment is het helaas niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Maleisisch Borneo.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Kosovo.

Let op: Het is momenteel niet mogelijk om een reisaanvraag te doen voor Moldavië.

Let op: Het is op dit moment wegens drukte niet mogelijk om een rondreis naar Noord-Portugal aan te vragen voor de maanden juli en augustus. Wil je toch in juli of augustus op vakantie? Dan is Italië een goed alternatief.

Momenteel bieden wij alleen rondreizen op maat naar Noord-Portugal aan. Bekijk hier onze voorbeeldreizen door het noorden van Portugal.

Let op: Helaas is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis Costa Rica met vertrek in juli of augustus. De meeste hotels en huurauto's zijn volgeboekt. Wil je toch in juli of augustus op vakantie? Bekijk dan onze reizen naar Cuba of Zuid-Afrika .

Let op: Helaas is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis Colombia met vertrek in juli of augustus. De beste hotels zijn volgeboekt. Wil je toch in juli of augustus op vakantie? Bekijk dan onze reizen naar Cuba of Guatemala.

Let op: Helaas is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis Noordwest-Spanje met vertrek in juli of augustus. De meeste hotels en huurauto's zijn volgeboekt. In Noordoost- en Midden-Spanje is nog voldoende beschikbaarheid. 

Let op: Helaas is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis Sicilië met vertrek in juli of augustus. De meeste hotels en huurauto's zijn volgeboekt. Voor juni en vanaf september is er nog voldoende beschikbaarheid. 

Let op: Helaas is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis Sicilië met vertrek in juli of augustus. De meeste hotels en huurauto's zijn volgeboekt. In Sardinië is nog voldoende beschikbaarheid. 

Let op: het is op dit moment enkel mogelijk een actieve (wandel- en/of fiets-) reis door Zwitserland aan te vragen. 

Let op: Helaas is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis Jamaica met vertrek in juli en augustus. Vanaf half augustus nemen we weer nieuwe aanvragen aan voor de periode vanaf september. Wil je toch in juli of augustus op vakantie? Bekijk dan onze reizen naar Cuba of Guatemala.

Let op: Wales kan alleen via het formulier op de betreffende pagina geboekt worden.

Let op: Helaas is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis Canada met vertrek in juli of augustus. Er zijn niet voldoende huurauto's en accommodaties meer beschikbaar. Voor een reis in het najaar of voor 2023 helpen onze reisexperts je graag verder! 

Let op: Helaas is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis Mexico met vertrek in juli of augustus. Er is niet voldoende beschikbaarheid meer om een mooie rondreis samen te stellen. Voor reizen vanaf september helpt onze reisexpert je graag verder! 

Let op: Helaas is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen voor een rondreis Montenegro met vertrek in juli of augustus. Er zijn niet voldoende huurauto's en accommodaties meer beschikbaar. Voor reizen met vertrek op of na 25 augustus is er nog voldoende beschikbaarheid! 

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze maatregelen om veilig op reis te kunnen gaan en onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Met de trein naar Slovenië

De hoofdstad van Slovenië is niet alleen prima bereikbaar met de trein of auto; het levert je ook een prachtige reis door Europa op. Met een tussenstop in München ben je in twee dagen in Slovenië.

Met de trein naar Slovenië Met de auto naar Slovenië

Kleinschalige accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Slovenië maken we gebruik van kleinschalige accommodaties en unieke hotels waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Voorkom drukte en reis in het voor- of naseizoen

Reisadvies Slovenië

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Slovenië. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Slovenië

rondreis-slovenie

Beste reistijd Slovenië

Rondreizen Slovenië

De grotten van Postojna

Zelfs als je normaal gesproken niet zo van grotten houdt, mag je de grotten van Postojna niet missen. Dit grottencomplex is één van de langste grottenstelsels ter wereld, met ruim twintig kilometer aan tunnels. Het feit dat je er met een treintje in moet rijden, zegt al genoeg over de omvang. Postojna is één van de bekendste en meest indrukwekkende bezienswaardigheden van Slovenië. Tijdens je bezoek maak je een mooie wandeling door verschillende grote grottenkamers, met imposante stalagmieten en stalactieten.

Brda: de wijnregio van Slovenië

Als het gaat om lekker eten en drinken zit je in Slovenië goed. Houd je van wijn, sla dan de Brda-wijnregio niet over tijdens je rondreis Slovenië. Het gebied doet een beetje denken aan Toscane en je vindt hier volop wijnhuizen. Ideaal voor een interessante rondleiding en natuurlijk een wijnproeverij.

Met de (elektrische) auto of trein naar Slovenië

Het mooie van Slovenië is dat het relatief dichtbij is. Dat betekent dat je niet hoeft te vliegen, maar ook met de auto naar Slovenië kunt reizen. Het is in totaal zo’n elf uur rijden vanuit Nederland en je kunt onderweg prima stoppen in Zuid-Duitsland of Oostenrijk. Ook kun je prima met de elektrische auto naar Slovenië reizen. Onderweg heb je voldoende laadmogelijkheden en ook in Slovenië kun je op veel plekken terecht. Liever met de trein naar Slovenië? Dat kan ook. Je reist dan via München en Villach naar Ljubljana.

Duurzaam reizen Slovenië

Reis je met Better Places naar Slovenië, dan kun je erop rekenen dat je het land goed leert kennen. Contact met de locals staat de hele reis voorop. Je slaapt regelmatig in kleinschalige hotels of sfeervolle homestays, gerund door lokale gezinnen die je met open armen ontvangen. Je bezoekt kleine wijnboerderijen, leert alles over de lokale keuken en kunt zelfs meedoen aan kookworkshops. Zo geniet jij tijdens je Slovenië-reis van unieke ervaringen en dankzij jouw bezoek hebben de locals een goede extra inkomstenbron. Lokale reisexpert Ruud heeft een duurzame Slovenië reis samengesteld. Hierin vind je de bovenstaande elementen terug en reis je met een elektrische (huur)auto. Meer informatie over duurzaam reizen? Bekijk onze checklist duurzaam reizen.

Rondreis Slovenië zelf regelen?

Bij Better Places kun je je rondreis Slovenie zelf samenstellen. Geef je wensen door aan Ruud, de lokale reisexpert, en hij stuurt je een voorstel op maat.

Veelgestelde vragen Slovenië

Is Slovenië leuk voor een rondreis met kinderen?

Is Slovenië per trein te bereiken?

Wat is de beste reistijd voor een rondreis Slovenië?