Een individuele rondreis Slovenië staat garant voor afwisseling, natuurschoon en actief zijn. Slovenië mag dan een klein land zijn, het heeft veel te bieden. De Julische Alpen zijn een paradijs voor wandelaars en het land heeft prachtige meren en oude kastelen. Zowel qua natuur als cultuur kun je er je hart ophalen. Bovendien is hoofdstad Ljubljana een heerlijke, groene stad om een paar dagen door te brengen en kun je overal lekker eten. 

Ontvang een voorstel op maat

Geef Ruud of Nejc je wensen door en zij sturen je een voorstel op maat.

 

Boeken zonder zorgen

Lees alles over onze speciale soepele boekingsvoorwaarden.

Met de trein naar Slovenië

De hoofdstad van Slovenië is niet alleen prima bereikbaar met de trein of auto; het levert je ook een prachtige reis door Europa op. Met een tussenstop in München ben je in twee dagen in Slovenië.

Met de trein naar Slovenië Met de auto naar Slovenië

Kleinschalige accommodaties

Tijdens onze rondreizen door Slovenië maken we gebruik van kleinschalige accommodaties en unieke hotels waar gastvrijheid hoog in het vaandel staat.

Bijzondere excursies

Je kunt tijdens je rondreis prachtige ervaringen opdoen bij de lokale gemeenschap en draagt daarmee meteen een steentje bij aan het goede dat toerisme kan brengen.

Voorkom drukte en reis in het voor- of naseizoen

Reisadvies Slovenië

Alle praktische informatie voor een rondreis naar Slovenië. Van veiligheid en praktische tips, tot inentingen en geldzaken. 

Praktische informatie


Beste reistijd Slovenië

Beste reistijd Slovenië

Rondreizen Slovenië

De grotten van Postojna

Zelfs als je normaal gesproken niet zo van grotten houdt, mag je de grotten van Postojna niet missen. Dit grottencomplex is één van de langste grottenstelsels ter wereld, met ruim twintig kilometer aan tunnels. Het feit dat je er met een treintje in moet rijden, zegt al genoeg over de omvang. Postojna is één van de bekendste en meest indrukwekkende bezienswaardigheden van Slovenië. Tijdens je bezoek maak je een mooie wandeling door verschillende grote grottenkamers, met imposante stalagmieten en stalactieten.

Brda: de wijnregio van Slovenië

Als het gaat om lekker eten en drinken zit je in Slovenië goed. Houd je van wijn, sla dan de Brda-wijnregio niet over tijdens je rondreis Slovenië. Het gebied doet een beetje denken aan Toscane en je vindt hier volop wijnhuizen. Ideaal voor een interessante rondleiding en natuurlijk een wijnproeverij.

Met de (elektrische) auto of trein naar Slovenië

Het mooie van Slovenië is dat het relatief dichtbij is. Dat betekent dat je niet hoeft te vliegen, maar ook met de auto naar Slovenië kunt reizen. Het is in totaal zo’n elf uur rijden vanuit Nederland en je kunt onderweg prima stoppen in Zuid-Duitsland of Oostenrijk. Ook kun je prima met de elektrische auto naar Slovenië reizen. Onderweg heb je voldoende laadmogelijkheden en ook in Slovenië kun je op veel plekken terecht. Liever met de trein naar Slovenië? Dat kan ook. Je reist dan via München en Villach naar Ljubljana.

Duurzaam reizen Slovenië

Reis je met Better Places naar Slovenië, dan kun je erop rekenen dat je het land goed leert kennen. Contact met de locals staat de hele reis voorop. Je slaapt regelmatig in kleinschalige hotels of sfeervolle homestays, gerund door lokale gezinnen die je met open armen ontvangen. Je bezoekt kleine wijnboerderijen, leert alles over de lokale keuken en kunt zelfs meedoen aan kookworkshops. Zo geniet jij tijdens je Slovenië-reis van unieke ervaringen en dankzij jouw bezoek hebben de locals een goede extra inkomstenbron. Lokale reisexpert Ruud heeft een duurzame Slovenië reis samengesteld. Hierin vind je de bovenstaande elementen terug en reis je met een elektrische (huur)auto. Meer informatie over duurzaam reizen? Bekijk onze checklist duurzaam reizen.

Rondreis Slovenië zelf regelen?

Bij Better Places kun je je rondreis Slovenie zelf samenstellen. Geef je wensen door aan Nejc of Ruud, de lokale reisexperts, en zij sturen je een voorstel op maat.

Veelgestelde vragen Slovenië

Is Slovenië leuk voor een rondreis met kinderen?

Is Slovenië per trein te bereiken?

Wat is de beste reistijd voor een rondreis Slovenië?